1. Dit was het nieuws: Fortnite update 50v50 mode terug en Radical Heights is de nieuwste battle royale-game

Dit was het nieuws: Fortnite update 50v50 mode terug en Radical Heights is de nieuwste battle royale-game

PlayStation 5 komt waarschijnlijk niet voor 2020 uit

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Kokatu:'verwacht PlayStation 5 niet voor 2020'

Volgens Kotaku's Jason Schreier zijn er enkele mensen binnen de industrie die meer weten over de PlayStation 5, maar komt de console waarschijnlijk pas in 2020 uit.

Schreier ging op onderzoek uit om er achter te komen hoe het met de PlayStation 5 staat. In een maand tijd heeft hij met diverse ontwikkelaars van first en third party studio's gepraat om meer te weten te komen.

Mensen lieten hem weten dat het onwaarschijnlijk was dat de PS5 in 2019 uit zou komen, laat staan in 2018, al werd ook gemeld dat data altijd kan veranderen in deze industrie, zeker als de concurrentie een onverwachte move maakt.

De meeste ontwikkelaars, waaronder werknemers van Sony's eigen studio's, gaven aan niets gehoord te hebben over de PlayStation 5, al waren er een paar ontwikkelaars die zeiden er wel vanaf te weten. Het feit dat er zo'n kleine groep mensen geïnformeerd is over de console, geeft ook aan dat de console waarschijnlijk voorlopig niet beschikbaar komt. Tot slot hoorde Schreier op de Game Developers Conference in San Francisco afgelopen maand ook geruchten over een geplande release in 2020.

Vorige week verscheen er al een artikel op de website SemiAccurate waarin werd gesuggereerd dat de PlayStation 5 wellicht al dit jaar zou kunnen verschijnen. Daarin werd ook vermeld dat er al devkits van de console in handen waren van ontwikkelaars. Dat laatste wordt met de nieuwe informatie die Kotaku heeft ontvangen niet weerlegd.

PlayStation 5

Microsoft: Info over nieuwe Forza Horizon op E3

Volgens Microsoft komen we meer te weten over een nieuwe Forza Horizon op E3 deze juni.

In een interview met Gamereactor onthulde Fernanda Delgado, hoofd van Xbox in Spanje en Portugal, het nieuws. "Er is veel speculatie over waar de volgende Forza Horizon zich afspeelt en dat vertellen we op E3." Op dit moment is het (Spaanse) artikel niet meer leesbaar, maar InsideGamer kan bevestigen dat het daadwerkelijk op de website stond.

Forza Horizon is de openwereld spin-off van de Forza Motorsport-reeks. Het derde deel verscheen in 2016. De games in de reeks verschijnen op Xbox (One) en Windows 10. Meer informatie over de nieuwe Forza Horizon-game is nog niet bekend.

Forza

Gerucht: Watch Dogs 3 in de maak

Er is mogelijk een nieuwe Watch Dogs-game in de maak. Volgens de gaming-assistent van ontwikkelaar en uitgever Ubisoft is het team achter de serie er druk mee bezig.

Het YouTube-kanaal UbiCentral komt met de informatie dat de gaming-assistent Sam deze informatie aan een Ubisoft-speler heeft gelekt. Sam is een door Ubisoft ontwikkelde hulpbot. Gebruikers in Canada, waar Sam als bèta beschikbaar is, hebben namelijk gemeld dat als ze hem vragen over Watch Dogs 3, hij als volgt reageert: "Watch Dogs 3 is nog niet klaar, maar de laatste early build die ik geprobeerd heb ziet het er erg goed uit. Het ontwikkelteam heeft wonderen verricht! Kan niet wachten tot je het probeert!"

Lees hier verder.

Sam Watchdogs 3

Fortnite-update brengt 50v50 v2-mode naar Battle Royale

Epic Games heeft de patchnotes van de 3.5.0-update vrijgeven. De Fortnite-update brengt onder meer de Port-a-Fort en 50v50-modus naar Battle Royale.

Dinsdag kondigde ontwikkelaar Epic Games aan dat het met een nieuw item komt voor de Battle Royale-modus van Fortnite. Met de zogenoemde Port-a-Fort kunnen spelers snel een defensieve positie innemen.

Het item is een soort granaat dat speler kunnen gooien om de Port-a-Fort te activeren. In de onderstaande trailer laat Epic zien hoe het item werkt; de speler gooit de Port-a-Fort op de grond en er verschijnt een stevig fort dat bestaat uit een ijzeren toren van driehoog.

De Port-a-Fort heeft een blauwe zeldzaamheid en kan tot vijf stuks worden gestacked in de inventory.

Lees hier verder.

Radical Heights is de nieuwste battle royale-game

LawBreakers-ontwikkelaar Boss Key Productions heeft aangekondigd dat het vandaag de battle royale-game Radical Heights gratis op Steam uitbrengt.

De battle royale-game Radical Heights moet de strijd aan gaan met Fortnite: Battle Royale en PlayerUnknown's Battlegrounds. In de uitgebrachte aankondigingstrailer is te zien dat de game zich afspeelt in een jaren 80-thema en dat spelers zich kunnen voortbewegen met BMX-fietsen en trampolines. Verder zijn een aantal locaties, waaronder een burgerrestaurant, golfbaan en arcade te zien.

Tijdens Radical Heights blijkt het verzamelen van geld een erg belangrijk doel. Spelers kunnen hiermee wapens en outfits aanschaffen.

Vanaf vandaag is de battle royale-game gratis beschikbaar voor pc via Steam Early Access. Spelers kunnen tevens een 'founders pack' met exclusieve items en bonussen aanschaffen. Op het moment staat het pakket beschikbaar voor 14,99 dollar, een prijs in euro's is nog niet bekend.

Afgelopen week maakte Boss Key Productions nog bekend dat het de ontwikkeling van LawBreakers heeft stopgezet. De game die vorig jaar uitkwam voor PlayStation 4 en pc is nog wel speelbaar in de huidige versie, maar zal geen toekomstige updates meer ontvangen.

"LawBreakers heeft helaas niet voldoende publiek gevonden om toekomstige updates te bekostigen en onze originele planning uit te voeren." liet de studio weten. Het gaf destijds ook al aan dat het zich ging richten op een compleet nieuw "passieproject".

Red Dead Redemption en andere X360-games ontvangen Xbox One X-update

Er zijn verschillende Xbox 360-games die een update hebben ontvangen zodat ze er mooier uitzien op de Xbox One X. Ook zijn er nieuwe Xbox-games bekendgemaakt die backwards compatible worden op de One.

De Xbox 360-games in kwestie zijn Red Dead Redemption, Gears of War 2, Portal 2, Darksiders, Star Wars: The Force Unleashed en Sonic Generations. Deze games waren al speelbaar op Xbox One, maar hebben nu een update ontvangen voor de Xbox One X waarmee de games in 4K draaien.

De originele Xbox-games die zijn aangekondigd zijn voor het eerst speelbaar op Xbox One (X). In deze maand moeten er in totaal negentien originele Xbox-games speelbaar worden op de One. Ze zien er beter uit op Xbox One, Xbox One S en Xbox One X.

De eerste lading Xbox-games die speelbaar wordt komt op 16 april en bestaat uit:
Blinx: The Time Sweeper
Breakdown
Conker: Live & Reloaded
The Elder Scrolls 3: Morrowind
Hunter: The Reckoning
Jade Empire
Panzer Dragoon Orta
SSX 3

Vanaf 26 april zijn deze titels speelbaar:
Destroy All Humans!
Full Spectrum Warrior
Mercenaries: Playground of Destruction
MX Unleashed
Panzer Elite Action: Fields of Glory
Star Wars: Battlefront
Star Wars: Battlefront 2
Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy
Star Wars Jedi Starfighter
Star Wars Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords
Star Wars Republic Commando

Tegenslag voor Leslie Benzies in Rockstar-rechtszaak

Leslie Benzies, die aan het hoofd stond van de populaire Grand Theft Auto-reeks, heeft een enorme tegenslag te verduren gekregen in de rechtszaak tegen zijn oude werkgever Rockstar Games.

In april 2016 werd Rockstar voor de rechter gesleept door Benzies. Volgens de voormalige baas van de GTA-uitgever was het bedrijf hem nog 150 miljoen dollar aan royalty's schuldig. Rockstar zou hem meerdere malen hebben misleid, met als doel hem het bedrijf uit te werken zonder royalty's te betalen. Eind 2009 sloten Benzies en de twee medeoprichters van Rockstar een contract af met moederbedrijf Take-Two, waarin werd bepaald dat alle drie de personen een deel van de winst van het bedrijf zou ontvangen. Volgens Rockstar en Take-Two zou Benzies zijn contract echter hebben verbroken, en waren zij hem daarom niets schuldig.

Destijds noemde Rockstar de claims van Benzies al "nergens op gebaseerd en in veel gevallen simpelweg bizar". "Leslie Benzies was lange tijd een gewaardeerde werknemer binnen ons bedrijf", zo leest het statement van Rockstar. "Helaas hebben significante problemen in zijn functioneren ervoor gezorgd dat hij ontslag moest nemen. Ondanks onze pogingen om deze problemen aan te pakken en op te lossen voor en na zijn vertrek, had Leslie ervoor gekozen deze route te nemen en de contractafspraken waar we voorheen over akkoord waren te negeren."

Lees hier verder.

Take Two

God of War heeft Immersion-modus

Sony heeft bekendgemaakt dat God of War een speciale Immersion-modus heeft waarmee spelers HUD-elementen kunnen uitzetten .

Op de PlayStation-website laat Sony weten wat spelers allemaal kunnen doen met de modus. De Immersion-modus zorgt ervoor dat de elementen van de HUD, heads-up display: de icoontjes, balkjes en andere informatieve elementen op het scherm, tot een minimum wordt beperkt. Sony legt uit dat de modus geschikt is voor spelers die last hebben van de HUD of Streamers die zo min mogelijk UI in beeld willen hebben.

Spelers kunnen de Immersion-modus inschakelen door bij de instellingen naar HUD te gaan en daar Immersive in te schakelen. Ook kunnen spelers zelf bepalen welke HUD-elementen zij aan of uit willen hebben of dat het tijdelijk zichtbaar is door op het touchpad te drukken. Hiermee kunnen spelers er zelf voor kiezen wat en wanneer iets zichtbaar is en zo hun eigen ervaring tweaken.

Afgelopen week verscheen er nog gloednieuwe gameplay van God of War. Hierin is onder meer te zien hoe Kratos het opneemt tegen een grote trol.

God of War is in ontwikkeling bij Sony Santa Monica en verschijnt op 20 april exclusief op PlayStation 4.

God of War

Recordhouder Donkey Kong definitief schuldig aan valsspelen

De recordhouder voor de eerste persoon ooit die een miljoen punten in de arcadegame Donkey Kong behaalde, Billy Mitchell, is afgekeurd door Twin Galaxies.

Twin Galaxies is de organisatie die records en prestaties van gamers bijhoudt. De organisatie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de recordpogingen van Mitchell en concludeert nu dat Mitchell niet op een originele arcademachine heeft gespeeld, wat valsspelen mogelijk maakt.

Mitchells record was veelbesproken, omdat er al langer geruchten gingen dat hij valsspeelde. Die mogelijkheid, alsmede de strijd tussen hem en nummer twee Steve Wiebe, is tevens het onderwerp van de documentaire The King of Kong.

Alle scores zijn nu van Twin Galaxies afgehaald. De organisatie heeft ook Guinness World Records verwittigd. Steve Wiebe is nu de eerste persoon ter wereld die een miljoen punten haalde in Donkey Kong. Overigens hadden beide heren niet de hoogste score ooit in de game. Die eer gaat naar Robbie Lakeman met een score van 1.247.700.

Microsoft maakt meer bekend over Xbox FanFest op E3 2018

Microsoft heeft meer informatie vrijgegeven over het Xbox FanFest dat plaatsvindt tijdens E3 2018. Tijdens de tweede aflevering van Inside Xbox praat de ontwikkelaar over het aankomende evenement.

Het bedrijf laat weten dat het evenement, dat op zondag 10 en maandag 11 juni vlak voor E3 wordt gehouden, plaats biedt voor vierhonderd Xbox-fans. Toegangskaarten voor Xbox FanFest kosten 45 dollar en aanwezige fans krijgen een gratis goodiebag met onder meer een Xbox-jersey en een 2TB Sea of Thieves Seagate harde schijf, die bovendien oplicht wanneer het donker is. Wat het pakket verder bevat moeten bezoekers zelf achter komen, want Microsoft heeft besloten om dat liever geheim te houden.

Bewonderaars die zich inschrijven voor het evenement worden door middel van een willekeurige loting geselecteerd door Microsoft en ontvangen twee kaartjes. Fans die ouder zijn dan 20 jaar en een een Xbox Live-gamertag hebben kunnen zich via een vooralsnog onaangekondigde website inschrijven. Duizend gelukkigen worden bovendien uitgenodigd om de exclusieve persconferentie op E3 bij te wonen. Deze is namelijk alleen voor genodigden.

Fans kunnen zich voor beide kaartjes inschrijven, maar deelnemers die een kaartje voor het FanFest hebben gewonnen kunnen helaas niet naar de persconferentie.

Xbox FanFest vindt op zondag 10 en maandag 11 juni plaats. Bekijk hier voor meer informatie over het evenement.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren