1. Dit waren de hoogtepunten van de Nintendo Direct Mini

Dit waren de hoogtepunten van de Nintendo Direct Mini

Releasedatum Xenoblade Chronicles Definitive Edition bevestigd

Nintendo heeft vandaag onaangekondigd een Nintendo Direct Mini uitgebracht. De presentatie verscheen onlangs op de YouTube-kanalen van de Japanse gamegigant.

Hieronder zijn de gehele video en de hoogtepunten uit de Nintendo Direct te vinden. Nintendo gaf expliciet aan dat de onthulde releasedata vanwege het coronavirus onder voorbehoud zijn.

Releasedatum Xenoblade Chronicles bevestigd

De presentatie begon met meer informatie over Xenoblade Chronicles Definitive Edition. Zo komt de game 24 mei uit en is er extra content aan de game toegevoegd met een nieuw epiloog, Future Connected. Met het nieuwe hoofdstuk kunnen spelers die terugkeren een gloednieuw avontuur met Shulk aangaan.

Bravely Default 2-trailer en demo

Voor de in 2019 aangekondigde Bravely Default 2 is vanaf nu een demo in de e-Shop beschikbaar. Ook kreeg de game een nieuwe trailer waarin de personages worden uitgelicht. Zo zijn de aangespoelde protagonist Seth, de verloren prinses Gloria en de personages Elvis en Adelle te zien. Aan de trailer te zien keert het vechtsysteem uit de vorige games, waarin spelers BP opsparen om op het juiste moment in te zetten, weer terug. Een releasedatum is nog niet aangekondigd.

Nieuwe trailer Pokémon Sword en Shield: Isle of Armor getoond

Als afsluiter toonde Nintendo een trailer van de aankomende Pokémon-dlc Isle of Armor. In de beelden wordt meer van het nieuwe gebied getoond en wordt de legendarische pokémon Kubfu verder onthuld. De uitbreiding verschijnt in juni.

Gratis updates voor Animal Crossing

Binnenkort verschijnt er een gratis update voor ‘Konijnendag’ in Animal Crossing. Tijdens het evenement ontmoeten spelers het konijn Zipper, die eieren waarmee nieuwe spullen kunnen worden gemaakt over het hele eiland verstopt. Ook komt er in april een evenement voor Earth Day.

Animal Crossing

Ring Fit Adventure krijgt ritmemodus

Vanaf nu is er met een gratis update een ritmemodus beschikbaar in de fitnessgame, Ring Fit Adventure. In deze modus kunnen spelers op de muziek van onder andere Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild oefeningen doen. Ook is er met de update een vrouwelijke stem voor het personage Ring beschikbaar. Vanaf nu is het ook mogelijk om verschillende talen voor de game in te stellen.

Klassieke 2K-franchises maken debuut op Nintendo Switch

2K maakte ook bekend dat de klassieke franchises: Borderlands, Bioshock en X-Com een entree gaan maken op de Nintendo Switch. Borderlands bestaat uit de definitieve versies van het eerste en tweede deel, plus de Pre-Sequel. Bioshock bestaat uit een collectie van alle delen en X-Com 2 wordt uitgebracht als pakket met alle dlc.

Catherine: Full Body krijgt Nintendo Switch-release

Ontwikkelaar Atlus heeft aangekondigd dat de volwassen-puzzelgame Catherine: Full Body op 7 juli uitkomt op de console van Nintendo. In Catherine: Full Body gaat hoofdpersoon Vincent een relatie aan met twee vrouwen Vin en Catherine. Kort na zijn ontmoeting met Catherine krijgt hij rare dromen en moet hij zien te overleven door puzzels op te lossen.

catherine

Nieuwe dlc-fighter Super Smash Bros. komt uit Arms

De Japanse gamegigant heeft ook aangekondigd dat de nieuwe dlc-fighter van Super Smash Bros. Ultimate in juni uitkomt en één van de personages uit de game arms is. Ook werd er tijdens de presentatie duidelijk dat de het personage vertraging heeft opgelopen en in juni wordt onthuld en beschikbaar wordt.

Remakes

Door Nintendo zijn er ook een aantal remakes aangekondigd van Burnout Paradise Remastered en Panzer Dragoon: Remake, deze games moeten dit jaar uitkomen. Tot slot is Star Wars: Jedi Academy nu beschikbaar voor de Switch.

Nieuwe games

Een gloednieuwe game, Good Job!, waarin spelers werken bij het bedrijf van hun vader, is nu uit. Net als Shinsekai: Into the Depths en 51 Worldwide games, die verschillende klassieke spellen speelbaar maakt op de Nintendo Switch.

Marvel Ultimate Alliance-dlc nu beschikbaar

Fantastic Four: Shadow Doom is vandaag beschikbaar voor Marvel Ultimate Aliance 3: The Black Order. Bezitters van de uitbreidingspas kunnen deze direct downloaden.

Bekijk hier de volledige Nintendo Direct.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Panzer Dragoon Remake :)
 • Ik vrees met grote vrezen dat Nintendo echt bizar weinig heeft voor dit jaar Of ze moeten dat in juni nog gaan aankondigen maar ik geloof er niet meer in. Maar afsluiten met Pokémon Dlc voorspelt niet veels goed. Deze direct was niet best.
 • @smaakmaker

  Nintendo heeft bijna altijd een slecht eerste helft van het jaar. Ik geloof nog wel in het jaar, maar niet in de eerste helft :).
 • @Newgamessuck

  Nee ik geloof er niet meer in want als ze echt nog klappers hebben . Dan hadden ze daar wel mee geopend en met een andere afgesloten. Het was veel zeggend dat ze met een Pokémon Dlc afsloten.
 • @smaakmaker

  Zoals ik al zei, AC is de game van 2020 voor Nintendo.
 • @CyberFi

  Daar lijkt het wel op
 • Borderlands, Bioshock en X-Com: Heb al deze games gemist. Welke zijn het beste?

  Verder was het een mini, geen grote aankondigingen dus…..

  Nu is de vraag. Is de volgende direct in juni of was dit een mini om volgende week een grote direct te doen zodat deze games ook de volle aandacht krijgen ipv overmeesterd worden door de grote aankondigingen.

  Ik ben bang dat we moeten wachten tot juni :)
 • @Newgamessuck

  Stuk voor stuk de moeite in mijn ogen. Borderlands 2, Bioshock 1 & Infinite en Xcom 2 zijn allemaal moderne klassiekers waar je niet echt mis mee kan gaan. Persoonlijk zou ik Bioshock echter eerder aanraden op een ander platform. Vind dat niet echt een 'onderweggame'.
 • @That Mr Awesome

  Voor mij is alles een in bed game. In bed game ik 90% van de tijd. Overdag geen tijd en savonds lekker vroeg mijn nest in met de switch.

  Xcom was ik sowieso altijd al erg nieuwsgierig naar. Ik denk dat ik die sowieso koop. Die andere 2 neem ik wel mee als ze een mooie aanbieding geven als je ze allemaal koopt. En anders pak ik ze wel in een aanbieding. Ik heb wel interesse iig. Denk voor mij een hoogtepunt van deze direct.

  Xenoblade, deel 1 op wiiU halverwege mee gestopt, ben niet echt een rpg gamer. Weinig geduld. Denk dus niet dat ik dubbel dip.
 • @Newgamessuck

  Haha er komt geen direct volgende week. Dan eet ik mijn schoen op.
 • @Newgamessuck

  Zijn alle 3 wel goed alleen leuk als je alleen een Switch hebt, want op andere systemen zijn ze veel goedkoper te verkrijgen en dan dus een betere keuze.

  Heb je alleen de Switch dan zijn ze alle 3 wel een aanrader mits het je genre is.
 • @Newgamessuck

  Bioshock Infinite is één van mijn favoriete games ooit.
 • Dit was by far de slechtste Direct die ik gezien heb. Snap niet dat Nintendo ons even iets meer nieuws geeft wanneer we de echte Direct kunnen verwachten. Want ik ga er vanuit dat dit het niet is. Daarnaast hebben ze dus helemaal geen grote game t/m juni?

  Hopelijk volgt snel een echte Direct met daarin de grote games. Maar ik krijg er steeds meer een hard hoofd in. Er zijn sowieso games in de maak maar ik denk dat ze niet weten wanneer deze klaar zijn en daarom dus geen duidelijkheid hierover geven.
 • @Snafu9

  Helemaal mee eens. Ook leuk zeggen ze er komt een arms character naar Smash maar dan niet zeggen welke ongelooflijk.
 • Waar is Piet trouwens die er als eerste bij is om Sony een draai om zijn oren te geven. Maar wanneer Nintendo zo matige presentatie geeft hoor en zie je hem nergens.
 • @smaakmaker
  Er is toch iemand bij dit artikel die onnodig veel reageert? Of ben je bang dat niet letterlijk elke members hier jouw mening heeft gehoord?
 • @smaakmaker
  Je moet het niet zo verdraaien. Sony heeft waarschijnlijk de slechte presentatie ooit gegeven voor een nieuwe console.
  Deze direct die 100X beter was dan Sony's laatste presentatie laat toch maar weer zien dat Nintendo nog steeds staat als een huis. En dan spreken we over een direct mini.
 • @Piet-S

  Ja hoor ik dacht waar blijft deze zolang. De presentatie die Sony gaf was eigenlijk een presentatie voor ontwikkelaars op de GDC. En voor de ontwikkelaars was deze wel interessant . En ze hadden deze beter niet kunnen uitzenden voor publiek dat ben ik wel met je eens. Maar terug naar Nintendo ik vond deze presentatie zwaar onder de maat net zoals ik de september direct zwaar onder de maat vond. En zo is de hele line up van Nintendo tot nu toe zwaar onder de maat dit jaar vind ik. En dat mag je best toegeven. Want je bent ook niet te beroerd dat te zeggen als Sony een line up had ie onder de maat was.
 • @smaakmaker
  Volgens mij ken jij de definitie van het woord MINI niet… Dit was een direct mini.. en zelfs hier toonde Nintendo noemwaardige games. Sony komt dit jaar maar met 2 noemwaardige exclusives.. en dat op een heel jaar. Deze direct had al meer te bieden als dat
 • @Piet-S

  Ze gaven een presentatie van bijna 30 minuten daar is best ruimte voor 2 grote nieuwe games tenzij ze die dit jaar niet meer hebben. En deze discussie hebben we al vaker gevoerd nioh exclusief scoort gemiddeld 85 procent, MLB the show 85 procent, Dreams scoort gemiddelde van 89 procent kom ik al op 5 games ipv 2. En daarbij kan Sony de gaten vullen met geweldige 3rd party games als een Cyberpunk 2077, Doom Enternal etc. En ja die zijn ook op de Xbox te spelen maar daar heeft de Playstation gamer geen boodschap aan.

  Maar goed op Nintendo gebied heb jij een beetje hetzelfde als Meta coola voor Sony heeft. Namelijk Nintendo kan weinig tot niets fout doen in jou ogen. Als je mensen zolang laat wachten op een general direct. En dan is dit de kwaliteit ja dan sla je in mijn ogen de plank volledig mis.


  En de Nintendo fans kunnen wel blijven roepen tegen beter weten in Nintendo heeft vast nog meer. Dan hadden ze dat nu ook kunnen tonen. Dat ze dit niet doen zegt veel. En het Corona virus kan daar geen excuus voor zijn. Aangezien ze netjes van te voren hebben aangegeven in de direct dat de releases nog kunnen veranderen ivm het Corona virus.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren