1. Disney aan ontwikkelaars: 'Ga creatief om met onze franchises'

Disney aan ontwikkelaars: 'Ga creatief om met onze franchises'

Wie weet wat het oplevert

Disney heeft ontwikkelaars uitgenodigd om unieke dingen te doen met de vele franchises van het bedrijf.

Dat laat Disney-topman Sean Shoptaw weten op de DICE-beurs dit jaar. "We willen echt gebruik maken van de kracht van de creatievelingen in de industrie."

Twee recente voorbeelden van dit zijn volgens Shoptaw Marvel's Spider-Man van Insomniac Games en Star Wars Jedi: Fallen Order van Respawn Entertainment. Shoptaw bleef benadrukken dat bekende franchises ook behoorlijk op de schop mogen worden gegooid voor een game, en dat originele verhaalvertelling belangrijk is.

Naast Star Wars en Marvel heeft Disney natuurlijk ook tientallen andere bekende franchises in handen, van Mickey Mouse, Aladdin en The Lion King tot franchises die onderdeel waren van het recentelijk overgenomen Fox, zoals Avatar, Alien en Die Hard.

Disney

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Inderdaad, beter dan alles gelijk met rechtzaken te vernietigen.
  • @Richh

    Precies! Kan Nintendo wat van leren.
    Die spenderen meer tijd in de rechtbank dan in ontwikkel studio, s.
  • Klinkt interessant en openstaand voor ideeën. Een echte Disney game zie ik wel weer zitten. Kingdom Hearts is heel vet maar een echte Disney game waarin veel personages uit de films speelbaar zijn lijkt me wel wat.
  • Super Disney Bros. Melee. Zodat ik als Donald eindelijk die verschrikkelijk Katrien kan neerhoeken. Kan iemand dat voor me maken?
  • Als Disney zelf nu eens creatief zou worden…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren