1. Derde uitbreiding van Monster Hunter World nu live

Derde uitbreiding van Monster Hunter World nu live

Nieuw monster, moeilijkheidsgraad en meer

De derde grote Monster Hunter World-update is nu live en het introduceert een nieuw monster en nog veel meer.

Dit is door Capcom verkondigd op de Monster Hunter World-website. Het nieuwe monster is een Elder Dragon genaamd Lunestra, die routiniers waarschijnlijk herkennen uit Monster Hunter Freedom Unite. Zij is de vrouwelijke variant van Teostra en ze heeft blauwe vonken om haar heen. Hoewel het monster erg lijkt op haar mannelijke variant heeft Lunastra andere aanvallen. Lunastra is na Deviljho en Kulve Taroth de derde grote toevoeging.

elder dragon lunastra Monster Hunter World
Elder Dragon Lunastra

Naast dit nieuwe monster komen ook nieuwe wapens en bepantsering. Alle bepantsering is donkerblauw met gouden accenten. Wapens gloeien lichtblauw op en is er zoals vaker het geval is er een Alpha- en Beta-set. Tevens geeft het Lunastra-pantser een set-bonus.

Monster Hunter World
De Alpha-set, Great Sword en Long Sword

Lunastra voegt voor elk wapentype twee varianten toe. Dit maakt een totaal van 28 wapens waaruit kan worden gekozen en het zijn bovendien de enige wapens die gebruikers een extra trait geeft. Voorheen deden alleen uitrustingsstukken en versieringen dat.

Daarnaast hebben ze, afhankelijk van welke variant het is, een speciale vaardigheid. De één zorgt voor extra levenspunten als ze schade toedienen aan monsters, de ander laat melee-wapens langer hun scherpte behouden en laat afstandswapens geen munitie verbruiken als er geschoten wordt (De bonus van Xeno'Jiiva).

Monster Hunter world
De Beta-sets, boog en Dual Blades

Uiteraard wordt de palico ook ter ere van de update met nieuwe kleding versierd. De Lunastra Alpha-set is voor de palico namelijk ook donkerblauw met gouden accenten en de partner heeft bovendien een blonde pruik met een klein kroontje. Als wapen hanteert de katachtige een lans.

Ook komen er nu tijdelijk sterkere varianten van bestaande monsters in het spel voor. Deze worden 'Arch-Tempered' genoemd en het eerste evenement is een Arch-Tempered Kirin die beschikbaar is van 8 tot en met 21 juni. De tweede is een Arch-Tempered Vaal Hazak en het loopt van 22 juni tot en met 7 juli.

Met de materialen van Arch-Tempered monsters kunnen spelers een nieuwe Gamma-set samenstellen. Vermoedelijk kunnen spelers daar andere traits en misschien zelfs een nieuwe set-bonus van verkrijgen.

Monster Hunter World
Lunastra Alpha voor de Palico, met wapen

Tevens zullen de sets die geïntroduceerd werden tijdens het Spring Blossom-evenement via een ander evenement als layered armor verkregen kunnen worden. Dit betekent dat ze gebruikt kunnen worden als skin over de pantsers die spelers daadwerkelijk aan het dragen zijn. Het heeft daardoor enkel een cosmetische functie.

Tenslotte brengt de uitbreiding een 'Temporal Mantle' die ervoor zorgt dat spelers automatisch krachtige aanvallen ontwijken en het een soort van gouden glitter-effect.

Naast deze nieuwe wapens en skins brengt de uitbreiding ook een aantal bugfixes.

Ben je nieuw in monster hunter en zoek je iemand die jou het spel moet uitleggen? Onze redacteur Arran heeft een stuk geschreven hoe dat precies in zijn werk gaat.

Monster Hunter World
Temporal Mantle in actie

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Misschien binnenkort weer eens opstarten. Kan ik kijken of er een interessante hunting horn bij is gekomen.
  • @blue_blade_3 De Luna-hoorn geeft attack up L, knockback resistance en melody up. Verder hebben alle Luna-wapens witte scherpte en blast. Ik weet niet of men liever de nergi-bonus of die van xeno op een HH willen maar ze klinken allebei best prima.
  • Vandaag 2 keer verslagen vind dit monster lastiger dan Teostra. Zo kom ik deze week wel op de 500 speel uren in totaal zit nu op de 489.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren