1. Digitale Ouya-winkel gaat voorgoed dicht

Digitale Ouya-winkel gaat voorgoed dicht

De Android-console is niet meer

Op 25 juni sluiten de deuren van de digitale winkel op de Android-console Ouya.

Dat heeft Razer aangekondigd, de huidige eigenaar van Ouya. Zowel de Forge TV- als de MadCatz Mojo-winkels op de console gaan dicht. Eigenaren worden aangeraden voor 25 juni alle gewenste aankopen te doen alle spellen die men wil blijven spelen op de console te downloaden. Al het geld dat in de virtuele portemonnee van eigenaren zit, verdwijnt na die tijd ook. In de FAQ kan meer informatie gevonden worden.

De Ouya wist zo'n 8,5 miljoen dollar via crowdfunding op te halen en kwam in 2013 uit. Nadat het Kickstarter-publiek voorzien was van consoles, wist de Ouya echter geen groter publiek te vinden. In twee jaar zaten de makers in het rood, en kocht Razer de assets van Ouya, terwijl het de hardwareproductie van de console stopzette.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • You dont say? Console gamers / pc gamers en gamers zitten niet te wachten op een android console? WOW! WIE HAD DAT GEDACHT.. had iemand dat toen maar geroepen……..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren