1. Dit was het nieuws: Fallout 76 lek en Pokémon Let's Go

Dit was het nieuws: Fallout 76 lek en Pokémon Let's Go

Ben je toch niet helemaal bij qua gamenieuws? Hier is een handig overzicht van de tien belangrijkste gaming-nieuwtjes van deze week.

Fortnite en meer Switch-games voor E3 mogelijk gelekt

Er is een document naar buiten gekomen met diverse Switch-games die mogelijk op E3 worden getoond. Enkele van die games zijn Fortnite en Paladins.

Andere games op het document, dat bedoeld lijkt om aan te geven wat voor promotiemateriaal er voor de E3-booths geprint moet worden, zijn Overcooked 2, Dragon Ball FighterZ, Ubisoft's StarLink, het inmiddels bevestigde Fifa 19 en een port van de arcadegame Killer Queen. Een foto van het document verscheen voor het eerst op 4chan.

Diverse websites melden dat de lijst waarschijnlijk echt is. Kotaku zegt dat het matcht met wat zij van hun bronnen hebben gehoord, en Destructoid meldt dat ze voor enkele van de games een afspraak voor E3 hebben.

Daarbij lijkt het document onderdeel van meer documenten, dus vermoedelijk is dit maar een onderdeel van de complete line-up voor de Switch op E3.

Fortnite Switch

Drie Pokémon-games voor Switch getoond

Nintendo heeft een drietal Pokémon-games voor de Switch onthuld. Eén van die games is nu al beschikbaar.

De rpg's Pokémon Let's Go! Pikachu en Eevee verschijnen op 16 november op Switch. De games nemen spelers mee naar de regio uit de eerste generatie Pokémon, Kanto. In de ene game vergezelt Pikachu spelers, terwijl het in de andere game Eevee is.

Daarbij zijn er diverse elementen uit de mobiele titel Pokémon Go die hier terugkeren. Zo kunnen spelers met de Joy-Cons PokeBallen gooien. Ook kunnen de 151 Kanto-pokémon die gevangen zijn in Pokémon Go overgezet worden naar de Let's Go!-games. Er zit verder één compleet nieuwe pokémon in de game.

Beide games zijn ook compatibel met een nieuwe accessoire, de PokeBall Plus. Deze controller kan gebruikt worden om de complete game te spelen en functioneert ook als Pokewalker. Wanneer pokémon gevangen worden, trilt de bal echt.

Pokemon lets go!

PUBG klaagt Epic Games vanwege battle royale-modus Fortnite aan

PUBG Corp., het bedrijf achter PlayerUnknown's Battlegrounds, klaagt Fortnite-ontwikkelaar Epic Games in Zuid-Korea.

PUBG Corp. en Bluehole dreigen al sinds vorig jaar om Epic Games voor de rechter te slepen. De Koreaanse ontwikkelaar wil namelijk reageren op de battle royale-modus in Fortnite, die te veel op de gameplay in PUBG zou lijken.

Dat PUBG Epic Games nu voor de rechter sleept, heeft mogelijk te maken met het feit dat de battle royale-modus van Fortnite door Neowiz (de ontwikkelaar van de mmorpg Bless Online) naar Oost-Azië wordt gebracht. De aanklacht van PUBG werd in januari in Seoul, Zuid-Korea ingeleverd.

Het is het doel van PUBG Corp. om een rechter te laten beslissen dat de battle royale-modus van Fortnite te veel op Battlegrounds lijkt.

Fortnite: Battle Royale

Fans speculeren: Death Stranding zou zich afspelen in IJsland

Fans speculeren aan de hand van foto's en Twitter-posts over de mogelijkheid dat Death Stranding zich afspeelt in IJsland.

Een paar dagen geleden werd door de maker van Death stranding, Hideo Kojima, een afbeelding uit het spel getweet. Het plaatje bevat alleen wat gesteente met mos. Sommige fans denken dat het mos weleens Solid Snake zou kunnen zijn in een camouflage-pak en dat de afbeelding dus een teaser is voor een nieuwe Metal Gear Solid-game. Deze speculatie is niet bevestigd.

Nu is op Twitter een opmerking geplaatst over dat het mos overeenkomt met bekende lava-velden in IJsland. Rafael Andrade ligt de vergelijking uit door het plaatje van Kojima onder een foto van de velden te zetten. Hideo Kojima heeft deze vergelijking geretweet. Dit zou weleens een hint kunnen zijn van Kojima dat Andrade op het goede spoor zit.

Lees hier verder...

ijsland vergelijking death stranding

Bethesda toont Fallout 76 en een gerucht dat Fallout 76 een online survival-game wordt

Gisteren werd er door Bethesda gehint naar een aankondiging voor een nieuwe Fallout-game. Na een vrij nutteloze livestream van zo'n 24 uur verscheen studiobaas Todd Howard en introduceerde ons aan de nieuwste aanwinst voor de franchise: Fallout 76.

Momenteel is er nog weinig bekend over de game. Wat we wel weten is dat Fallout 76 zich waarschijnlijk gaat afspelen in de Amerikaanse staat West-Virginia. In de trailer horen we namelijk het nummer Take Me Home, Country Roads van John Denver en zijn er in FalIout 3 en Fallout 4 logs te vinden waar wordt gesproken over Vault 76 in West-Virginia.

In het Fallout universum werd door het bedrijf VaultTec in de aanloop naar een nucleaire oorlog schuilkelders gebouwd over de gehele Verenigde Staten, die uiteindelijk niet als schuilplek dienden, maar als plek voor het bedrijf om experimenten uit te voeren.

De referenties uit de voorgaande games vertellen ons eigenlijk alleen dat Vault 76 een zogenaamde 'control vault' is, een schuilkelder waarin geen experimenten werden uitgevoerd om het verschil met andere vaults te kunnen meten. De deuren van deze control vaults zouden na een bepaald aantal tijd (in het geval van de schuilkelder in Fallout 76 zo rond de 20 jaar) zich openen zodat degenen de wijde wereld in konden gaan. Daarmee wordt Fallout 76 de eerste game in het Fallout universum dat niet begint in een vault waarin een experiment wordt uitgevoerd of iets anders mis gaat.

In de teaser zelf worden we rondgeleid in de vault, zien we een poster met 'Reclamation Day' (dag van de terugroeping' en zien we op het laatst een Vault Dweller en zegt een stem 'In Vault 76, our future begins.'

Bethesda heeft nog geen verdere informatie over de game vrijgegeven, wel heeft zegt Jason Schreier van Kotaku dat hij uit bronnen heeft vernomen dat het een online game wordt en dat fans van de serie die een game zoals voorgaande verwachten dat idee alvast kunnen vergeten.

Deze anonieme bronnen zeggen dat Fallout 76 namelijk geen singleplayer-rpg, zoals voorgaande Fallout-games, maar gaat de game meer richting het genre van online survival gaat.Zo zou Fallout 76 geïnspireerd zijn op spellen zoals DayZ en Rust.

Drie bronnen vermelden daarnaast dat de game "een nieuw experiment is in de post-apocalyptische Fallout-serie". Origineel was Fallout 76 bedoeld als een prototype voor een online multiplayer-versie voor Fallout 4. Net als de hoofdspellen in de serie bevat de nieuwe game een verhaallijn en missies, zoals men gewend is van Bethesda. Het bouwen van basissen is ook een feature die gaat terugkomen volgens de bronnen.

Battlefield V-concept art toont Noorwegen en Afrika

Vorige week onthulde EA Battlefield V met de aankondiging dat de shooter teruggaat naar de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels zijn er wat meer details bekendgemaakt.

Nu zijn er een aantal tweets die meer laten weten over de game. Zo licht het officiële Twitter-kanaal concept art uit. Ook laat de baas van Dice op Twitter weten wat hij vindt van de kritiek op vrouwelijke personages. Daarnaast is bekend dat Battlefield V geen lootboxes krijgt.

In de tweet zegt Dice: "Je denkt dat je alles hebt gezien van de Tweede Wereldoorlog, maar er zijn veel meer slachtvelden dan je denkt. Noorwegen? Noord-Afrika? Dit is de Tweede Wereldoorlog zoals je die nooit hebt gezien in games." Op het drietal plaatjes staan de woorden 'concept art exploration' afgebeeld om aan te duiden dat deze afbeeldingen een indicatie geven van de maps.

De Zweedse ontwikkelaar heeft al bevestigd dat onder andere Noorwegen, het Franse platteland, de woestijn van Noord-Afrika en Rotterdam Battlefield V aanwezig zijn.

Lees hier verder...

Gerucht: Boba Fett-spin-off is in de maak

Volgens geruchten werkt regisseur James Mangold aan een Star Wars-film rondom het personage Boba Fett.

Dit nieuws wordt gebracht door Hollywood Reporter en haalt verschillende anonieme bronnen aan. Deze stellen dat James Mangold de film regisseert en schrijft. Hij is onder andere bekend van 3:10 to Yuma en Logan.

Een paar maanden geleden ontstonden er ook al geruchten dat schrijver Simon Kinberg werkte aan een Star Wars-film. Kinberg is onder andere bekend als schrijver van X-Men: The Last Stand en The Martian. Nu zeggen de bronnen dat hij samen met James Mangold aan het script werkt voor de standalone Star Wars-film.

In mei 2015 kwam het nieuws dat Josh Trank het project van de Boba Fett-film liet vallen. De film moet de opvolger van Rogue One worden in de reeks van Star Wars Anthology-films. Doordat Tank het project verliet werd de film op een laag pitje gezet.

Lucasfilm en Disney hebben momenteel niks officieel bevestigd rondom deze geruchten.

De bronnen van de Hollywood Reporter melden ook dat de Obi-Wan Kenobi-film nog steeds geen schrijver heeft. Wel zijn er onderhandelingen met regisseur Stephen Daldry, bekend van Extremely Loud & Incredibly Close.

Solo: A Star Wars is de tweede spin-off in het Star Wars-universum en is nu te zien in de bios. Heb je de review van Dennis al gelezen?

boba fett

The Expanse-televisieserie officieel gered door Amazon

Sci-fi serie The Expanse is officieel gered door Amazon. Dit zegt Jeff Bezos, CEO van het Amerikaanse bedrijf.

Dit nieuws werd door Bezos aangekondigd tijdens de National Space Society’s International Space Development Conference. Hij zei tijdens de conferentie: “I was talking to the cast half an hour ago, before the break for dinner started. I was telling them that we are working hard at Amazon to save The Expanse but it wasn’t a done deal yet. During dinner, ten minutes ago, I just got word that The Expanse is saved.”

Alcon Entertainment, de mede-oprichters van de serie, bevestigen ook dit nieuws in een persbericht. Zo zegt het team achter de serie dat The Expanse verder gaat op Amazon Prime en dat ze Bezos en de fans zeer dankbaar zijn. "We are fully aware that this wouldn’t have been possible if it wasn’t for the staggering outpouring of support from the most creative, hardest working sci-fi fans around the world," aldus Alcon Entertainment

Alcon Entertainment is dankbaar, omdat fans een petitie zijn gestart waarin ze Netflix of Amazon vroegen om de rechten voor de serie te kopen. SyFy had ongeveer twee weken geleden de serie geannuleerd, omdat het aantal kijkers stevig achteruit was gegaan tijdens het tweede en derde seizoen.

the expanse

Ubisoft kondigt Assassin's Creed Odyssey aan

Assassin's Creed Odyssey is officieel aangekondigd. Ubisoft onthuld de game volledig op E3.

Het bedrijf plaatste een tweet met een korte teaser, die hieronder is te zien. De teaser bevat een zeer kort gameplayfragment waarin een Spartaan een andere soldaat van een berg afschopt, vergelijkbaar met de iconische trap in de film 300.

Eerder gisteren lekte Assassin's Creed Odyssey al uit via een foto van een sleutelhanger. Op de sleutelhanger is een Spartaanse helm te zien. Hoogstwaarschijnlijk speelt Odyssey zich af in Griekenland. Volgens geruchten is de game een direct vervolg op het vorig jaar verschenen Origins, met Bayek wederom in de hoofdrol.

Meer details zijn nog niet officieel aangekondigd. De game wordt hoogstwaarschijnlijk onthuld op de E3-persconferentie van Ubisoft. Die wordt op maandagavond 11 juni om 22:00 uur gehouden.

Spelers huren Fortnite-buddies in

In een korte video van BBC wordt getoond dat beginners van Fortnite: Battle Royale buddies inhuren om beter te worden. Daarnaast heeft een fan een website gemaakt waar je Battle Pass-uitdagingen kan bijhouden en komen er winkelmandjes naar de battle royale-modus.

In een feature van BBC wordt de ervaren Fortnite-speler Aaron geïnterviewd en vertelt hij dat hij kan worden ingehuurd door nieuwe spelers. Tijdens speelsessies met onervaren spelers laat hij verschillende tactieken aan zijn leerlingen zien om het beste een victory royale kunnen behalen.

Aaron vraagt ongeveer 8 euro per uur voor deze speelsessies. Zijn services worden momenteel aangeboden en gepromoot door een ander bedrijf. Alleen kunnen spelers jonger dan 18 jaar de professional niet inhuren.

Lees hier verder...

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Voor pokémon wacht ik wel op 2019 zodra de 'core' RPG pokémon gaat komen. Pokémon Let's Go! Pikachu en Eevee zien er niet verkeerd uit maar de gameplay ( op het co-op gebeuren na) spreekt mij totaal niet aan.

    Voor een Boba Fett film ben ik 100% in. Hopelijk bevestigd deze film dat Boba Fett de Sarlacc heeft overleeft. Ben toch wel benieuwd hoe Dennis hier over denkt.

    Aan één kant hoop ik nog steeds dat Assassin's Creed Odyssey pas in 2019 komt, maar hoe dan ook ik ga wederom de special edition kopen.
  • Ja gisteren… was alweer 2 dagen geleden dit nieuwes maar oke

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren