1. Dit was het nieuws: Sony en Red Dead Redemption 2

Dit was het nieuws: Sony en Red Dead Redemption 2

En totalBiscuit is overleden

Hier is een handig overzicht van de tien belangrijkste gaming-nieuwtjes van deze week.

BEKENDE GAMECRITICUS TOTALBISCUIT OVERLEDEN

De bekende gamecriticus John 'TotalBiscuit' Bain is op 33-jarige leeftijd overleden na een lange strijd met darmkanker.

John Bain, ook wel bekend als 'Cynical Brit', was een beroemde YouTuber die games reviewde. Onder zijn gebruikersnaam TotalBiscuit heeft hij het jarenlang opgenomen tegen onethisch gedrag van videogame-bedrijven naar de consument. Hij bouwde hiermee een fanbase op van twee miljoen mensen. Daarbij was hij met zo'n 800.000 volgers de populairste Steam Curator.

Vandaag bracht zijn vrouw, Genna Bain, het nieuws van zijn overlijden naar buiten via Twitter. In april 2014 werd er een tumor in Bains dikke darm gevonden, de eerste indicatie van darmkanker. Niet veel later kondigde TotalBiscuit aan dat hij daadwerkelijk kanker had. Een maand geleden werd duidelijk dat de ziekte terminaal was. Om die reden stopte hij met zijn werk, zodat hij meer tijd met zijn vrienden en familie door kon brengen. Daarbij liet Bain weten dat hij niet meer in staat was werk te leveren van een kwaliteit waar hij tevreden mee was. Gisteren overleed hij.

TotalBiscuit maakte voor zijn dood plannen met zijn vrouw, zodat zij zijn Cooptional Podcast op YouTube voort kan zetten.

E3 LINE-UP VAN UBISOFT BEKENDGEMAAKT

De line-up voor E3 2018 van Ubisoft is bekendgemaakt.

Tijdens de persconferentie en de beurs wordt er meer informatie gedeeld over Tom Clancy's The Division 2, Beyond Good & Evil 2, For Honor, Skull & Bones, Starlink: Battle for Atlas en Transference.

Het bedrijf laat daarnaast weten dat gamers op een aantal verrassingen kunnen rekenen. Het is niet bekend wat onder die verrassingen valt. Er gaan al geruime tijd geruchten dat een nieuwe Splinter Cell wordt onthuld.

“Videogames vormen een steeds groter deel van de toekomst van entertainment en van het leven van mensen. Daarom ben ik altijd enthousiast om de nieuwste innovaties en titels uit de hele industrie te zien tijdens E3”, aldus Yves Guillemot, CEO van Ubisoft. “Onze getalenteerde teams krijgen de kans om te pronken met de ongelofelijke games die ze gecreëerd hebben en om te delen hoe we samenwerken met spelers om verschillende ervaringen te ontwikkelen die verrijkend zijn en, nog belangrijker, leuk.”

De persconferentie van Ubisoft is om 11 juni om 22:00 uur Nederlandse tijd te zien, ook op InsideGamer.

DICE ONTHULT EERSTE DETAILS EN RELEASEDATUM VOOR BATTLEFIELD V

Dice heeft aangekondigd dat Battlefield V teruggaat naar de Tweede Wereldoorlog en in oktober in de winkels ligt. InsideGamer woonde eerder een evenement van EA bij om alvast wat details te verzamelen. Hieronder vind je de belangrijkste punten die de ontwikkelaars daar uit de doeken deden.

De Zweedse ontwikkelaar heeft bekendgemaakt dat Battlefield V nieuwe verhalen moet gaan vertellen uit de Tweede Wereldoorlog. Net als in Battlefield 1 bestaat de singleplayer-campagne uit verschillende War Stories die een verhaal vanaf verschillende locaties in de wereld vertellen. Onder andere Noorwegen, het Franse platteland, de woestijn van Noord-Afrika en Rotterdam worden als maps genoemd.

Lees hier alles over Battlefield V.

Battlefield V

'RED DEAD REDEMPTION 2 NIET NOG EEN KEER UITGESTELD'

Red Dead-fans kunnen opgelucht ademhalen. Strauss Zelnick, CEO van Take-Two Interactive, verzekert fans namelijk dat Red Dead Redemption 2 niet nog een keer wordt uitgesteld.

Op het YouTube-kanaal van CNBC staat een interview met Zelnick waar dit naar voren komt. Take-Two is het moederbedrijf van de Red Dead Redemption 2-ontwikkelaar Rockstar Games. Zelnick vertelt zelf niet veel te maken te hebben met de productie van Red Dead Redemption 2. Wel laat hij weten dat meer dan duizend Rockstar-ontwikkelaars hem "met de hand op het hart" vertellen dat de releasedatum niet nog een keer uitgesteld wordt.

Daarnaast gaat Zelnick in op de vraag op wat voor manier de games van Take-Two verschillen met Fortnite. Hij reageert dan ook:"Ten eerste is Fortnite free-to-play. Ten tweede spreekt het blijkbaar tot een jonger publiek. Als ze ouder worden is het duidelijk dat ze meer 'volwassen titels' oppakken. Het zou mooi zijn als we konden inspelen op alle aspecten van de markt, maar dat is niet realistisch."

GERUCHT: MODERN WARFARE 4 KOMT IN 2019

en anonieme bron meldt dat de Call of Duty-game van 2019 Modern Warfare 4 wordt.

Deze anonieme bron zou dit hebben vertelt aan GamingIntel. De site lekte eerder ook informatie over de Call of Duty-game van dit jaar, Black Ops 4.

Het wordt een "fully fledged" Call of Duty-titel zoals de bron dit verwoordt. Dat wil zeggen: een game met campagne, multiplayer én zombie-modus. Ook wordt volgens de bron de mogelijkheid van een battle royale-modus momenteel besproken.

Voor de aankomende Call of Duty-game, Black Ops 4, is de battle royale-modus al bevestigd. Deze verschijnt 12 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Daarnaast is bekend dat meerdere ontwikkelaars terugkeren naar de studio Infinity Ward, nadat ze in 2010 vertrokken naar Respawn Entertainment om aan Titanfall te werken. Het gaat hier om de volgende ontwikkelaars:

  • Geoffrey Smith (voormalig Designer bij Infinity Ward, voormalig Lead Game Designer bij Respawn, nu Multiplayer Design Director bij Infinity Ward)
  • Joel Emslie (voormalig Art Lead bij Infinity Ward, voormalig Art Director bij Respawn, nu Studio Art Director bij Infinity Ward)
  • Mark Grigsby (voormalig Lead Animator bij Infinity Ward, voormalig Lead Animator bij Respawn, nu Animation Director bij Infinity Ward)
  • Ranon Sarono (voormalig Senior Animator bij Respawn, nu Senior Animator bij Infinity Ward)
  • John Mundy (voormalig Senior Game Designer bij Respawn, nu Senior Game Designer bijInfinity Ward)
  • Joshua Dunnam (voormalig Environment Artist bij Respawn, nu Senior Environment Artist bij Infinity Ward)
  • Dom McCarthy (voormalig Producer bij Respawn, nu Producer bij Infinity Ward)
  • Madison Cromwell (voormalig Art Producer bij Respawn, nu Associate Producer bij Infinity Ward)
Call of Duty-film

JAPAN KRIJGT RESIDENT EVIL 7 OP DE SWITCH VIA CLOUD SERVICE

De Switch krijgt in Japan een cloud service waarop Resident Evil 7 speelbaar is.

De game bevat zowel de originele content als de downloadbare content Banned Footage Vol. 1 en 2. Biohazard 7: Resident Evil CLoud Version is alleen speelbaar via een cloud service op de Switch eShop. Gamers kunnen de game niet kopen, maar geven per 180 dagen 2000 yen, zo'n 15 euro, uit om te kunnen spelen.

Op deze manier is er geen 24 GB aan schijfruimte nodig voor de game, maar hoeven spelers alleen maar 45 MB te downloaden voor de cloud service. Na het downloaden kan er 15 minuten gratis gespeeld worden, waarna de ticket voor 2000 yen gekocht moet worden.

Het is nog niet bekend of de game of de cloud service naar het westen komt. Resident Evil 7 is al verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

MADS MIKKELSEN VERTELT OVER DEATH STRANDING

Mads Mikkelsen, die de rol speelt van de antagonist in Death Stranding, geeft Total Film zijn kijk op de game.

Mikkelsen geeft toe de game niet helemaal te begrijpen, omdat het "te gecompliceerd, te vreemd en te prachtig is". Toch weet hij een interessant aspect van Death Stranding uit te lichten: "Het hele concept van de game is, voor zover ik het begrijp, dat mensen in verschillende delen van de wereld samen moeten werken." Op welke manier deze samenwerking plaats moet vinden is nog onbekend.

Het is niet de eerste keer dat Kojima de noodzaak van samenwerking toevoegt aan een game. Zo konden spelers in Metal Gear 5 nucleaire wapens maken voor een achievement met tijdelijke in-game voordelen. Als alle spelers in de wereld echter hun wapens aan de kant gooiden, kwam er een speciale cut-scene vrij. In de actie-rpg Lunar Knights voor Nintendo DS (ook wel bekend als Boktai DS) werden spelers aangemoedigd naar buiten te gaan om andere spelers tegen te komen en zo hun personage sterker te maken.

Daarnaast vertelt Mikkelsen over zijn ervaring als acteur met motion capture: "Het is raar," vertelt de acteur, "je loopt naar iemand toe om hem te omhelzen, maar de camera's knallen tegen elkaar aan. Je moet er maar op vertrouwen dat het goedkomt. Voor acteurs zoals ik is dat moeilijk om te accepteren."

Death Stranding

EEN RONDJE MONACO IN EERSTE GAMEPLAY VAN F1 2018

Codemasters heeft de allereerste gameplaybeelden van F1 2018 gedeeld.

In de video zien we F1-coureur Charles Leclerc van Sauber het circuit van Monte Carlo demonstreren in F1 2018. Tijdens zijn rondje geeft hij vooral uitleg over de baan. Nieuw dit jaar in de Formule 1 is het gebruik van de beschermende 'Halo' op de racewagens om de bestuurders beter te beschermen. In de gameplay zien we dit ook geïmplementeerd in de game.

Veel informatie over de nieuwe racegame is nog niet bekend. Wel heeft Codemasters bekendgemaakt een diepere Career-modus en meer klassieke auto's toe te voegen.

F1 2018 is vanaf 24 augustus voor Xbox One, PS4 en pc. Vergeet niet de Formule 1-toto voor dit weekend in te vullen!

ER KOMEN ALOLAN-VORMEN VAN GEN 1-POKÉMON NAAR POKÉMON GO

Er komen Alolan-versies van pokémon uit de eerste generatie naar Pokémon Go.

Dat laat Niantic weten op de Pokémon Go-website. De Alolan-vormen van gen 1-pokémon kwamen voor het eerst voor in Pokémon Sun en Moon en moeten ergens in de komen weken ook in de mobiele titel opduiken.

Spelers kunnen deze sterkere versies van de gen 1-pokémon zoals gebruikelijk vangen. Hier vallen overigens geen pokémon uit generatie 7 onder, aangezien er nog niets boven generatie 3 is geïntroduceerd.

Pokémon Go

PLAYSTATION 4 ZIT NU IN LAATSTE LEVENSFASE, ALDUS SONY

De PlayStation 4 heeft "zijn laatste levensfase bereikt", aldus Sony Interactive Entertainment-president John Tsuyoshi Kodera op de investeerdersdag van het bedrijf.

Op de meeting deed Sony meer uit de doeken van zijn strategieën voor de komende tijd. De uitspraak betekent niet dat er binnenkort geen nieuwe games meer op PlayStation 4 uitkomen, maar dat er achter de schermen wel vooruit gepland wordt. Daarbij betekent het feit dat de console in zijn laatste levensfase gaat ook dat de verkoop ervan kan afnemen, wat Sony op wil vangen met verdiensten PlayStation Plus-abonnementen.

Verder wordt er nog meer focus gelegd op de ontwikkeling van exclusieve titels. "Investeren in first party betekent niet alleen nieuwe IPs lanceren. Het gaat ook om het verversen van bestaande IPS en franchises maken van succesvolle IPs." Het bedrijf laat ook weten dat de PlayStation VR-helm goed verkoopt, maar niet zo goed als voorspeld.

PlayStation 4 Pro

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren