1. Dit kun je doen nadat je Pokémon Sword en Shield uitgespeeld hebt
Pokémon Sword and Shield
61% hot!
2 members volgen dit
3 members willen dit
5 members hebben dit

Dit kun je doen nadat je Pokémon Sword en Shield uitgespeeld hebt

Een legendarische pokémon vangen

Net als voorgaande Pokémon-games hebben Pokémon Sword en Pokémon Shield ook endgamecontent: content die beschikbaar nadat je de credits over het scherm hebt zien rollen. Maar wat kun je precies doen nadat je in Galar het Pokémon-kampioenschap verslagen hebt? We zetten het in dit artikel op een rijtje.

In onze review van Pokémon Sword en Shield heb je kunnen lezen dat het droevig gesteld is met de hoeveelheid endgamecontent. Hoewel er dus niet zo heel veel te doen is, kun je nog wel een handjevol dingen verwachten waar je mogelijk naar uit kunt kijken. Zo kun je bijvoorbeeld een legendarische pokémon vangen of de Battle Tower bezoeken. Laten we daarmee beginnen.

pokemon

Battle Tower

De Battle Tower is een terugkerende feature in Pokémon-games waar je naar hartenlust kunt vechten tegen allerlei verschillende trainers. Dit zijn de sterkste trainers in het spel. Mocht je dus met moeite het Pokémon-kampioenschap gehaald hebben, dan kun je beter nog even trainen voordat je de Battle Tower betreedt. Als je meedoet met de gevechten, dan kun je Battle Points winnen. Met die Battle Points kun je items kopen die interessant zijn voor trainers die meer willen doen met competitieve gevechten, zoals mints om de nature van je pokémon te veranderen. Ook is dit de plek waar je nieuwe strategieën kunt uitproberen door andere aanvallen voor je pokémon te selecteren en door de basisstatistieken aan te passen. Als je hier heelhuids uitkomt, dan ben je klaar voor het echte werk.

Online gevechten

En met het echte werk bedoelen we de online gevechten. Er zijn drie soorten gevechten: ranked, casual en online competition. Als je ranked speelt, dan kun je in niveau stijgen wanneer je genoeg gevechten gewonnen hebt. Als je verliest, dan verlies je ook punten – maar je zult niet een rang omlaag gaan. Dat gebeurt pas aan het einde van het seizoen. Er zijn nog wel wat regels en beperkingen aanwezig (zoals geen dubbele pokémon of dubbele items), maar dat legt het spel je allemaal uit.

De online competitions zijn op moment van schrijven nog niet live, omdat die apart georganiseerd worden door Nintendo. Vanaf 15 december kun je meedoen met het eerste wereldkampioenschap, zorg er dus voor dat je dan helemaal voorbereid bent. Naast competitive zijn er nog casual battles: gevechten waarin het voornamelijk draait om plezier. Of om te kijken of je huidige strategie ook werkt tegenover iemand die kan anticiperen op wat je doet. Hopelijk doet je tegenstander dat, want daar kun je alleen maar van leren.

pokemon sword and shield

Gigantamax Charmander

Na het uitspelen van Pokémon Sword en Shield krijg je toegang tot de kleine Charmander van de voormalige kampioen. Als je klaar bent met het kampioenschap, dan kun je teruggaan naar Postwick en betreed je het huis van Leon en Hop. In Leons kamer ligt een Pokéball op je te wachten, waar de vuur-pokémon in zit. Het mooie aan dit beestje is dat zijn eindevolutie, Charizard, kan Gigantamaxen. Daardoor wordt de niet-draak-pokémon groter, maar krijgt hij ook een ander uiterlijk. Als je Charmander traint tot level 36, en hem tussendoor twee keer laat evolueren, dan krijg je meteen toegang tot de Gigantamax-versie van Charizard.

Haal Type:Null op

In de Battle Tower staat er overigens een vrouwelijke trainer waar je mee kunt praten. Als je dat doet, dan geeft ze je de zeldzame pokémon Type: Null uit Pokémon Sun en Moon. Je kunt dit beest laten evolueren in Silvelly. Als je Silvelly hebt, dan kun je zijn type aanpassen door hem een herinnering te geven; de trainer kan je ook items geven die zijn type verandert.

Master Ball ophalen

Als je dan toch in de buurt bent, ga dan ook even langs Professor Magnolia. Als je met haar een gesprek aanknoopt, dan erkent ze je als Pokémon-kampioen en geeft ze je de illustere Master Ball. Zoals altijd geldt dat die bal gebruikt kan worden voor het vangen van een pokémon, met een slagingskans van honderd procent. Gebruik hem dus op het juiste moment!

pokemon

Legendarische pokémon

Naast de derde legendarische pokémon uit het verhaal, die we graag geheimhouden, kun je na het uitspelen kun je Zacian of Zamazenta (respectievelijk Sword en Shield) vangen. Zo heb je mogelijk toch nog niets om naar uit te kijken. Na het uitspelen van het verhaal, zal het spel het laatste hoofdstuk starten.

Zeldzame League-kaarten

Tijdens je avontuur kun je League-kaarten verzamelen. Je krijgt ze van in-game personages, van vreemden via de online functies in de Wild Area of van je vrienden middels, jawel, codes. Na het verhaal kun je de acht gyms opnieuw bezoeken en meedoen aan speciale Dynamax-gevechten. Deze battles kun je zien als Max Raid Battles, maar dan in singleplayer. Je kunt dus geen hulp inschakelen van anderen. Als je de leaders opnieuw verslagen hebt, dan krijg je zeldzame League-kaarten cadeau.

Game Freaks Morimoto

Als klaar bent met alles, dan kun je het elke dag nog eens opnemen tegen Game Freaks Morimoto. Je vindt hem in het hotel in Circhester. Hij staat op de tweede verdieping op je te wachten. Je kunt elke dag tegen hem spelen en zodoende nog wat ervaringspunten bij elkaar sprokkelen. Pas wel op, want het is een double battle.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wesley Akkerman Freelance tech- en gamejournalist. Heeft Persona 5 hoog in het vaandel staan. Speelt voornamelijk (J)RPG's, maar kan ook genieten van LEGO- en puzzelgames.

Reacties

 • Leuk om te lezen voor de mensen die, om verschillende redenen, vroegtijdig zijn gestopt met spelen.
 • @Richh
  Hij is er weeeeeer! Een game kut vinden, maar toch op artikels blijven klikken!
 • Dit kun je doen nadat je Pokemon S&S uitgespeeld hebt :

  Wachten en hopen dat GF van haar feedback geleerd heeft en deze mee neemt in de ontwikkeling van een Pokemon-game waar je eigenlijk op gehoopt had.


  ….. Of je speelt gewoon Gold Silver en Crystal nog een keer uit, die zijn naar mijn mening nooit overtroffen en waren qua moeilijkheidsgraad uitdagend genoeg.
 • @benjaminben goed verwoord. Zijn er toch nog mensen met kennis van zaken over het gebruik van gezond verstand hier op IG.
 • Iedereen die Pokemon speelt en er plezier uit haalt is dom wil je zeggen?
 • @Robskeee ga jij anders de reacties opnieuw lezen?

  Iedereen = niet genoemd
  Pokémon spelers = niet genoemd
  Plezier halen uit = niet genoemd
  Dom = niet genoemd

  Zo kan iedereen zelf zinnen bouwen
 • @Robskeee
  Ik denk dat hij eerder zichzelf bedoelt. Maar dat zijn aannames natuurlijk.
 • @benjaminben
  Mocht je toch bezig zijn met Gold en Silver dan raad ik je SacredGold en StormSilver aan. Dit zijn soort van hack versies van HeartGold en Soulsilver op de DS. Het mooie is dat alle Pokemon van Gen 1 t/m 4 te vangen zijn in 1 spel. De gymleaders hebben allemaal 6 Pokemon en bieden aardig wat uitdaging. Ook zijn alle trainers en wilde Pokemon geupdate en sterker gemaakt.
  Daarnaast zijn er documenten waarin je kan zien welke extra aanvallen elke Pokemon kan leren. Meestal zijn dit eggmoves die ze dus leren door te levelen.

  Het hoofd doel is uiteindelijk alle Pokemon vangen die er zijn en dan pas mag je de laatste Pokemon van het spel vangen.

  Mocht je geen kaartje hebben voor een 3DS of DS dan kan je altijd een emu proberen
 • Misschien een domme reactie, maar een volledige pokedex in deze game halen? Dat kan je altijd doen toch?
 • @ricoco Ja dat snap ik dus ook niet, zeker nu met de Wild Area is het een stuk leuker en makkelijker om je pokedex compleet te maken!
 • @ricoco true! Maar dat leek me wel logisch. Dat is immers één van de doelen van het spel. Bovendien kun je het gros al vangen voor het uitspelen, op wat uitzonderingen na.
 • 'Ook is er nog een derde beest beschikbaar waar we niet al te veel over willen vertellen. Zelfs de naam niet!'

  Ik neem aan dat jullie op Eternatus doelen (die je al vangt tijdens het verloop van de verhaallijn), want tot zover bekend is, is er in de post-game naast de 2 doggo's niet nog een legendary te vinden… (Het gaat in ieder geval niet om Type:Null, want die staat er al apart bij vermeld.)
 • Wat bedoelen jullie met nog een 3de legendary? Je kunt alleen Zacian en Zamazenta vangen na het uitspelen van de league. Heeft de schrijver van dit verhaal de game wel gespeeld?
 • @Robskeee

  Dat vraag ik me stiekem ook af…
 • @Piet S.

  Begint op te vallen he bij mensen.
 • @Ramirez

  Soms spookt die gedacht zeker door mijn hoofd ja.
 • @Robskeee Het is degene die je vangt in het verhaal. Ik heb het even anders verwoord, want zo lijkt het inderdaad alsof je die na de League vangt.
 • @Jack O

  Vooral omdat die 3e legendary geen post-game mon is en wel vernoemd wordt in dit post-game topic, haha. Maar nu is het inderdaad duidelijk en juist.
 • @Jack O Ah ja, stiekem hoopte ik dat er nog een legendary was waarvan ik niets wist.
 • @Robskeee my bad! Ik heb het verkeerd verwoord door de beesten foutief te groeperen. Thanks voor je scherpe blik!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren