1. Warframe blijft volgens ontwikkelaar creatief onafhankelijk na overname Tencent

Warframe blijft volgens ontwikkelaar creatief onafhankelijk na overname Tencent

Liefde naar de community

Digital Extremes zegt dat de overname van moederbedrijf Leyou Technologies door Tencent geen invloed heeft op de inhoud van Warframe.

Tencent nam eerder deze maand Leyou Technologies Holdings over, het moederbedrijf van Warframe-ontwikkelaar Digital Extremes. Toch betekent dat volgens de ontwikkelaar niet dat er veranderingen doorgevoerd zullen worden in Warframe waar de ontwikkelaar niet achter staat.

"We zullen creatief onafhankelijk blijven en we verwachten geen grote veranderingen binnen de game of de manier van werken. Onze community is er vanaf de eerste dag voor ons geweest en we blijven net zo toegewijd aan hen, als zij aan ons", schrijft de ontwikkelaar.

Leyou bevindt zich in Hong Kong en is, zoals gezegd, het moeder bedrijf van Warframe-maker Digital Extremes en Gears Tactics-ontwikkelaar Splash Damage. Ook heeft het een samenwerking met Athlon Games en Amazon om een Lord of the Rings-mmo uit te brengen.

Tencent investeerde dit jaar vaker in gamebedrijven. Zo opende het recent Lightspeed LA in Californië met oud-medewerkers van Rockstar, 2K Games, Respawn en Sony. Ook investeerde het flink in Spec Ops: The Line-maker Yager en kocht het aandelen van GTFO-maker 10 Chambers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren