1. Dit was het nieuws: Boss Key Productions en de Adaptive Controller

Dit was het nieuws: Boss Key Productions en de Adaptive Controller

PlatinumGames Gaat het actie-genre 'op zijn kop zetten'

Heb je een drukke week gehad of wil je even een reminder? Hier is een handig overzicht met het belangrijkste gamenieuws.

CLIFF BLESZINSKI'S STUDIO BOSS KEY PRODUCTIONS SLUIT DEUREN

Boss Key Productions is niet meer: de studio van Cliff Bleszinski sluit zijn deuren.

Dat laat hij weten op Twitter. "Vanaf vandaag bestaat Boss Key Productions niet meer." Hij legt in een statement uit hoe hij vier jaar geleden de studio oprichtte met als doel om een ontwikkelaar van wereldklasse te vormen.

De eerste game van de studio was LawBreakers, een betaalde multiplayershooter die vorig jaar verscheen. De game behaalde echter bij lange na niet het succes dat men voor ogen had. Eerder dit jaar werd de battle royale-game Radical Heights uitgebracht als Early Access-titel, volgens Bleszinski een "laatste poging" om meer spelers te vergaren.

Ondanks dat de game meer spelers leek te hebben dan LawBreakers, was het succes "te klein en te laat", zo meldt Bleszinski. Hij laat weten dat hij voor nu even tijd voor zichzelf neemt om te reflecteren en zich bezig te houden met zijn familie.

De servers voor Radical Heights blijven voorlopig overigens open, al is niet duidelijk voor hoe lang precies.

SPEEL MARIO TENNIS ACES VOOR DE RELEASE

Eind juni komt Mario Tennis Aces uit op de Nintendo Switch, maar fans kunnen nu nog voor de release van het spel deelnemen aan een Mario Tennis Aces-toernooi. Bovendien kan een kostuum worden vrijgespeeld voor de launch-versie. Deze informatie deelt Nintendo op hun officiële website. Iedereen met een Switch en een internetverbinding kan meedoen aan het toernooi.

Het evenement begint op 1 juni om 11:00 (Nederlandse tijd) en eindigt op 3 juni om 16:59. In eerste instantie kunnen spelers maar uit vier personages kiezen, maar er kunnen nog vijf extra personages worden vrijgespeeld.

Hoe verder spelers komen in een toernooi, hoe meer punten een speler verdient, maar vrees niet! Verliezen in een toernooi betekent niet dat spelers worden uitgesloten van het evenement. Spelers kunnen zo vaak deelnemen aan toernooien als ze willen. Bovendien ontvangen alle deelnemers het loodgieterskostuum van Mario voor de volledige versie van het spel.

Spelers kunnen op 25 mei deze versie van het spel alvast downloaden.

Mario Tennis Aces

SWITCH-VERSIE VAN POKÉMON WORDT DEZE MAAND MOGELIJK ONTHULD

In het blog van industrie-insider Emily Rogers laat ze weten dat Pokémon voor de Switch deze maand nog onthuld wordt door Nintendo.

Emily Rogers heeft wel vaker informatie over Nintendo aan het licht gebracht wat achteraf waar bleek te zijn. Zo voorspelde ze begin maart dat Super Smash Bros. dit jaar naar de Switch zou komen en meldde ze in 2016 dat de Switch bij lancering een 3D Mario-game, Splatoon en Skyrim zou hebben.

Rogers vermeldt expliciet dat de Pokémon-game vóór de E3 aangekondigd gaat worden. Ergens deze maand zal Nintendo waarschijnlijk dus bekendmaken wat het spel inhoudt. Verder laat ze weten dat de ontwikkelaars inspiratie hebben gehaald uit de mobiele game, Pokémon Go. Ook zullen er, zoals gebruikelijk is, twee varianten van de Pokémon-game uitkomen. Rogers vertelt niks inhoudelijk over het spel zelf.

Pokemon switch pikachu

MEER BEKEND OVER HET OVERWATCH ANNIVERSARY-EVENEMENT

Blizzard vice president Jeff Kaplan vertelt in een nieuwe developers update-video meer over het aankomende Overwatch Anniversary-evenement. Hij laat weten dat de hero-shooter nu 40 miljoen spelers heeft. De viering van het tweejarig bestaan van Overwatch begint op 22 mei.

Tijdens het Anniversary-evenement krijgen spelers in plaats van normale lootboxes de anniversary-lootboxes. Hierin zit, zoals gebruikelijk, gegarandeerd minstens één item van het huidige evenement. Echter, het is bijzonder dat spelers kans hebben om een cosmetisch voorwerp van een willekeurig ander evenement te krijgen. Dit geldt zelfs voor recente evenementen zoals Retribution. Ook kunnen mensen tijdelijk de munten die ze verkrijgen uit lootboxes gebruiken om alle voorwerpen die ooit uit zijn gekomen aan te schaffen.

Daarnaast worden er een aantal populaire brawls teruggebracht. Jeff Kaplan noemt onder andere Junkenstein en Mei's Snowball Offensive. Tenslotte laat hij weten dat er acht nieuwe legendarische skins naar Overwatch komen.

Naast het evenement wordt er de nieuwe map genaamd PETRA toegevoegd. Daar kunnen spelers een free for all death match spelen en zal er een 'mega health pack' op het midden van het gebied liggen. Bovendien begint het eerste competitieve seizoen voor free for all death match, wat plaatsvindt op de nieuwe PETRA map, maar ook op Chateau. Het competitieve seizoen begint op 22 mei, tegelijkertijd met het anniversary-evenement.

MICROSOFT ONTHULT OFFICIEEL DE XBOX ADAPTIVE CONTROLLER

Een paar dagen geleden lekten er beelden van een mogelijke Xbox-controller speciaal voor mindervaliden. Nu heeft Microsoft officieel de Xbox Adaptive Controller onthuld voor pc en Xbox One in een blogpost.

De Xbox Adaptive Controller kan verbonden worden met een breed scala aan accessoires om het aan te passen aan de behoeftes van de gebruiker. "Hij is ontworpen voor mensen die moeite hebben de controller voor een langere periode vast te houden of waarvoor de knoppen te klein zijn" vertelt Phil Spencer, het hoofd van Xbox.

Adaptive controller Xbox

CALL OF DUTY: BLACK OPS 4 MULTIPLAYER, SOLO-TRIALS EN ZOMBIES-MODUS ONTHULD

Activision en Treyarch hebben de eerste beelden en details van Call of Duty: Black Ops 4 onthuld.

Call of Duty: Black Ops 4 speelt zich af tussen het tweede en derde deel en focust op meer strategische gameplay in teams van vijf. Bekende Specialists uit Black Ops 3 keren terug en bevatten ieder speciale vaardigheden, zoals het opzetten van barricades. De ontwikkelaar benadrukt dat de game geen wallruns op jetpacks bevat, maar wel slidings en kunnen spelers te allen tijde schieten.

Ditmaal bevat elk wapen unieke attachments en keert het Pick 10-systeem terug. Ook hebben alle spelers nu duidelijke en grotere gezondheidsbalken en werkt het aanvullen hiervan niet meer automatisch, maar met een speciale knop. Beide systemen hebben invloed op elkaar, doordat gezondheid kan worden ingewisseld voor extra vaardigheden.

Hoewel Treyarch het niet concreet heeft benoemd, lijkt het erop dat een klassieke singleplayer-modus ontbreekt. In plaats daarvan bevat de game losse solomissies die de achtergrond van elke Specialist uitlicht.

Tot slot is de iconische Zombies-modus weer terug. IX speelt zich af in een grote arena waarin spelers zich met zwaarden, speren en bijlen moeten verdedigen tegen hordes zombies. Ook krijgt de game een traditionelere map, genaamd Voyage of Despair, en keert een oudere map terug in Blood of the Dead.

Bekijk hieronder de eerste beelden van de game. Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De pc-versie wordt exclusief speelbaar op Battle.net.

XBOX ONE-VERSIE EN MULTIPLAYER NO MAN'S SKY AANGEKONDIGD

De ruimtegame No Man's Sky verschijnt op 24 juli voor Xbox One en krijgt op alle platformen ook een multiplayermodus.

De Xbox One-versie van de ruimtegame lekte eerder al uit door een afbeelding van de boxart, maar nu heeft Sean Murray van ontwikkelaar Hello Games het bevestigd in de Inside Xbox-livestream.

De nieuwe update voor No Man's Sky komt naar Xbox One, PS4 en pc en voegt multiplayer toe. De multiplayeropties worden al een halfjaar uitvoerig getest en moeten de game een andere 'feel' geven. Alles dat spelers voorheen alleen konden doen in No Man's Sky, kan straks ook in kleine groepen vrienden. De update is geheel gratis. Meer info is op de Xbox-website te vinden, al blijft de multiplayermodus nog in mysterie gehuld.

No Mans Sky

PUBG-MAP MIRAMAR KOMT OP 24 MEI NAAR XBOX ONE

Microsoft laat tijdens een nieuwe aflevering van Inside Xbox weten dat de Miramar-map van PUBG op 24 mei naar de Xbox One komt.

Miramar is al een tijdje beschikbaar op pc en eind januari werd de map zelfs nog flink aangepast gebaseerd op feedback van de spelers. Ook kan het al gespeeld worden op mobiele apparaten. Nu is de Xbox One aan de beurt. De PUBG-map is al sinds december te spelen op testservers, maar is vanaf 24 mei dus voor iedereen met een Xbox One beschikbaar.

Naast de Miramar-update laat Microsoft ook weten dat er een update komt die PUBG-performance op de Xbox One verbetert. Wanneer deze update wordt doorgevoerd is voorlopig nog onbekend.

PLATINUM MAAKT GAME DIE 'ACTIEGENRE OP ZIJN KOP ZET'

PlatinumGames werkt aan een game die het actiegenre op zijn kop moet zetten, zo meldt het bedrijf.

Hideki Kamiya en Atsushi Inaba zaten in een Bitsummit-panel in Kyoto en gaven daar iets meer informatie over één van de games die in ontwikkeling is bij de studio achter Bayonetta en Nier: Automata.

Kamiya liet weten op dit moment aan Bayonetta 3 te werken, maar dat er ook diverse andere interessante games in ontwikkeling zijn bij de studio. Volgens Inaba zal een van die games behoorlijk innovatief zijn en "het actiegenre op zijn kop zetten". Het is een geheime game waar sommige werknemers bij PlatinumGames ook nog niets over weten.

Verder liet PlatinumGames wederom weten Wii U-game The Wonderful 101 graag naar de Switch te brengen.

Wonderful 101

UPDATE: BETHESDA HEEFT RAGE 2 OFFICIEEL ONTHULD

Update: Ondertussen heeft Bethesda Rage 2 aangekondigd met de officiële trailer. Deze is langer dan de trailer die eerder gelekt is. Morgen toont Bethesda gameplay van het spel.

Origineel bericht: Bethesda zou vandaag wel eens een onthullingstrailer van Rage 2 kunnen tonen.

Op het officiële Rage Twitter-account werd dit weekend "C:\Desktop\Videos\AnnounceTrailer\Monday" geplaatst, waarmee Bethesda lijkt te hinten dat er vandaag een aankondigingstrailer online moet komen.

Vorige week werden er een groot aantal onaangekondigde games op de website van Walmart geplaatst. Gamers vermoedden dat deze games op E3 in juni aangekondigd gaan worden. Eén van die games was Rage 2. Door diverse hints van Bethesda lijkt het bestaan van die game inmiddels zo goed als zeker.

Daardoor hebben de andere games die Walmart naar eigen zeggen "vanwege een glitch" noemde, ook meer kans om te bestaan. Op de site werden onder andere een nieuwe Splinter Cell, een nieuwe Assassin's Creed, Just Cause 4, The Division 2 en Gears of War 5 genoemd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren