1. Detective rpg Disco Elysium komt Naar consoles

Detective rpg Disco Elysium komt Naar consoles

Volgend jaar naar PlayStation en Xbox

Tijdens een interview met Escapist Magazine laat Robert Kurvitz, hoofd ontwerper van Disco Elysium bij ontwikkelaar ZA/UM, weten dat de game volgend jaar naar console gaat komen.

De pc-versie van de detective rpg-game kwam afgelopen maand uit. De bedoeling is om de game beschikbaar te maken voor zo veel mogelijk mensen, laat Kurvitz weten in het interview. Ze zijn dan ook actief bezig om de game geschikt te maken voor PlayStation en Xbox.

“We moeten hiermee heel erg hands-on zijn. We willen niet een ander bedrijf inhuren om de game over te zetten,” aldus Kurvitz, “We denken dat het echt goed te spelen is op consoles, omdat je geen kleine tactieken hoeft te doorlopen met een muis, de game is namelijk erg gebaseerd op verhaalvertelling.” Dit is niet het enige waar momenteel aan gewerkt wordt. Kurvitz deelt ook mee dat ze momenteel bezig zijn met het vertalen van de game naar het Mandarijn en verschillende Europese talen.

disco elysium

Disco Elysium draait om een politieagent die geheugenverlies heeft door veelvuldig alcoholgebruik en een moord moet zien op te lossen. Het speelt zich af in een open wereld, in een stad genaamd Revachol. Zoals Kurvitz al zei is de game erg gefocust op het verhaal-aspect en gameplay draait daarom veel rondom dialogen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

  • Waarom weet ik nu pas van deze game af… ;-;
  • @Ardyn Gelukkig weet je er dan nu vanaf! ;)
  • Één van de toppers van het jaar als het je type game is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren