1. Battlefield 5-uitbreiding op laatste moment uitgesteld

Battlefield 5-uitbreiding op laatste moment uitgesteld

Chapter 1: Overture moet alsnog binnenkort uitkomen

De gratis Battlefield 5-uitbreiding Chapter 1: Overture is op het laatste moment uitgesteld.

De uitbreiding had eigenlijk in de loop van vandaag moeten verschijnen en betrof de eerste grote en gratis content-update voor de game. Dice liet echter weten dat er op het laatste moment problemen voordeden en dat men de uitbreiding daarom moest uitstellen.

Het is niet bekend wat de problemen precies inhouden en wanneer de update nu wel uitkomt. Dice laat weten dat het niet verwacht dat het uitstel lang duurt en dat het mogelijk vandaag al meer informatie geeft.

Er is tevens een nieuwe trailer beschikbaar van Chapter 1: Overture. In de update zit onder andere een nieuwe map, War Story, alsmede nieuwe company gear en een oefenterrein.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Goh verrassend 😑

  Elke keer dat gezeik met DICE eerst battlefront En nu dit.
 • Grote gratis update ? Weg geknipte content om eerlijk te zijn. Hoe kun je in godsnaam een shooting range niet af hebben.
 • @ShadowhunterrX de game voelt als een goede early-access titel. Er moet nog veel gebeuren.

  Ben er nu wel even klaar mee door het hele TTK/TTD verhaal. Ik wacht even wat patches af…
 • Het spel krioelt van de bugs, sommige zijn ook echt game breaking. Dus, logisch dat ze de uitbreiding met nog meer bugs uitstellen. Ik moet wel zeggen dat deze game verder behoorlijk leuk is, je moet de game alleen zien als een Early Access-titel. Want door de bugs voelt de game veel minder af dan bijvoorbeeld Battlefield 1.

  Daarnaast heeft EA de draak gestoken met de kritiek: https://techbeezer.com/ea-appears-to-mock-battlefield-v-39-genderfield-39-community-complaints-through-the-game-launch-party/

  Een teken dat ze hun fanbase niet echt serieus nemen en gewoon doorgaan met een doorgeslagen ideologie. Dit lees je niet op IG, vandaar dat ik dit met jullie deel.
 • @CerandoX.nl
  Inderdaad. Bij sommige maps word je letterlijk in begin van het potje al gebombadeerd waardoor iemand na 10 seconden al 7-12 kills en 2 tanks destroyed heeft.
 • @ShadowhunterrX

  Panzerfaust jonguh gewoon schuin omhoog knallen zodra de game begint en je hebt gegarandeerd de bomber eruit
 • @CerandoX.nl

  Vind de multiplayer echt vet, maar singleplayer vond ik niet meer dan vermakelijk. Wel veel bugs inderdaad en slechte AI.
 • @CerandoX.nl

  Dank je voor de link.
 • @CerandoX.nl

  Klinkt inderdaad best kinderachtig maar ook niet meer dan dat.

  Ik snap best dat sommige mensen hier kritiek op kunnen hebben, maar dat betekent natuurlijk niet dat het daarom naar veranderd moet worden. Uiteindelijk moet EA/Dice lekker zelf weten hoe ze hun game willen maken.
 • @Shuckles
  Uiteraard moeten ze dat zelf weten, daarom dat de sales ook 65% minder in vergelijking met Battlefield 1. Battlefield V ligt in Amerika al in de budgetbak en ook in Europa zijn er diverse aanbiedingen. Ik denk dat dit een combinatie is van de bugs en de marketing van Battlefield V.
 • @CerandoX.nl
  Zonde, want het is een betere game als BF1.
 • @Soon.
  Als de bugs opgelost zijn, dan wel ja.
 • @Soon.persoonlijk vind ik bf1 btr komt nog beetje in de buurt van een bf.
  Ik vind battlefieldV net Cod maar dan met 64 spelerers
 • @darkgrim
  Leg uit?
 • @CerandoX.nl

  Het is niet erger dan BF4, zover ik het kan zien dan.
  En het gezeik over realisme is pure onzin. Als je realisme wilt, dan zou de game niet eens gemaakt kunnen worden omdat elk speelveld gebaseerd is op niet gebeurde situaties.
 • @Ardyn
  Misschien niet zo erg als Battlefield 4. Ik ben de problemen met rubber-banding nog niet ben tegengekomen in BFV en dat was echt een heel groot probleem bij BF4, maar nog steeds erg.

  Het tweede argument is een beetje een dooddoener. Je hebt toch altijd te maken met de beperking van de technologie? Het gaat de spelers er meer om dat de setting aangetast wordt en vervolgens hoe EA/DICE op de kritiek reageerde en nu nog steeds reageren. Het gaat niet om het realisme van de game.

  Battlefield is nooit realistisch geweest, maar hoe Battlefield V gepresenteerd werd, leek het meer een soort Steam Punk-achtige game te gaan worden in tegenstelling tot een realistische WWII-setting, zoals verwacht.
  Opzicht is een niet-realistische setting geen probleem, maar de ontwikkelaars hebben de game als "realistisch" gepresenteerd.

  Overigens valt het uiteindelijk allemaal reuze mee met de setting, maar misschien dat ze ook het één en ander hebben aangepast en weggelaten na de kritiek.
 • @CerandoX.nl

  Om als voorbeeld de Rotterdam-map te nemen.
  1. Britse soldaten waren nergens te bekennen, kan je door de vingers zien.
  2. Tanks waren nergens te bekennen.
  3. Het gevecht ging nooit het centrum in.
  En stel, Nederlandse soldaten, waren geen machinegeweren aanwezig.

  En ik heb liever cosmetische microtransacties, dan extreme DLC pakketten of lootboxes.

  Maar hoe EA erop reageerde is natuurlijk ook stompzinnig.
 • Dit zat er aan te komen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren