1. Disney's Aladdin krijgt een live- action-Genie

Disney's Aladdin krijgt een live- action-Genie

Genie wordt een mix van door Smith's eerder gespeelde personages

De eerste beelden van de live-action-versie van Disney's Aladdin zijn onthuld door Entertainment Weekly. Onder andere zien we eerste foto's van Aladdin, Jasmin en de magische Genie. Wat vooral opviel is dat de door Will Smith gespeelde versie van Genie geen CGI of animatie wordt, maar een levensechte vorm krijgt.

In een exclusief interview met Entertainment Weekly vertelt regisseur Guy Ritchie over de productie van de film en de uitdagingen die hij voorgeschoteld kreeg. De vertolking van Genie was onder andere één van de grote uitdagingen om waar te maken, aangezien overleden acteur Robin Williams een legendarische vertolking van de rol had neergezet in de animatiefilm uit 1992. Ritchie was bang door de populaire vertolking van Genie door Williams dat er vrijwel niemand anders was die de grote schoenen van Williams kon vullen. Totdat hij op Will Smith stuitte voor de rol van Genie.

In een reactie vertelde Will Smith dat bij het spelen van een symbolische en unieke rol als Genie de acteur zo de vrijheid krijgt om je eigen persoonlijkheid in het personage te verwerken. Williams deed dit destijds ook met zijn vertolking, dus Smith wil dit ook doen met eerder door hem gespeelde personages uit films en series als Fresh Prince of Bel-Air, Bad Boys, Independence Day en Hitch. "Ik denk dat mijn vertolking van Genie uniek wordt, aangezien nog maar weinig anderen die hip-hop sfeer hebben gebracht naar Disney. Bekijk hieronder een paar van de eerste beelden van Genie, Aladdin en Jasmine voor de Aladdin.

Aladdin
Aladdin

In de film worden naast Will Smith onder andere rollen vertolkt door Naomi Scott, Mena Massoud, Navid Negahban en Nederlands acteur Marwan Kenzari. Kenzari neemt de rol van de Disney slechterik Jafar op zich. Ook wordt er een nieuw personage geïntroduceerd genaamd Prins Anders of Skånland. Hij wordt gespeeld door Billy Magnussen en speelt een prins die om de hand van prinses Jasmine vraagt. Eerder kwam ook een eerste teaser uit van Aladdin.

Disney's live-action Aladdin staat gepland voor 23 mei 2019.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Nee gewoon nee! Hou van will Smith maar dit moet gewoon een cgi iets zijn vindt ik!
  • @DrakeDrago
    Wordt het ook grotendeels. Er is toelichting gegeven, zoals Will Smith hier te zien is, is zijn menselijke vermomming van de geest. Als ze onder de gewone mensen in Agrabah zijn, neemt hij deze vorm aan. De ''normale" versie wordt wel degelijk cgi.
  • @DrakeDrago

    Wat ThatMrAwesome zegt, het dient enkel als vermomming in de loop van het verhaal.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren