1. PlayStation 5: Alle bevestigde PS5-games

PlayStation 5: Alle bevestigde PS5-games

Van Cyberpunk 2077 tot Godfall

De specificaties van de PlayStation 5 zijn bekend en de eerste PS5-games zijn ook bevestigd. Dit zijn alle bevestigde PlayStatoon 5-games.

Bioshock

2K Games heeft onthuld dat er een nieuwe Bioshock-game in de maak is door de nieuwe studio Cloud Chamber. De game is volgens 2K nog een aantal jaar in ontwikkeling, maar staat gepland voor de PlayStation 5 en Xbox Series X.

BioShock

Cyberpunk 2077

The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt Red komt dit jaar eindelijk met Cyberpunk 2077. De openwereld-rpg speelt zich af in het dystopische Night City in de toekomst, waar spelers als freelancer geld verdienen in een door technologische vooruitgang verdeelde maatschappij.

Cyberpunk 2077 had eigenlijk in april moeten uitkomen, maar in januari maakte CD Projekt Red bekend deze releasedatum niet te halen. De game komt nu 21 september uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game is bevestigd voor een release op de PlayStation 5 en mensen die in het bezit van een PS4-versie kunnen Cyberpunk 2077 gratis upgraden naar de PlayStation 5-versie. Een releasedatum voor de PS5 is nog niet officieel bekend.

Dying Light 2

Dying Light 2 werd in 2018 aangekondigd tijdens E3, door ontwikkelaar Techland. In het vervolg van het eerste deel uit 2015 is de infectie die mensen verandert in razende zombies verder gevorderd en hebben mensen zich opgedeeld in verschillende facties. De game volgt het verhaal van Aiden die in deze verdeelde moet zien te overleven en spelers keuzes maken die een ogenschijnlijk grote invloed hebben op de situatie in de spelwereld.

De game had eigenlijk al uit moeten zijn, maar liep vertraging op en moet nu deze lente uitkomen op de pc, PS4 en Xbox One. In 2019 maakte Techland bekend dat de game ook op de volgende generaties consoles uitkomt. Een exacte releasedatum daarvoor is nog niet aangekondigd.

Godfall

Godfall werd officieel aangekondigd door uitgever Gearbox tijdens de Game Awards. De game moet rond de feestdagen op de PlayStation 5 en Epic Game Store uitkomen. Wanneer de game precies uitkomt is nog niet bekend.

Godfall is een mix tussen slasher en een looter en klinkt daarmee als een Destiny-achtige game. De fantasygame richt zich op mêlee evechten en is ontwikkeld door Counterplay Games. Spelers kunnen legendarische wapens en armor ontgrendelen en met maximaal vier personen spelen.

Godfall

Gods and Monsters

Gods and Monsters is vorig jaar aangekondigd tijdens E3 door Ubisoft. De game moest 25 februari uitkomen op de pc, Google Stadia, Switch, Xbox One en PS4, maar is vermoedelijk vanwege het tegenvallen van Ghost Recon Breakpoint verplaatst. De game speelt zich af in de wereld van de Griekse mythologie en wordt ontwikkeld door Assasins Creed Odyssey-ontwikkelaar Ubisoft Quebec.

De uitgever stelde Gods and Monsters uit om de game te optimaliseren voor de nieuwe generaties consoles, waaronder de PlayStation 5. De game verschijnt ergens tussen april 2020 en maart 2021.

Gothic

Vorig jaar in december verscheen er op Steam plotseling een bespeelbare teaser van een Gothic-remake. Het gaat om een remake van de allereerste Gothic-game uit 2001, een klassieke rpg. In februari maakte uitgever THQ Nordic bekend dat de remake officieel in ontwikkeling was voor de nieuwe generatie consoles en pc.

Een releasedatum voor deze remake is niet bekend.

Gothic Remake

Lord of the Rings: Gollum

Er is nog vrij weinig over deze Lord of the Rings-game bekend. Lord of The Rings: Gollum speelt zich voor de boeken en de films af. Verder heeft ontwikkelaar Daedalic Entertainment aangekondigd dat de gemuteerde Hobbit niet hetzelfde uiterlijk heeft als in de films.

Lord of the Rings: Gollum moet in 2021 uitkomen op de pc en consoles. De exacte datum is nog niet bekend.

The Lord of the Rings: Gollum

Outriders

Square Enix kondigde Outriders vorig jaar aan tijdens een persconferentie. De ontwikkelaar van de game is People Can Fly, die onder andere verantwoordelijk is voor: Bullet Storm en Gears of War: Judgement. Outriders speelt zich in een post-apocalyptische wereld waarin spelers op zoek gaan naar een mysterieus signaal. De focus van de gameplay ligt op schieten en looten in een coöperatieve setting. De game moet in de winter uitkomen op de Xbox One, PlayStation 4 en pc, en vermoedelijk op op de PlayStation 5 en Series X.

Rainbow Six: Quarantine

Rainbow Six: Quarantine is een co-op game gebaseerd op de Rainbow Six Siege-franchise. De game werd vorig jaar tijdens E3 aangekondigd door Ubisoft en moest in april dit jaar uitkomen. Spelers moeten in de game samenwerken om een onbekende en gevaarlijke parasiet, bestuurd door de computer, te verslaan.

In oktober maakte Ubisoft bekend dat net als Gods and Monsters, dat Rainbow Six: Quarantine is uitgesteld om de game compatibel te maken met de nieuwe generaties consoles. De game verschijnt tussen april 2020 en maart 2021.

Rainbow six quarantine

Rainbow Six: Siege

Rainbow Six: Siege kwam in 2015 uit op verschillende platformen. In februari maakte Ubisoft bekend dat deze populaire first-person shooter beschikbaar wordt op de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Een releasedatum voor de game is nog niet bekend.

Starfield

Momenteel werkt Bethesda hard aanStarfieldvoor de volgende generatie consoles. De sciencefiction-rpg richt zich op het verkennen van een universum en kent volgens de studio veel van de vertrouwde Bethesda-elementen. Volgens geruchten speelt de game zich af in het universum van Fallout.

Een datum voor Starfield is nog niet bekend. Wel heeft Bethesda aangegeven dat deze game prioriteit heeft over The Elder Scrolls 6 en dus eerder verschijnt.

starfield

The Elder Scrolls 6

De informatie over het langverwachte nieuwe deel in The Elder Scrolls-franchise is schaars. De game werd in 2018 aangekondigd door Bethesda op E3 en toont kort het landschap van de game. Een ondertitel van de game ontbreekt nog, waardoor fans momenteel speculeren over in welke regio de game zich afspeelt. The Elder Scrolls 6 moet op zijn vroegst in 2021 uitkomen op de nieuwe consoles.

NBA Live 21

Basketbalgame, NBA Live 21, krijgt ook een release op de PlayStation 5. De basketbalsimulator is het vervolg op NBA Live 19, nadat EA de game vorig jaar oversloeg om zich te richten op de PlayStation 5- en Xbox Series X-versie

NBA Live 20

Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion is nog een game van Ubisoft die bevestigd is voor een release op de PlayStation 5. De game speelt zich af in een toekomstige versie van Londen, waarin de samenleving nauwlettend in de gaten wordt gehouden door de overheid na Brexit. Net als Rainbow Six: Quarantine en Gods and Monsters is de game uitgesteld om geoptimaliseerd te worden voor de PlayStation 5.

Watch Dogs: Legion verschijnt tussen april 2020 en maart 2021.

WRC 9

Het nieuwste deel in de WRC-reeks komt ook naar PlayStation 5, dat bevestigt uitgever Nacon. De PlayStation 4-versie verschijnt in september 2020, maar een next-gen releasedatum is nog niet bekend.

Nieuwe titel van Bluepoint Games

Bluepoint Games, de studio die veel remakes heeft ontwikkeld voor de PS4, geeft aan dat het werkt aan een nieuwe game. Aan Wired vertelt president Marco Thrush dat er gewerkt wordt aan 'de grote'. Vermoed wordt dat het gaat om een remake van Demon's Souls, maar dat is slechts speculatie.

Shadow of the Colossus

Geruchten

 • Assassin's Creed 2020
 • Batman Arkham-game van Warner Bros. Montreal
 • Call of Duty: Black Ops 5
 • Death Stranding
 • Diablo 4
 • Er zijn daarnaast talloze geruchten over games die naar de volgende generatie consoles komen. Hier zijn de meest aannemelijke:
 • Final Fantasy 7 Remake
 • Ghost of Tsushima
 • God of War 2
 • Gran Turismo 7
 • Harry Potter-rpg van Warner Bros.
 • Horizon Zero Dawn 2
 • Overwatch 2
 • Shooter van Guerrilla Games

 • The Last of Us 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • En Ratchet and Clank?

  bron
 • Goede line up al.
 • Geen boeiende games tot nu toe.
 • Horizon Zero Dawn 2 is een launchgame. Kennis van mij is componist en heeft dit - mondjesmaat - bevestigd.
 • @Silverwolf

  Kennis van mij werkt in een hondentrimsalon en die heeft -mondjesmaat- aan mij bevestigd dat jij onzin praat.
 • @Imsco Pala

  Waarom zou ik in godsnaam reden hebben om hierover te liegen?
 • @Silverwolf First see, then believe
 • Heb een ps4 en zal prob een ps5 kopen maar wat een hoop poep…. eerste paar games komen op alle consoles uit dus WHO cares… so far nog geen generation seller.. enigste ubere game is cyberpunk maar die ga ik toch op holy pc spelen
 • Gratis upgrade "Cyberpunk 2077" is enkel voor de Xbox series X bevestigd. Via Microsoft Smart Delivery programma.
 • Hopelijk in de zomer wat aankondigingen!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren