1. Destiny 2 haalt verkoopdoelstellingen Activision niet

Destiny 2 haalt verkoopdoelstellingen Activision niet

Activision evalueert de opties

De uitbreiding van Destiny 2: Forsaken heeft volgens uitgever Activision niet genoeg verkocht om te voldoen aan de interne verkoopdoelstellingen. Dit maakt Activision bekend via Twitter.

De uitbreiding van ontwikkelaar Bungie verscheen op 4 september voor de pc, Xbox One en PlayStation 4. Sindsdien heeft het volgens de uitgever niet genoeg exemplaren verkocht om de financiële doelen te bereiken. In een tweet wordt vermeld dat Activision opties gaat evalueren om de game te kunnen verbeteren.

Op hetzelfde kanaal werd in een andere Tweet vermeld dat Activision erop doelt om vaker meer content uit te brengen om spelers meer mogelijkheden te bieden om de game te spelen.

Echter wordt bij de publicatie van de cijfers uit het derde kwartaal duidelijk dat Activision wel tevreden is over het toenemende aantal maandelijkse spelers van hun games. Tussen eind juli en eind september 2018 werd namelijk door 46 miljoen spelers games van Activision per maand gespeeld. Dit gaat vooral om games zoals Destiny 2 en Call of Duty: WWII. In-game aankopen van Activision zijn tevens een belangrijke inkomstenbron. De microtransacties in de vorm van in-game valuta en lootboxen leverde Activision een omzet op van een miljard dollar, omgerekend 881 miljoen euro. In totaal werd vorig jaar vier miljard dollar (3,5 miljard euro) aan inkomsten gegenereerd door microtransacties.

Destiny 2

Ook kenden andere franchises onder Activision een succesvolle periode. Zo bereikte Hearthstone een spelersbasis van 100 miljoen spelers, verbrak Call of Duty: Black Ops 4 het digitale verkooprecord van Black Ops 3 (tevens de bestverkochte titel op de PlayStation Store van oktober) en verkocht Blizzard's World of Warcraft: Battle for Azeroth 3,4 miljoen exemplaren op de eerste dag.

Voor zover algehele winst betreft, realiseerde de uitgever in het derde kwartaal van 2018 260 miljoen dollar (229 miljoen euro) aan winst. Dit is omgerekend ruim 70 miljoen euro meer aan winst ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017. Echter daalde de omzet ten opzichte van vorig jaar wel van 1,6 naar 1,5 miljard dollar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Kijk nou, wat verrassend.

  http://www.insidegamer.nl/artikel/destiny-2-voor-pc-is-tijdelijk-gratis-2/

  Om nog maar iets "negatiefs" en/of "donkers" te zeggen; deze website werkt gewoon technisch niet goed. Het commentaar aanpassen blijft gewoon hangen. Ik heb overigens wel door dat de comments aangepast worden, maar je gewoon hier geen feedback van de aanpassing.

  Daarnaast zijn er denk ik problemen met het SSL certificaat ofzo. Ik wil geen http link delen, maar een https link. Als ik handmatig https van de bovenstaande link maak dan loopt de pagina na het klikken helemaal in de soep. Ik bekijk deze pagina ook trouwens op http, dat lijkt mij niet de bedoeling.
 • @CerandoX.nl
  Wij van wc eend…
 • @CyberFl
  Wat bedoel je?

  Ik verwijs alleen maar naar reacties, waar ik voorheen nog voor afgezaagd werd. Dit blijkt nu waar te zijn. Oh en ik ken de WC Eend reclame letterlijk van TV. Dus ik snap wat je er met de tekst wordt bedoeld, maar het klopt gewoon niet in deze context
 • @CerandoX.nl
  Velen weten dat destiny 2 niet goed genoeg verkocht. Bij je vorige reacties gaven we ook niet aan dat je ongelijk had, maar dat je erg negatief over kwam over het hele "game is gratis" concept. Meteen een link naar je eerder reacties posten is wel erg ego-strelend
 • @blue_blade_3
  Ego-strelend? Alsof ik hier mijn genoegdoening uithaal…

  Ik was niet negatief. Ik gaf gewoon aan dat de hele ervaring je nog wat gaat kosten. Dit wordt alleen als sommige gezien als "negatief". Verder bevestigd dit nieuws wat ik bedoelde; Forsaken moet meer verkocht worden.
 • @CerandoX.nl
  Als je het nodig vind om he eerdere reacties erbij te halen voordat iemand daar ook maar iets over heeft gezegd vind ik dat egostrelend inderdaad.

  "Ik was niet negatief."
  Zeg ik ook niet; alleen dat het zo overkomt
 • @blue_blade_3
  Haha oké, lekker man.
 • @CerandoX.nl
  Zekers

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren