1. Dit is de PiiWii: een Nintendo Wii voor in je broekzak

Dit is de PiiWii: een Nintendo Wii voor in je broekzak

Zelfgemaakte handheld-console voor Wii- en GameCube-games

Hoewel de Nintendo Switch ook oude NES-games weer tot leven wekt, worden de Wii- en GameCube-games niet in een nieuw jasje gestoken. Daar heeft een persoon onder de naam Shank Mods verandering in gebracht, door een eigen handheld-console te maken waar Wii- en GameCube games op gespeeld kunnen worden. De console heet de PiiWii.

Shank Mods heeft in drie jaar tijd de PiiWii gemaakt door de originele Wii-hardware te gebruiken. De games zijn geplaatst op USB-sticks. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van een verdere emulator, maar de interne hardware van de Wii, spelen de games een stuk vlotter en soepeler. In een YouTube-video laat Shank Mods zien hoe de PiiWii is gemaakt.

De printplaten van de Wii zijn kleiner gemaakt en opnieuw samengesteld waardoor de hardware past in een kleinere plastic omhulsel, waar ook nog ruimte is voor een accu, koelingssysteem en speakers. Voor de knoppen is gebruik gemaakt van GameCube- en 3DS-knoppen. Het enige wat deze PiiWii nog mist is de optische drive van de Nintendo Wii. Shank Mods stelt de PiiWii niet te koop.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • OMG haha
  • De nintendo ninjas staan al paraat
  • Pii was toch genoeg geweest
  • Gelukkig kan Nintendo ook in 2019 naar de rechter stappen. :P
  • @TommieNL

    Hij gebruikt originele hardware en hij verkoopt geen games. Hij zet ook deze mod niet op de markt. Dus hij doet NIETS verkeerd

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren