1. Deze NES-games komen naar Nintendo Switch Online

Deze NES-games komen naar Nintendo Switch Online

Double Dragon 2, City Connection en Volleyball

Nintendo heeft drie NES-games aangekondigd die deze maand beschikbaar komen voor Nintendo Switch Online-leden.

Elke maand voegt Nintendo een aantal NES-games toe aan de NES-app, die alleen beschikbaar is voor Switch-spelers met een online abonnement. Op 12 juni worden de games Double Dragon 2: The Revenge, Volleyball en City Connection toegevoegd.

Double Dragon 2: The Revenge is de welbekende vechtgame waarin Billy en Jimmy Lee over straten lopen om de Shadow Warriors te verslaan. Volleyball is een game die verrassend genoeg om de balsport draait, en City Connection laat je met een auto rondrijden over platforms om zo te ontsnappen van de politie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Tijd voor SNES games. Mooi hoe Nintendo dit maandelijks blijft aankondigen en alle Switch bezitters met een "I don't care" achtige reactie blijven komen. Het kwartje moet wel gevallen zijn toch? We zien het wel op E3.
 • @Newgamessuck

  Die NES games zijn inderdaad echt wel een beetje te oud geworden. Natuurlijk is super Mario bros. 3 nog steeds mijn all time favorite (mede omdat het een van mijn eerste games was), maar ik merk nu met mijn Switch abo dat ik soms zin heb om een van die oude games te gaan spelen en het vervolgens toch tegenvalt en bij een minimale speelsessie blijft. Zo vond ik double dragon vroeger geweldig, maar ik ben bang dat ik er, net als bijv. Bij ninja gaiden snel klaar mee ben.
 • @Luigi1985
  Double Dragon 2 vind ik dan net weer wel dat eeuwige houdbare hebben wat veel van die NES klassiekers op Nintendo online missen.
 • @Luigi1985 Het probleem zit hem meer in het feit dat iedereen die enigszins interesse heeft in NES game, vast wel een NES classic heeft gekocht. Dit geldt ook voor de SNES trouwens.

  Ik ben echt gek op retro Nintendo games en heb dus beide classic consoles gekocht. Als ik die games wil spelen, dan speel ik die liever met een authentieke controller, ergo op een classic.

  Het feit dat je ze on the go kan spelen en online, vind ik persoonlijk niet veel toevoegen.

  Ik zou misschien liever hebben dat ze net als bij PS plus etc. bepaalde games schenken. Er zijn genoeg toffe indies te vinden op de e-shop.
 • Heb de automatische verlenging ook Al uitgezet. Speel niet meer online en die NES games waren ooit leuk, nu gedateerd en wat ik wilde spelen heb ik Al gespeeld ooit
 • @robertflappie

  slechte timing met de Mario Maker release.
 • @Newgamessuck Precies wat ik wilde zeggen. Tenzij je MM niet gaat kopen natuurlijk, maar waarom zou je die niet halen? :P

  Dat wordt de grote klappen voor de Switch voor mij persoonlijk. Kijk er enorm naar uit.
 • @dewokkel

  Anders ik wel. Vanaf day one dat het mogelijk was staat mijn preorder in de eshop.

  Op de WiiU was het al de game die ik nooit stopte met spelen, dus……….FML
 • @Newgamessuck
  Niet een game die ik bij realease ga Halen. Lijkt me erg leuk, maar heb nog genoeg anders wat ik eerst Wil spelen. Heb ook een kleine die veel tijd kost. Ben nu Al 4 maanden bezig met Vesperia
 • @Newgamessuck Niet vergeten vanaf 11 juni je stylus te claimen :)
 • @dewokkel

  Heb ik niet. Heb de versie zonder online (heb een famillie abbo)
 • Niet erg interessant, ben toe aan Snes of N64. Die Nes games boeien mij niet meer zo, ook groeit het aanbod veel te gestaag. Zo zijn we nog wel ff bezig.
 • Kom inderdaad maar eens met SNES/N64/GC games. Het liefste iedere maand 1 van elke console.
 • @Piet S. N64 gaan ze wellicht niet eens aan beginnen nu er naar alle waarschijnlijkheid een N64 classic in de maak is. Dezelfde geruchten gelden ook voor een Gameboy classic, dus ook daar verwacht ik niets van op de Switch.

  Gamecube is dan misschien wel weer interessant. Genoeg goede games op die console die de moeite waard zijn naar de Switch te halen.

  Al met al krijg je nog niet echt waar voor je geld voor dit abonnement. Straks als SMM2 er is, dan haal ik het geld er wel uit :)
 • @dewokkel

  Door de cloud saves vind ik het volledige bedrag al gerechtvaardigd… Ik moet er niet aan denken om m'n BotW save file kwijt te raken zeg… Pohhh…
 • @Piet S. Effectief ben ik die wel kwijt. Ik heb hem uitgespeeld op de WiiU waar ik alle Shrines had gehaald. Alles verkocht en de game opnieuw voor de Switch gekocht. Nu moet ik alles weer opnieuw halen. Fock it.
 • @dewokkel

  Pfff… Zoiets gaat mij gelukkig nooit gebeuren! :D
 • Ik wil de oude Pokémon-games kunnen spelen!
 • @Silverwolf

  Dat kan op de 3DS.
 • @Piet S.

  Die heb ik niet, dus wordt tijd dat het op de Switch mogelijk is. Zeker als het onderweg is om de best verkochte console te worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren