1. Dit is wat Adventure Time zo leuk maakt - Het einde in zicht

Dit is wat Adventure Time zo leuk maakt - Het einde in zicht

Miljoenen mensen volgen het: Adventure Time, de cartoon over het jongetje Finn, die met zijn hond Jake op avontuur gaat. Dat avontuur is vooral een vrolijke trip door verschillende dimensies, met een groot scala aan verhaallijnen, parallelle universa en een cast van vreemde figuren die je stuk voor stuk in je hart sluit. We bekijken waarom deze serie zo ongelooflijk leuk is en waarom het zo jammer is dat de serie gaat stoppen.

De inhoud

Adventure Time gaat om de zeer kneedbare hond Jake en zijn baasje Finn, die wonen in het Land van Ooo, nadat er op aarde een Apocalyps is geweest. In dat land van Ooo wonen allerlei gekke figuren, zoals de Ice King, de slechterik waar iedereen enorm van houdt. Hij is eigenlijk gewoon maar een student, maar op een dag zet hij een kroon op zijn hoofd waarmee hij enorme krachten krijgt en ijs kan maken en vliegen. Echter komt die gave met een offer: hij verandert namelijk ook in een egoïstische, gestoorde idioot, en daar heeft iedereen last van.

Adventure Time

Zijn liefje is Marceline the Vampire Queen en de meeste fans prefereren zelfs dat koppeltje boven het duo Finn en Jake. De Ice King blijft maar prinsessen kidnappen, maar dat gedrag zou best eens kunnen veranderen. Hij is namelijk zeker niet de enige grote slechterik in deze bizarre serie. Er gebeurt van alles. Jake’s staart is op een gegeven moment een clown in een circus, Marceline zingt een lied over patat en er zijn diverse genderbenders waarin onder andere Finn en Jake worden vervangen door Fionna en Cake. Alles kan in Adventure Time, en dat is wat deze serie al honderden afleveringen lang zo fascinerend maakt.

De bedenker

Het door Dungeons and Dragons en The Simpsons geïnspireerde Adventure Time (ook wel bekend als Tijd voor Avontuur) is bedacht door Pendleton Ward, die in slechts een paar jaar tijd bijna tweehonderd afleveringen wist te fabriceren. Nu helpt het dat een aflevering slechts 11 minuten duurt, maar alsnog is het een enorm knappe prestatie.

Inmiddels is de serie afgelopen en bestaat hij uit tien seizoenen en 278 afleveringen, wat betekent dat je zo’n vijftig uur nodig hebt om alles te bekijken. Ward had het idee eigenlijk gepitcht bij Nickelodeon, maar die wilden het niet. Opmerkelijk, want op het internet werd de korte film Adventure Time in 2007 een groot succes dat op miljoenen views kon rekenen. Gelukkig was Cartoon Network zo slim om wel met Ward in zee te gaan.

Ward heeft een team geweldige, creatieve geesten om zich heen verzameld om hem te helpen met de serie. Waar hij eerst nog enorm het voortouw trok, heeft de introverte animator sinds een paar jaar een wat rustigere rol genomen. De populariteit van de serie werd hem iets teveel. Hij werd compleet geleefd en is blij dat hij nu alleen hoeft te schrijven aan de serie.

De serie is extreem gegroeid in de laatste vijf jaar. Het is niet alleen een cartoon, er zijn ook comics, boeken, games en een heleboel merchandise. Echt heel erg veel. Ga naar een gemiddelde convention en je komt er honderden Adventure Time-hebbedingen tegen. Zelfs filmheld Deadpool draagt een Adventure Time-horloge.

Deadpool

De games

Van Adventure Time zijn ook al diverse games verschenen, die altijd de vreemdste namen dragen: Explore the Dungeon Because I Don’t Know, Finn & Jake Investigations, Hey Ice King! Why’d You Steal Our Garbage?!! en The Secret of the Nameless Kingdom zijn enkele voorbeelden. Ook kwam Adventure Time voor in LEGO Dimensions. Er zijn er echter nog veel meer verschenen, plus downloadbare content voor LittleBigPlanet en meerdere vr-games. Op 17 juli verschijnt Pirates of the Enchiridion op PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc.

In deze singleplayergame van Climax moet je met Finn en Jake ontdekken waarom het Land van Ooo onderwater is gelopen. In principe zijn onze twee helden de hoofdpersonages waarmee je speelt, maar later komen BMO en Marceline ook beschikbaar. Het verhaal van deze adventuregame met lichte rpg-elementen is compleet nieuw en ingesproken door de echte cast. Een waar feestje, want een van de charmes van deze cartoon is die geweldige stemmencast (bestaande uit John DiMaggio, Jeremy Shada en Hynden Walch) die de personages elke keer weer tot leven brengt. En juist nu de cartoon zijn laatste adem heeft uitgeblazen, is dat precies wat de fans nodig hebben.

Adventure Time is te vinden op Google Play, iTunes en Amazon Prime. Ook is er op de Amerikaanse website van Cartoon Network een select aantal afleveringen te vinden. Inmiddels is Cartoon Network begonnen aan de laatste afleveringen ooit en hebben ze een teaser geplaatst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Laura Kempenaar Roots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Reacties

 • Hmm zodra de serie helemaal compleet is ga ik deze serie toch maar eens een eerlijke kans geven. Ooit eens aan begonnen maar vroegtijdig afgehaakt toendertijd waarom weet ik eigenlijk nogsteeds niet.



  Offtopic

  waneer komt de finale van de E3 2018 battle online te staan.
 • @Meta_coola

  Misschien wel omdat de doelgroep uit kinderen tussen de 5 en 12 bestaat
 • Nou? Wat maakt 'Adventure Time' zo leuk? En waarom is het zo jammer dat de serie gaat stoppen?
 • @Heer Mida
  Ik denk dat je het artikel nog maar een keer moet lezen want Laura beschrijft precies wat de serie in haar ogen zo leuk maakt.
 • @Meta_coola
  Bedoel je dat ze omschrijft waar de serie over gaat? Ja, dat doet ze heel goed.
 • @Heer Mida

  Nee ze beschrijft waarom zij het zo leuk vind en dat beschrijft ze zo goed dat ik deze serie als nog een eerlijke kans ga geven.
 • @Meta_coola

  Nou, als jij het zegt…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren