1. Dit was het Nieuws: Mogelijke nieuwe Switch-games op komst

Dit was het Nieuws: Mogelijke nieuwe Switch-games op komst

En verder verscheen er een update voor Fortnite en speelt John Cena een rol als Duke Nukem in de aankomende film

Wat waren de belangrijkste nieuwtjes van deze week? Je leest het in de Dit was het Nieuws van deze week.

FAR CRY 3 KOMT EIND MEI NAAR SEIZOENSPASHOUDERS VAN FAR CRY 5

Far Cry 3 Classic Edition is vanaf 29 mei beschikbaar voor mensen die de seizoenspas of Gold Edition van Far Cry 5 hebben aangeschaft.

Mensen die geen seizoenspas of Gold Edition van Far Cry 5 hebben, kunnen de remaster van Far Cry 3 vanaf 26 juni los kopen.

Far Cry 3 Classic Edition neemt spelers terug naar het avontuur op de Rooker-eilanden waar de slechterik Vaas met zijn piraten de scepter zwaait. Het is nog niet bekend in hoeverre deze Classic Edition verschilt van de originele game.

Mensen die de seizoenspas van Far Cry 5 hebben gekocht ontvangen naast Far Cry 3 ook aankomende dlc-pakketten met een zombie-, Vietnam- en Mars-thema.

CALL OF DUTY 4: MODERN WARFARE IS BACKWARDS COMPATIBLE OP XONE

De originele versie van Call of Duty 4: Modern Warfare kan nu via backwards compatibility gespeeld worden op Xbox One.

De populaire shooter verscheen in 2007 voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc. De Xbox 360-versie kan nu gespeeld worden op Xbox One door de disk in de console te doen of hem (opnieuw) via Xbox Live te downloaden.

In 2016 bracht Activision een remaster uit van Modern Warfare. Eerst was die remaster alleen verkrijgbaar via een speciale editie van Call of Duty: Infinite Warfare. Deze remaster is nu met korting te koop via Microsoft's lenteverkoop.

SWITCH IN JAPAN EVEN VAAK VERKOCHT ALS GAMECUBE

Volgens data van de Japanse game-uitgave Famitsu zijn er in totaal 4.037.144 exemplaren van de Switch in Japan verkocht.

Afgelopen week werden er meer dan 51 duizend verkocht, waardoor het bovenstaande aantal werd gehaald. Daarmee heeft de Switch de totale verkoop van de GameCube in Japan ingehaald. Daar zijn er namelijk 4,04 miljoen van verkocht in de jaren dat de console verkrijgbaar is.

Het volgende record dat Nintendo met de Switch kan verbreken in Japan is die van de totale verkoop van de Nintendo 64. Dat apparaat verkocht in het land in totaal 5,54 miljoen keer. De verkoopcijfers zijn opvallend, omdat in tegenstelling tot de hierboven genoemde consoles, de Switch nog maar iets langer dan een jaar verkrijgbaar is.

FORTNITE-STREAM MET YOUTUBER "ELRUBIUS" MET RUIM ÉÉN MILJOEN VIEWS EEN NIEUW RECORD

YouTube-streamer elrubius heeft het nieuwe record voor meest bekeken stream neergezet, met ruim één miljoen kijkers.

Eerder was het record nog gevestigd door de streamer, Tyler "Ninja" Blevins, die samen met JuJu Smith, rappers Drake en Travis Scott een team vormde. Op het hoogtepunt keken hier 650.000 mensen tegelijkertijd. Hierna werd duidelijk dat Blevins zo'n 500.000 dollar per maand verdient. Elrubius is een Spanjaard die momenteel 28 miljoen abonnees heeft op YouTube. Hij is 6 jaar geleden op YouTube begonnen met Skyrim-video's.

De stream was onderdeel van een groter project, waar elrubius de 100 beste Spaanstalige Fortnite-spelers op YouTube bij elkaar bracht. Deze YouTubers streamden natuurlijk ook allemaal dezelfde match. Het is dus zeker mogelijk dat veel meer dan 1 miljoen mensen naar dezelfde match hebben gekeken. Zo is de video van de Spaanse-Streamer TheGrefg na de stream, 5.5 miljoen keer bekeken.

Elrubius doet zijn streams hoofdzakelijk in het Spaans. Kortere video's op YouTube ondertitelt hij.

JOHN CENA SPEELT DUKE NUKEM IN FILM

WWE-worstelaar John Cena gaat de rol van Duke Nukem in een aankomende film rondom de gameheld vertolken.

Dat melden producenten Andrew Form en Brad Fuller in een interview met Cinema Blend. "Ja, we werken nu met (John Cena). We hebben nog geen script, maar het is bevestigd. Mocht hij het script lezen en het niet leuk vinden zou hij vast wel een manier kunnen vinden om het niet te doen, maar op dit moment is hij onze man."

Form en Fuller melden dat ze de film op de Deadpool-franchise willen laten lijken door een soortgelijke mix tussen actie en humor te bieden. De Duke Nukem-games staan bekend om het geweld, strippende vrouwen en de gevatte one-liners van het hofdpersonage.

Het is nog niet bekend wanneer de film uit moet komen. In april verschijnt wel de meest recente film van Form en Fuller in de bioscoop, A Quiet Place.

WESTERSE RELEASEDATUM VOOR DRAGON QUEST 11 BEKENDGEMAAKT

De Westerse releasedatum van Dragon Quest 11 voor PlayStation 4 en pc is vandaag bekendgemaakt.

Via Twitter laat het officiële account van Dragon Quest weten dat de game in september naar PS4 en pc komt, en dus niet naar 3DS. In een statement laat ontwikkelaar Square Enix weten dat deze bepaling een strategische beslissing is; "Ons doel is om het Dragon Quest-handelsmerk te laten groeien in het Westen. Van een zakelijk perspectief was het logisch Dragon Quest 11 in Japan uit te brengen op de 3DS in 2017, in het Westen leek een release op de PlayStation 4 en pc ons beter."

De Westerse versie van de game komt met een aantal gloednieuwe features die niet in de oorspronkelijke Japanse versie zitten. Zo krijgt een Draconian Quest-modus toegevoegd, wat het spel moeilijker maakt, en zitten er in de game Engelse voiceovers. Ook zijn het menu en de UI aangepast om intuïtiever te zijn, is er een camera-modus waarin spelers vanuit first-person de wereld kunnen verkennen en is er een 'dash'-functie, waarmee spelers naar voren kunnen springen.

Dragon Quest 11 kwam in juli 2017 uit in Japan voor PlayStation 4 en 3DS en was gelijk een groot succes. Binnen twee dagen was de 3DS-versie al 1.130.468 keer verkocht, terwijl de PlayStation 4-versie al 950.338 keer over de toonbank was gegaan.

NEDERLANDER OP NUMMER TWEE IN FORTNITE: bATTLE ROYALE

Hoewel Spanjaarden de kroon spannen met het meest aantal kijkers, staat een Nederlander tweede voor het meest aantal gewonnen potjes op Fortnite. Op de site Fortnitetracker is te zien dat een Twitch-streamer genaamd, Svennoss met meer dan 2000 gewonnen potjes wereldwijd tweede is voor pc. In totaal heeft hij al meer dan vierduizend potjes gespeeld.

Op zijn Twitch-kanaal laat Svennoss weten dat hij ooit zelfs eerste heeft gestaan. Met alle gameplatforms bij elkaar staat hij op het moment van schrijven vijftiende voor het meest aantal gewonnen potjes.

Naast Fortnite is Sven ook intensief bezig met andere games. Op zijn Twitch-kanaal zegt hij dat hij in de 0.2 procent zit van League of Legends en wereldwijd 57ste speler is van World of Warcraft.

Met zijn verbazingwekkende resultaten staat Svennoss hoger geranked op zowel pc als alle platformen als bijvoorbeeld Ninja, die onlangs nog meerdere Twitch-records verbrak door te streamen met de rappers Drake en Travis Scott.

NINTENDO HINT NAAR NIEUWE DONKEY KONG-PLATFORMER

Het Italiaanse Instagram-account van Nintendo plaatste een foto die mogelijk hint naar een nieuwe Donkey Kong-platformer. De post is inmiddels weer verwijderd.

Op de Instagram-post is Donkey Kong met een banaan te zien. Daarnaast staat de tekst "er is geen twee zonder drie" op de foto. Er zijn inmiddels twee moderne Donkey Kong Country Returns-platformers uitgekomen. Het origineel verscheen op de Wii en het vervolg, Tropical Freeze, op de Wii U. Een port van laatstgenoemde verschijnt deze lente op de Switch.

Een derde Donkey Kong-platformer in deze reeks is vooralsnog niet aangekondigd, maar fans vermoeden dat Nintendo Italië hier naar hintte. het feit dat het weer offline is gehaald maakt het nog verdachter. De Donkey Kong Country Returns-games zijn ontwikkeld door Retro Studios. Het is niet bekend waar de Amerikaanse ontwikkelaar op dit moment aan werkt.

FORTNITE-UPDATE BRENGT GUIDED MISSILE EN NIEUWE TIJDELIJKE MODUS NAAR BATTLE ROYALE

Epic Games heeft een nieuwe update uitgebracht voor Fortnite. De 3.4.0-update brengt onder meer de onlangs aangekondigde raketwerper. De ontwikkelaar laat weten dat er een grote kans bestaat dat vanwege de update de Fortnite-servers voor een lange tijd offline kunnen zijn. Houd daar dus rekening mee.

Woensdag liet Epic in het update-menu van de Battle Royale-modus, dat bij het opstarten te zien is, weten dat het met een nieuw soort raketwerper naar de spelmodus zou komen. Nu laat de ontwikkelaar definitief weten dat de Guided Missile beschikbaar is in Fortnite: Battle Royale.

Verder heeft de 3.4.0-update aanpassingen verricht aan de zeldzaamheidskleuren van shotguns. De Tactical Shotgun komt nu voor als Uncommon, Rare en Epic, waar het eerst Common, Uncommon en Rare was, en Pump Shotgun is nu beschikbaar als Uncommon en Rare, wat eerst Common en Uncommon was. Epic Games laat weten dat de aanpassingen niets verandert aan de kenmerken van de wapens, zoals damage en drop-kansen.

Om Pasen te vieren is de Grenade Launcher cosmetisch omgetoverd tot een heuse Egg Launcher. Eerder gebeurde dit ook al met de kerstupdate in Fortnite. Toen kwam er een Snowball Launcher waarbij de granaten veranderd waren in sneeuwballen die dezelfde hoeveelheid schade doen, en nu is dat het geval met paaseieren.

Met de update keert de zogenoemde Sniper Shootout-modus terug naar Fortnite: Battle Royale. Tijdens de tijdelijke-modus kunnen Battle Royale-spelers alleen gebruik maken van de verschillende soorten Snipers; Bol Action, Semi-Auto, Hunting Rifle en Crossbow. Tijdens Sniper Shootout v2 zijn legendary snipers alleen beschikbaar door het openen van supply drops en epic snipers via chests. Ook keert de Boogie Bomb terug naar Battle Royale. Deze granaat was vanwege een bug uit de spelmodus verwijderd.

DE SWITCH KRIJGT MOGELIJK EEN NIEUWE WARIO LAND-GAME

Er zijn geruchten dat een nieuwe Wario Land-game voor de Switch onthuld zal worden op E3.

Volgens de site Japanese Nintendo heeft Nintendo negen nieuwe trademarks voor 'downloadbare videogames' aangevraagd. Deze zijn voor Octo, Dillon's Dead-Heat Breakers, Luigi's Mansion, Mario & Luigi, Metroid, Metroid Prime, Smash Bros., Wario Land en Wario Ware.

Veel van deze games waren al aangekondigd op de Nintendo Direct. Het is nog maar de vraag wat we van Octo en Dillon moeten verwachten. Ook was al bekend gemaakt dat er gewerkt wordt aan Metroid Prime 4.

Wario Land komt echter als een verrassing. De laatste game waar Wario de hoofdrol had was de platformer-game Wario Land: The Shake Dimension voor de Wii uit 2008. Wario is de boze en gemene versie van Mario en in plaats van een prinses redden focust hij op het maken van zijn eigen paleis.

Met een breed scala aan platformers zoals Kirby Star Allies en de aankomende Yoshi-game past Wario prima in dat rijtje op de Switch. Nintendo heeft echter na het aanvragen van de trademark niets meer over de game laten weten. Het is dus nog maar de vraag of een nieuwe Wario-game het levenslicht ziet.

Wario Land

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

 • Ik blijf erbij dat de Duke Nukem heel wat jaartjes te laat uit komt. Het had gemaakt worden toen Dolph Lundgren nog in z'n prime zat, want elke keer als ik een live action Duke Nukem inbeeld zie ik Dolph Lundgren voor mij staan.
 • @coola

  Ja klopt, ze hebben beetje zelfde bouw en uitstraling.
  En een goede acteur is Dolph nooit geweest maar voor Duke te acteren hoef je volgens mij geen top acteur te zijn.
  Zou een leuke keuze zijn.

  Alleen zie ik een DN film eigenlijk niet zo zitten. Dit zou een enorme 13 in een dozijn actie film zijn.
 • Ja we waren eerst wat sceptisch kwa games die komend tijd naar de Switch gaan komen maar dat lijkt echt wel goed te komen dit jaar…

  https://www.pu.nl/artikelen/nachtwacht/level-5-alle-grote-level-5-games-in-de-toekomst-zijn-voor-switch/

  En als Metroid dan ook nog superieur word hopelijk…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren