1. Disney laat James Gunn pertinent niet terugkeren voor Guardians 3

Disney laat James Gunn pertinent niet terugkeren voor Guardians 3

Guardians-cast blijft Gunn steunen

Disney en Marvel blijven bij hun besluit om James Gunn uit te sluiten als regisseur voor Guardians of the Galaxy 3. Dit werd onlangs vastgesteld na een vergadering tussen Gunn en Disney-voorzitter Alan Horn.

De vergadering was bedoeld om de lucht te klaren tussen Gunn, Disney en Marvel. De vergadering zelf werd als 'burgerlijk en professioneel' omschreven. Ondanks dat is nog wel moeite gedaan om Gunn alsnog aan te kunnen stellen als de regisseur voor de nieuwe Marvel-film. Echter bleef Horn bij zijn besluit over de functie. Kevin Feige, voorzitter van Marvel kon niet aanwezig zijn bij de ontmoeting.

Zodra Feige opnieuw beschikbaar is zullen Disney en Marvel blijven zoeken naar een nieuwe regisseur. Het is momenteel niet bekend of dit negatieve gevolgen zal hebben voor het schema voor de opnames, die staan namelijk gepland om te starten in begin 2019. Er wordt gezegd dat het script van Gunn nog steeds gebruikt zal worden voor het derde deel van de reeks. Echter bestaat de kans dat met een nieuwe regisseur alsnog details van het script aangepast moeten worden om de nieuwe regisseur zijn stempel op het derde deel te kunnen laten drukken.

James Gunn
James Gunn

Ongeveer een maand geleden werd James Gunn ontslagen als regisseur van de Guardians of the Galaxy-films nadat er tweets van meer dan 10 jaar geleden van hem waren opgedoken. In deze tweets werden grappen gemaakt over verkrachting en pedofilie.

De cast van Guardians of the Galaxy laten duidelijk weten hun steun te betuigen voor de ontslagen regisseur. Zo werd er eerder door Chris Pratt (Peter Quill) en Zoe Saldana (Gamora) in een open brief gevraagd om Gunn opnieuw aan te stellen als regisseur voor het derde deel van de succesvolle franchise.

Eerder kwam ook naar voren dat Guardians of the Galaxy-acteur Dave Bautista (Drax) niet zou terugkeren indien het script van Gunn niet gebruikt zou worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Heel erg jammer. Gunn verdient het totaal niet om zo behandeld te worden. 100% not done om iemand om 10 Jaar oude tweets af te straffen
 • Wat zijn precies de grappen geweest?
 • @CerandoX.nl

  Onder andere deze

  One tweet read: ‘I like when little boys touch me in my silly place

  En deze

  Another read: ‘The best thing about being raped is when you’re done being raped and it’s like, “whew this feels great, not being raped!”’

  Eerlijk gezegd ben ik van mening dat over alles grappen moeten kunnen gemaakt worden van moslims tot de joden genocide en van aids tot pedofilie
 • @Meta_coola
  Nou als het over AC is breekt de hel los hoor!
 • @Awesomedude3

  Nee hoor om grappen zoals deze

  https://i.redd.it/2ftjsg6np6ly.jpg

  https://scontent-atl3-1.cdninstagram.com/vp/7a1ab392b9ebaf0860b686aaa851ca01/5BF8FDB5/t51.2885-15/e35/18096520_357861097944037_7111189566874189824_n.jpg

  https://img.memecdn.com/hey-look-its-a-jynx_c_4120569.jpg

  Kan ik hard op lachen.
 • @Meta_coola
  Zou ook niet best zijn als je niet zou kunnen lachen om AC aangezien de complete serie een lachertje is.
 • @LloydIrving

  Blijft voor mij nog steeds één van de beste franchises ooit. Elk deel heeft voor mij een interessant verhaal. In elk deel een heel erg interessant main personage (behalve connor die mij iets te naïef was) Rode draad verhaal dat er al sinds deel 1 is ook nog steeds intrigerend. Het is tegenwoordig ook zoveel meer dan enkel de games, de boeken, comics en film verrijken de serie.

  En ik weet dat niet iedereen die mening deelt (daarom is het ook een mening) maar laat mij (en de andere die de Franchise nog steeds leuk vinden) gewoon ongelimiteerd genieten van deze franchise.

  Dit neemt overigens niet weg dat er gewoon grappen over AC gemaakt mag worden zowel goed als slecht (al zal ik wel laten merken of dat ik de grap persoonlijk geslaagd of slecht vind)
 • @Meta_coola

  Dan begrijp ik wel dat Disney dit doet, het is niet eens grappig. Gewoon ordinair.
 • @CerandoX.nl
  Mee eens, dit is geen humor.
 • @CerandoX.nl
  Ok, maar moet je dan iemand ontslaan, wetende dat hij:
  1. dit 10 jaar geleden heeft gezegd;
  2. zelf heeft toegegeven dat het een mislukte poging was om grappig/ provocatief te zijn;
  3. actief afstand heeft genomen van deze uitspraken;
  4. zijn excuses al bij herhaling hiervoor heeft aangeboden;
  5. volgens iedereen die hem kent, hij nu absoluut niet een persoon is die past bij dergelijke uitspraken? (De cast van GotG heeft dit actief naar buiten gebracht in een statement.)

  Ik vind het heel raar dat Disney dit doet (judge, jury and executioner over iemands verleden) en hoop dat de rest van de cast ook afstand neemt van de film a la Bautista. Liever geen deel 3 dan.


  P.S. 'Civil and professional' vertaal je niet als 'burgerlijk en professioneel', maar als 'beschaafd en professioneel'.
 • @Basbanaan
  Klopt. Ik was het ook meer eens met het niet grappig zijn van de uitspraken.
 • @Basbanaan
  Ik vind ook niet dat hij voor de rest van zijn leven aan de schandpaal genageld hoeft te zijn. Het is meer dat ik begrijp dat Disney met zo een persoon niet meer wil samenwerken. Normaal gezien zou ik sneller het tegenovergestelde vinden, omdat er snel overtrokken gereageerd wordt in Amerika. Deze begrijp ik alleen wel.

  Je mag tegenwoordig sowieso vrijwel niets meer zeggen of je wordt direct in een hokje geplaatst.
 • @Meta_coola


  Ooit gehoord van pizzagate in Hollywood?
  Helaas is hollywood een pedo paradijs
 • Ach wat maakt het uit………..die films zijn toch compleet ruk……….
  (wanneer gaan de smileys het eens doen op deze site, ben gek op smileys)
 • @Cypher haha helemaal mee eens, beide films zijn ruk. doe maar geen deel 3
 • Zo en nu afwachten wie het volgende slachtoffer word van deze heksenjacht. Tuurlijk zijn grappen zijn meh. Maar kom op, iedereen heeft wel is domme dingen gedaan.
 • Heb zelf vooral moeite met de dubbele standaard die gehanteerd wordt in Amerika. Zo wordt er dus snoeihard opgetreden tegen deze regisseur vanwege jaren oude tweets/uitspraken. Zo wil men het bij Disney dus netjes houden. En zo was er vorige week een rel rondom een journaliste (Sarah Yeong) van NY Times. Eigenlijk een veel kwalijker verhaal qua uitspraken uit het verleden en ook nog een verdomd slecht excuus en verklaring gegeven (later weer verwijderd) en zij mag gewoon journalistiek blijven voeren voor een in de US gerespecteerde nieuwspartij. Toegegeven twee verschillende partijen, twee verschillende zaken maar omdat het over uitspraken uit het verleden ging had ik een vergelijkbaar gevoel erover.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren