1. De NES-games die naar de Switch Online-dienst komen zijn bekend

De NES-games die naar de Switch Online-dienst komen zijn bekend

Met onder andere Metroid en Ninja Gaiden

In november en december komen er weer een aantal NES-games beschikbaar voor Nintendo Switch Online-leden. Nintendo heeft bekendgemaakt welke games dat zijn.

Afgelopen maand verschenen Solomon's Key, NES Open Tournament Golf en Dodge Ball al. Deze maand worden daar Metroid, TwinBee en Mighty Bomb Jack aan toegevoegd. In december tot slot verschijnen Ninja Gaiden, Wario's Woods en Adventures of Lolo.

Nintendo toont deze games en andere features van de online dienst in onderstaande video. Alle leden van Nintendo Switch Online krijgen toegang tot de NES-app op de Switch. Vanuit deze app kunnen diverse NES-games gekozen en gespeeld worden. Nintendo voegt elke maand NES-games toe. Het is niet bekend of het in de planning staat om games van andere Nintendo-consoles toe te voegen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Rot op met je NES-games. Dit is een zware blinde vlek van nintendo.
 • @Newgamessuck

  Niet eens dat, maar als je ons dan zo graag NES games wilt geven ga dan ook gelijk full Netflix en maak ze allemaal te gelijk beschikbaar. Dit zou niet iets moeten zijn waar je elke maand op moet wachten.
 • @Shuckles

  Ben ook blij met alle negatieve reacties op resetera. Hoop dat Nintendo snel doorheet dat dit gedruppel met NES games niet de juiste strategie is om mensen exited te maken.
 • @Newgamessuck
  Weet niet of een rage forum als Resetera een goeie graadmeter is.

  De community is nogal verdeeld met de NES games. Zolang er ook een aardige groep deze NES games wil spelen zal er niet veel veranderen ben ik bang. Zelf heb ik alleen Mario bros 3 online gespeeld…. 2 maanden geleden 😅.
 • @Newgamessuck

  ResetEra…dat forum dat Nintendo beschuldigt van racisme en niet genoeg diversiteit omdat in de nieuwe Smash bros niet 1 donker personage zit…

  Jaaaa dat is een geweldige graadmeter. Het is een website vol kanslozen man. Ze zeiken daar altijd om niets.
 • Na de trial heb ik het online abbonement gelijk opgezegd, voor mij te weinig redenen om hier maandelijks aan bij te dragen.
  NES games zijn leuk nostalgie voer maar niet meer dan dat.
 • @HanTheMan

  Ach, heb 35 neergelegd voor een jaar familie. Kost geen drol. Kan ik straks smash online spelen en mijn zoontje splatoon 2.

  Die NES games…..paar minuten gradius gespeeld, maar boeit me weinig tot niets.
 • @Newgamessuck
  Maar die kon je al online spelen. En het is niet zo dat de service nu ineens beter geworden is. Je betaald nu alleen voor dezelfde rommel..
 • @BrutalGamer

  klopt, maar nu kun je niet meer online spelen zonder te betalen….dus….betalen
 • @Newgamessuck
  Nahh, gewoon niet online spelen. Voor twee games die online ook nog eens issues hebben ga ik niet betalen. Als meer mensen dat zouden doen zouden ze er misschien wat aan doen.
 • Ik heb nu nog geen enkele reden om een online abo te nemen. Misschien straks wanneer ik een leuke online game heb. De NES-games die ik tof vind heb ik al wel.
 • NES Games zijn opzich wel leuk.
  Maar ik vind dat je een aantal van die games toch echt op de NES zelf moet spelen.
 • Heb er trouwens net een memberartikel aan gewijd. Zie membercontent
 • Voor de 4e keer Super Mario Bros 3 downloaden maar.
 • @Richh

  Het is meer een soort netflix-achtige serivice. Je kunt Mario bros 3 selecteren uit een lijst in de nes-classic app.
 • Ik zie momenteel nog geen enkele reden voor mij om de online dienst van Nintendo aan te schaffen.
 • @Robskeee

  Een back-up kunnen maken van bv. je BotW & SMO save files… Die reden lijkt me genoeg! X-D
 • Cloud saves vind ik ik ideaal (en veilig) en online gamen met voice chat via de smartphone app werkt verrassend goed (getest met MK8;D). App openen, groep starten, tel. in de buurt leggen en klaar + geen koptelefoon op hoeven doen, vind ik een GROOT voordeel.

  Dus voor €20,- per jaar (wat zelfs nog goedkoper kan) vind ik dat we niet mogen klagen.

  Dat de online service nu (nog) veel te schraal is, tja… Dat is een feit. Ze kunnen er zoveel meer uithalen…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren