1. Demon's Souls-remake laat spelers kiezen tussen 4K en snelle framerate

Demon's Souls-remake laat spelers kiezen tussen 4K en snelle framerate

Some things never change

De aankomende PlayStation 5-remake van Demon's Souls laat spelers kiezen tussen een hoge resolutie en snelle framerate.

Dat valt te lezen op de officiële gamepagina van Demon's Souls op de PlayStation-website. "Spelers kunnen kiezen tussen twee grafische modi wanneer ze Demon's Souls spelen: 4K Mode (speel in een 4K-resolutie) en High Frame Rate Mode (speelt met een snellere framerate)."

Om wat voor framerate het gaat wordt niet gemeld, maar vermoedelijk gaat het om 60 frames per seconde of sneller. Waarschijnlijk draait de game in 4K op 30 frames per seconde, maar dit is niet officieel bevestigd.

Sinds de PlayStation 4 Pro en Xbox One X is het niet uniek dat consolegames de optie aanbieden om tussen de twee grafische instellingen te kiezen. Veel gamers hoopten echter dat met de lancering van de volgende generatie consoles dit verleden tijd zo zijn, en dat zowel een hoge resolutie als een snelle framerate tegelijk mogelijk waren. Dit blijft echter verschillen per game.

Gisteren waren er ook al nieuwe screenshots van de remake van Demon's Souls te zien. De game komt gelijktijdig met de PlayStation 5 uit op 19 november. De remake van Demon’s Souls wordt ontwikkeld door Bluepoint Games, een studio gespecialiseerd in het maken van remakes. Zij hebben onder andere de remakes en remasters van Shadow of the Colossus, de Uncharted-trilogie en Gravity Rush op hun naam staan.

Demon's Souls

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Bij Demon's Souls vind ik het niet erg dat de framerate lager is dan 60fps. Maar wel weer een aderlating dat je moet kiezen bij een remake op je brand new PS5…
 • @SmartTies
  Valt tegen inderdaad.
 • @SmartTies
  'High frame rate' modus en dan met 60fps aankomen. 60fps zou de standaard moeten zijn. Ook op 4k komende gen. Zeker met een remake als deze.

  Maar misschien klopt dit gewoon niet en gaat het wel degelijk om 120fps. En als het wel klopt, kan het ook nog komen doordat de game unoptimized is en op een crappy engine draait. Dat is met de Souls-reeks volgens mij wel vaker het geval geweest, juist ook met de eerste paar games zoals deze.

  Of de PS5 is gewoon echt weak, dat kan natuurlijk ook nog. Tijd zal het leren.
 • @Snuivert
  Het was op Digital Foundry al getoond dat het om 1440p->60fps en 4k->30 FPS ging, maar ik dacht dat het nog getweaked zou gaan worden.

  Bij een Demon's Souls is het op zich geen probleem, maar een Devil May Cry 5: Special Edition krijgt het bijvoorbeeld ook als je 4K wilt gamen en daar bederft het de gameplay zeker wel met de snelheid van dien. Dat is echt niet wat je verwacht van een next gen console.
 • @SmartTies

  Like I said before on the specs of the PS5: "I felt really good about how Series X lines up".

  Phil Spencer.
 • @Phil-Spencer
  Ojee, wie heeft hier nou weer moeite in gestoken. =)
 • @Phil-Spencer
  Welcome Phil!
 • Met deze opties, zou die niet ook mogelijk moeten zijn op de playstation 4?
 • Sorry maar voor de next gen een keuze te moeten maken tussen 4k en 120 fps is toch wat teleurstellend.
 • @Kira ik denk niet eens dat het 120fps is maar 60fps
  dus 1080p@60 of 4k@30 met een beetje geluk is de 1080 1440p.. maar ben er bang voor.
 • @HanTheMan
  Bij Digital foundry kwam naar voren dat t 1440 en 60 fps is of 4k 30fps. 120 Lijkt me met een toch wel grafisch mooie game iig niet mogelijk en wellicht overkill omdat je dan echt veel zou inleveren op grafisch vlak.
 • @HanTheMan Jep, 60 of 30 fps. Zie digital foundry.
 • @HanTheMan

  Het zal ook 1440p @60 FPS zijn, 4k@30 FPS. 1080 is 4 maal kleiner dan 4k, dan zou demon souls theoretisch op 1080p @ 120 FPS spelen.

  Ik vind dat Sony hier de juiste keuze in heeft gemaakt. Laat de keuze aan de gamers, als ze voor framerate willen gaan of voor grafische pracht.
 • @Dutchy_d
  Dat is niet helemaal hoe het werkt Dutchy_D. Er moet natuurlijk meer gedaan worden door de GPU dan het uitspuwen van de resolutie. Dat kun je niet 1 op 1 vergelijken.
 • 4k30 mijn God rofl en dat voor een remake

  Het blijft blijkbaar een 1440p machine
 • Het ziet er goed uit, maar die settings zijn nou niet bepaald 'next gen'. Had toch wel gehoopt dat het van die 30 fps af zou stappen.
 • Sinds wanneer vallen 4K of framerates onder "next-gen". Ik zie liever betere physics, destruction, volumetric smoke dat physics based is, softbody deformation/destruction.

  Dat is next gen en geen native 4K onzin. De hele pc tak stapt namelijk langzaam al af van het native gebeuren en zullen alleen maar meer gebruik maken van Deep Learning technieken zoals DLSS2.0.

  Je output naar je TV is nog steeds 4K ook al is de game gerendered in 1440p. Demon Souls is ook geen game die hoger nodig heeft als 120fps.
 • @Snake_NL

  Tja voor velen zijn extreem hoge framerates, die al meer dan 7 jaar bestaan 🤣, plots enorm vernieuwend en onmisbaar!

  Nu begrijp ik waarom de gemiddelde Xbox fan de PC markt negeert.

  Er zijn genoeg True 4K™ games die er niet uitzien en genoeg Game-of-Year-games die in 30 fps draaien.
 • @Don Carpaccio Haha het zit je wel hoog he de laatste dagen. Misschien toch maar zelf overstappen?
 • @Robskeee3

  Naar waar moet ik overstappen?

  Ik heb een PC, een Switch en als er genoeg games zijn, heb ik binnenkort ook terug een PlayStation (PS5).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren