1. Heavy Rain-studio krijgt investering en gaat multiplatform

Heavy Rain-studio krijgt investering en gaat multiplatform

Het Chinese NetEase steekt een onbekend bedrag in Quantic Dream

Quantic Dream heeft een investering van het Chinese megabedrijf NetEase ontvangen. Daardoor kan de studio vanaf nu games op meerdere platformen uitbrengen.

De ontwikkelaar van games als Detroit: Become Human en Heavy Rain kan dankzij het geld dat NetEase in het bedrijf heeft gestopt aan de slag met nieuwe games. Volgens Quantic Dream-bazen David Cage en Guillaume de Fondaumière betekent dit dat hun games niet langer alleen op PlayStation-platformen uitkomen.

"Ons doel is om aanwezig te zijn op alle platformen waar er een publiek is die van onze ervaringen kan genieten", aldus Fondaumière. "We blijven natuurlijk voor PlayStation ontwikkelen, een platform die we heel goed kennen na twaalf jaar, maar we zullen ook op alle andere relevante platformen aanwezig zijn."

Het is niet duidelijk hoeveel geld NetEase in Quantic Dream heeft gestopt. Het Chinese internetbedrijf heeft eerder meer dan 100 miljoen dollar geïnvesteerd in een compleet nieuwe IP van Bungie, en werkt ook aan de mobiele Diablo-game voor Blizzard.

Detroit: Become Human

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Verrassend, maar wel tof dat ze multiplatform gaan. Detroit had ik wel graag willen spelen op mijn Xbox. Benieuwd naar hun volgende project.
  • Erg jammer dat het Sony niet is gelukt om Quantic Dream aan zich te binden.
    Maarja, als het grote geld komt ben je weg.
    Hopelijk worden ze niet in de mobile markt gezet.
  • Ook al NetEase, de Chinezen zijn lekker aan het shoppen
  • Top. Nu de rest nog weg met die exclusives.
  • Zolang het maar op steam komt vind ik het best #wegmetEpicmeuk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren