1. Diablo 4 komt mogelijk niet voor 2020, Pokémon Go-achtige Warcraft-game in ontwikkeling

Diablo 4 komt mogelijk niet voor 2020, Pokémon Go-achtige Warcraft-game in ontwikkeling

Kotaku spreekt Blizzard-medewerkers over Diablo en mobiele games

Uit onderzoek van Kotaku blijkt dat Diablo 4 mogelijk niet voor 2020 komt en dat er een Pokémon Go-achtige Warcraft-game in ontwikkeling is. De website sprak met elf verschillende Blizzard-medewerkers.

In een uitgebreide rapportage van Kotaku spreekt de website met huidige en ex-werknemers van Blizzard over de twee games. Uit het artikel blijkt wordt bekend dat de mobiele World of Warcraft-game uitgebreider wordt dan Pokémon Go en zich afspeelt in de echte wereld op basis van GPS-functionaliteit. Daarnaast heeft het volgens lead designer Cory Stockton ook meerdere singleplayer-elementen.

Momenteel heeft de mobiele game nog geen officiële naam en is nog niet bekend wanneer de mobiele game verschijnt. In de rapportage wordt met name aandacht besteed aan de toekomst van de Diablo-franchise, waarin het contrast van enthousiasme voor mobiele games tussen Blizzard-werknemers en fans wordt benadrukt. "Er zijn veel mensen die enthousiast over mobiele games. De reactie binnen het bedrijf voor Diablo Immortal was heel anders vergeleken met de reacties buiten het bedrijf", aldus een anonieme medewerker van Blizzard.

warcraft 3

Uit gesprekken met anonieme bronnen wordt ook duidelijk dat een vierde game voor Diablo al sinds 2014 in ontwikkeling is. In eerste instantie was er gepland om een Dark Souls-achtige game te maken, maar werd daar vanaf gezien in 2016. In de game konden spelers over de schouder van het personage meekijken, terwijl in de eerdere games schuin van boven meegekeken kon worden.

Ondertussen is er een nieuwe versie van Diablo 4 in ontwikkeling die zich momenteel in een vroeg stadium begeeft. Daarmee wordt ook vermeld dat deze game meer gebaseerd gaat worden op vorige delen in de franchise. Volgens Kotaku kan de game pas verwacht worden na 2020.

Blizzard zelf zegt geen uitspraak te willen doen over de ontwikkeling van de vierde Diablo-game. Zo zegt Blizzard geen details te willen delen over onaangekondigde games totdat ze er zelf klaar voor zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

  • Ik zag gister een YouTube video van The Quartering, die had het over een Diablo MMO.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren