1. Dit was het nieuws: De Kansspelautoriteit slaat toe

Dit was het nieuws: De Kansspelautoriteit slaat toe

Ook is gameverslaving erkend door WHO

Ben je toch niet helemaal bij qua gamenieuws? Hier is een handig overzicht van de tien belangrijkste gaming-nieuwtjes van deze week.

POKÉMON GO-SPELERS KUNNEN VANAF LEVEL 30 RUILEN

De ruilfunctie van Pokémon Go is uitgerold. Spelers die level 30 of hoger bereikt hebben kunnen nu hun gevangen beestjes met vrienden uitwisselen.

Eerder deze week maakte de ontwikkelaar al bekend dat ruilen en de mogelijkheid om vrienden toe te voegen naar de mobiele game komt. Dit moest voor 14 juli plaatsvinden en is nu al ruim voor de deadline uitgerold. Bij de lancering konden alleen spelers van level 40 aan de slag met de ruilfunctie, maar inmiddels is de feature beschikbaar voor trainers vanaf level 30. Het is nog niet bekend wanneer spelers met een lager level aan de slag kunnen met de functie. Vermoedelijk doet Niantic een geleidelijke uitrol om de servers niet te overbelasten.

Het toevoegen van vrienden gaat via een vriendcode van twaalf cijfers, wat vergelijkbaar is met hoe deze functie werkt op Nintendo-systemen. Spelers kunnen profielen van vrienden bekijken en de gekozen naam van de partnerpokémon zien. Het is nog onbekend of de bijnaam behouden blijft wanneer pokémon worden uitgewisseld.

Niantic viert tevens de zonnewende: het feit dat de zon deze week het meest noordelijke punt bereikt. Dit betekent dat de pokémon Solrock en Lunatone wisselen van regio. Lunatone is niet meer beschikbaar in Europa, maar Solrock is nu wel in onze regio te vangen. Het is niet duidelijk of deze wisseling van tijdelijke aard is. Tevens is de pokémon Regice tot 19 juli als Legendary Raid Boss beschikbaar.

Een aantal maanden geleden keek redacteur Marvin Toepoel naar de huidige staat van Pokémon Go en welke veranderingen de ontwikkelaar nog kan toevoegen.

Pokemon go

RED DEAD REDEMPTION 2 KOMT VOLGENS LINKEDIN-PROFIEL NAAR PC

Volgens een LinkedIn-profiel van een Rockstar Games-werknemer komt Red Dead Redemption 2 ook naar pc.

Het was al bekend dat de game uit zou komen voor PlayStation 4 en Xbox One. Nu heeft VG247 een bericht gespot waaruit blijkt dat de game ook naar pc komt. Het gaat om een ontwikkelaar bij Rockstar Games die ook aan GTA 5 en L.A. Noire werkte. VG247 geeft aan de echtheid van het profiel te hebben bevestigd. De naam van de werknemer niet wordt vernoemd om hem te beschermen.

Op de LinkedIn-pagina van de ontwikkelaar zou staan dat hij werkt of heeft gewerkt aan Red Dead Redemption 2. Opmerkelijk is dat bij platforms ook 'pc' genoemd staat. Tot op heden is er niets bekendgemaakt over een pc-release. Mogelijk komtRed Dead Redemption 2 net als GTA 5 op een later tijdstip naar pc.

Op 26 oktober verschijnt Red Dead Redemption 2 in ieder geval voor PlayStation 4 en Xbox One. Bekijk hier de laatst uitgebrachte trailer.

MICROSOFT E3-CONFERENTIE HAD MEESTE GELIJKTIJDIGE KIJKERS OOIT OP TWITCH

Microsoft had tijdens zijn E3-persconferentie een week geleden de meeste gelijktijdige kijkers op Twitch ooit.

De data van GipHyp, die op DualShockers is samengevat, toont dat er op momenten maar liefst 1,7 miljoen mensen gelijktijdig naar Microsofts persconferentie keken. Een jaar geleden waren dat er nog 1,1 miljoen.

Daarmee was Microsofts persconferentie ook de best bekeken E3-presentatie van dit jaar. Ubisoft volgde met 1,6 miljoen gelijktijdige kijkers en Sony met 1,5 miljoen gelijktijdige kijkers. Het gaat hierbij dus niet over hoe vaak de persconferenties in totaal zijn gezien.

Xbox

BATTLEFIELD V-BÈTACODES DEZE MAAND VERGEVEN

Deze maand worden waarschijnlijk Battlefield V-bètacodes vergeven. Dit zegt Software Engineer Jim Hejl, die werkzaam is bij EA.

Tijdens de E3 werd door EA al aangekondigd dat er een bèta voor de nieuwe Battlefield aankomt. Deze zou in oktober speelbaar moeten zijn op Xbox One en pc.

De desbetreffende tweet van Software Engineer Jim Hejl is inmiddels verwijderd, maar Reddit-gebruikers hebben hem weten terug te vinden.

In de tweet stond: “There will be a Closed Alpha for Battlefield V. (You’ll hear more about it later this month)I will have a block of codes and we’re gonna have a “Content Creation Contest” to give them away!!Prepare to get creative."

EA zelf heeft nog niks bevestigd, maar ontkent verder ook niet de uitspraken van Hejl.

Tijdens de E3 heeft onze redacteur Lucas de game al weten te spelen en in zijn hands-on stelt hij gamers gerust dat er weer "heerlijke hectiek" was in de door EA voorgeschotelde Grand Oprations.

Battlefield V komt 19 oktober naar Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Battlefield V

KOMT CYBERPUNK 2077 UIT IN 2020?

Een YouTuber heeft tijdens de E3 een kort gesprek gevoerd met de ontwerper van het bordspel Cyberpunk 2020, waar Cyberpunk 2077 op is gebaseerd. De ontwerper Mike Pondsmith zegt dat men nog een paar jaar moet wachten voordat ze game kunnen spelen. Ook heeft CD projekt Red gemeld dat de game gewoon voor de huidige generatie consoles wordt gemaakt.

Het rpg-bordspel kwam 1990 uit en richt zich op een fictionele wereld die zich afspeelt in het jaar 2020. Net zoals in de game bevindt de speler zich in de stad genaamd Night City. Pondsmith heeft samengewerkt met CD Projekt Red om zijn bordspel tot leven te wekken.

Mike Pondsmith zegt in het gesprek: “I’ve waited 30 years to get to this and it was worth it. You guys can wait a few more years, it will be worth it,”

Waarschijnlijk doelt de bordspelontwerper op het feit dat de jaartallen mooi overeenkomen als Cyberpunk 2077 in 2020 uitkomt. In een Reddit-post van de designer stelt hij wel dat hij de officiële releasedatum nog niet weet.

GAMEVERSLAVING OFFICIEEL ERKEND DOOR WORLD HEALTH ORGANIZATION

De World Health Organization (WHO) erkent excessief gamen met alle negatieve gevolgen van dien als verslaving. Gameverslaving wordt opgenomen in de elfde editie van de 'International Classification of Diseases'.

Op de WHO-website staat de verslaving beschreven. Een deel van de beschrijving luidt als volgt: "Gaming disorder is characterized by a pattern of persistent or recurrent gaming behaviour, which may be online or offline, manifested by: 1) impaired control over gaming; 2) increasing priority given to gaming to the extent that gaming takes precedence over other life interests and daily activities; and 3) continuation or escalation of gaming despite the occurrence of negative consequences. The behaviour pattern is of sufficient severity to result in significant impairment in personal, family, social, educational, occupational or other important areas of functioning"

De WHO geeft drie kenmerken van gameverslaving:

Een gebrek aan controle over hoeveel tijd je spendeert achter een console of pc;

Een sterke prioriteit geven aan gamen ten opzichte van andere activiteiten en;

Het blijven gamen ook al heeft dit negatieve gevolgen op je leven.

De NOS haalt ook andere invalshoeken aan. Zo zegt een verslavingsdeskundige van de Universiteit Utrecht: "Vaak zijn problemen met familie, vrienden, werk en school doorslaggevend. Gameverslaafde jongeren verliezen interesse in hun omgeving; ze krijgen problemen in de sociale contacten met vrienden en familie."

World Health Organization

SPELSHOW RONDOM DE SWITCH IN DE MAAK BIJ DISNEY

Er komt een spelshow van Disney rondom de Switch op televisie.

Het programma heet 'Nintendo Switch Family Showdown' en moet deze zomer op het Disney Channel en Disney XD lanceren. Dat meldt Business Insider.

In de show nemen vier families het tegen elkaar op in diverse Switch-games. Onder de uitdagingen vallen onder andere danssessies in de Just Dance-games en het zoeken naar verzamelobjecten in Super Mario Odyssey.

Disney legt steeds meer nadruk op games op zijn televisiekanalen. Vorig jaar werd het EVO 2017 Smash Bros.-toernooi op Disney XD al uitgezonden.

Nintendo Switch Online

PRODUCTIE FINAL FANTASY 7-REMAKE 'GAAT SNELLER DAN VERWACHT'

In een interview met het Japanse-tijdschrift Famitsu vertelt Square Enix-regisseur Tetsuya Nomura dat de productie van de Final Fantasy 7-remake sneller gaat dan verwacht. Dit nieuws werd gebracht door bloggers Ryokutya2089 en Hachima Kikou.

Geen van beiden hebben het volledige artikel online gezet, maar geven wel enkele quotes van Tetsuya Nomura. Zo bevestigen ze dat het verhaal dieper ingaat op de leden van de organisatie Avalanche. Hachima Kikou gaat nog wat verder en vertelt dat Nomura toelichtte dat de game ondanks de aanpassingen "de originele sfeer behoudt".

Ook is uit het interview op te maken dat de productie van de game goed gaat. Ryokutya vertelt zelfs dat de ontwikkeling van de game "beter gaat dan verwacht" en dat "fans met een gerust hart kunnen wachten op meer nieuws". Wanneer Square Enix meer nieuws brengt, wordt volgens Nomura nog over gediscussieerd.

Hoewel er geen nieuws was op E3, beloofde Square Enix dat er actief gewerkt wordt aan de remake van Final Fantasy 7. De ontwikkelaar is naast de remake ook bezig met Kingdom Hearts 3.

Final Fantasy 7 Remake

VALVE WORDT AANGEPAKT DOOR DE KANSSPELAUTORITEIT

Naar aanleiding van het lootbox-onderzoek in april laat de Kansspelautoriteit weten dat Valve in overtreding is met CS: GO en Dota 2.

Gisteren was de laatste dag dat gewaarschuwde bedrijven veranderingen konden maken aan hun games en de lootbox-systemen om toch te voldoen aan de wet. Hoewel de Kansspelautoriteit niet openbaar had gemaakt welke games in overtreding waren is het nu bekend dat Counter Strike: Global Offensive en Dota 2, twee van de games zijn die een waarschuwing hebben gekregen.

Valve heeft tijdelijk Steam Marketplace onbeschikbaar gemaakt voor spelers in Nederland om aan de eisen te voldoen. Ook is het voor gebruikers niet meer mogelijk om te handelen met mensen in Nederland. Als men dat toch probeert krijgt hij of zij een foutmelding van Steam.

Valve

STREET FIGHTER 5 KRIJGT LOOTBOXES

Op de Capcom-blog kondigt een werknemer van het bedrijf aan dat Street Fighter 5 een variant van lootboxes zal krijgen die spelers kunnen kopen met in-game geld.

Op 25 juni komt er een update naar Street Fighter 5 die de lootboxes zal introduceren. Om een lootbox te verkrijgen moet een speler vijfhonderd ''Fight Money'' spenderen bij Menat, een waarzegster die vervolgens de toekomst voorspelt. Spelers kunnen hierdoor Battle Goods ontvangen om te gebruiken in Survival Mode, klassieke Street Fighter-art of nieuwe kleuren en skins voor hun personages. Deze nieuwe kleuren en skins kunnen bovendien alleen via deze voorspellingen verkregen worden.

Daarnaast zijn er ook aanpassingen gemaakt aan de Survival Mode, waarin spelers het zo lang mogelijk uit moeten houden tegen steeds sterkere tegenstanders. Hier zijn Battle Goods toegevoegd, die personages sterker maken of de overlevingskans op een andere manier beïnvloed. Ook is het mogelijk om na een nederlaag Fight Money te besteden om het gevecht opnieuw te proberen. Voorheen was het alleen mogelijk om helemaal opnieuw te beginnen na het onderspit gedolven te hebben.

Street Fighter 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren