1. Dit was het nieuws: God of War en Spider-Man

Dit was het nieuws: God of War en Spider-Man

En een komeet in Fortnite

Wat waren de belangrijkste nieuwtjes van deze week? Je leest het in de Dit was het Nieuws van deze week.

Foto van komeet in Fortnite: Battle Royale

Fortnite: Battle Royale-gamers zien al enkele dagen een komeet in de virtuele lucht van het spel hangen.

Fans speculeren wat de komeet, die steeds dichterbij lijkt te komen, precies aanduidt. In eerste instantie werd gedacht dat het om een 1 april-grap zou gaan, maar op die datum is niets gebeurd, terwijl de komeet nog wel zichtbaar is.

Sommige spelers hopen dat het neerstorten van de komeet de map compleet gaat veranderen, anderen denken dat de komeet op Tilted Towers gaat vallen. Dit gebouw bevat de meeste loot van heel de map en zou daarom moeten verdwijnen. Andere spelers vermoeden dat het alleen bestaat om het einde van het derde seizoen aan te geven.

Tijdens het verschijnen van de komeet begonnen controllers van spelers ook licht te trillen. Volgens het Twitter-account van Fortnite ging het om een bug, maar een Redditor heeft het getril in morsecode vertaald naar 'SOS D 5 418'. Fans vermoeden dat 418 betekent dat meer informatie op 18 april verschijnt. Epic heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Er is een foto van de komeet beschikbaar. Deze heeft een gebruiker op Reddit gevonden in de code van het spel.

Fortnite komeet

Kratos versus een trol in God of War

Er is nieuwe gameplay online verschenen van de aankomende PS4-game God of War.

In de video is onder andere te zien hoe Kratos het opneemt tegen een grote trol. Ook verkent hij de spelwereld en vindt hij schatten, loot en puzzels.

God of War is in ontwikkeling bij Sony Santa Monica en verschijnt op 20 april exclusief op PlayStation 4. Bekijk de gameplay hieronder.

Counter-Strike: Global Offensive community niet blij met update skin-trading

Valve vertelde vorige week in een blogpost over de veranderingen in de update van Counter-Strike: Global Offensive. De belangrijkste verandering was dat het systeem rondom het ruilen van skins op de schop is gegaan. Spelers zijn niet blij met deze verandering.

Vanaf nu moeten spelers 7 dagen wachten om skins die hij of zij geruild heeft, te kunnen gebruiken of weer door te ruilen. Deze regeling was ook al van kracht voor nieuwe in-game aankopen.

Rondom het ruilen van zeldzame skins is een grote markt ontstaan. Zo kan je op websites CS:GO skins kopen en verkopen. In eerste instantie kon je met het verkopen van deze skins alleen tegoed in Steam zelf krijgen. Deze websites bieden nu ook geld aan door middel van PayPal transfers. Deze verandering in de regeling laat de handel in wapen skins op dat soort sites niet verdwijnen. Ze raken waarschijnlijk wel in de problemen, omdat de prijzen van deze skins heel erg kunnen fluctueren.

Alhoewel Valve niet duidelijk zegt of ze iets willen of gaan doen tegen de lucratieve skin handel, gaat het voornamelijk om websites die lijken te frauderen of scammen. Scam-sites laten namelijk bezoekers betalen en geven vervolgens geen skins.

Petitie

Maar de community is het niet eens met de verandering en is een petitie gestart. Ze willen de verandering terugdraaien. Op de site van de petitie staat: "This update essentially destroys trading interactions as a whole."

Momenteel hebben al 122.000 mensen de petitie getekend. Het doel is om de petitie te laten tekenen door 150.000 mensen.

Valve zegt in de blogpost ook: "However, we realize today’s change may also be disruptive to some players. We’ll continue to evaluate trading policies as time goes on, and if you have any feedback or concerns about the change you can email us."

Na de introductie zeiden veel spelers dat deze regeling geen scammers tegen gaat.

Gerucht: PS5-devkits beschikbaar, console kan dit jaar uitkomen

In een artikel van de website SemiAccurate wordt geclaimd dat devkits voor de PlayStation 5 al bij ontwikkelaars staan en dat de console zelfs dit jaar al zou kunnen verschijnen.

SemiAccurate heeft eerder correcte info gelekt over de deal tussen Nintendo en Nvidia waaruit de Switch is ontstaan, alsmede de specs van PlayStation 4. Het kost echter 1000 dollar om het artikel op de website te lezen, dus het enige bewijs dat er vooralsnog is, zijn samenvattingen van mensen die het artikel claimen te hebben gelezen.

Volgens die mensen claimt het artikel dat er al development kits van de PlayStation 5 in handen van ontwikkelaars zijn. Hoewel er geen aantal worden genoemd, claimt het artikel dat het er dusdanig veel zijn dat een release van de console dit jaar niet uitgesloten kan worden.

Verder claimt het artikel dat AMD's Navi als architectuur wordt gebruikt, of in ieder geval technologie dat daarop gebaseerd is. Ook zou de console een 8 Core Zen CPU bevatten.

Tot slot claimt het artikel tevens dat er fijne extra's voor vr-liefhebbers in de console zitten. Wat daar precies mee bedoeld wordt, is niet bekend, maar het lijkt er daardoor op dat Sony voorlopig de PlayStation VR niet aan de wilgen hangt.

PlayStation

God of War heeft minstens 43 uur aan gameplezier

God of War heeft minstens 43 uur aan gameplezier, dit laat creative director Cory Barlog weten in een interview met Kinda Funny Games

In het interview vertelt Barlog dat een van zijn systeemontwerpers als doel had om de game tot honderd procent uit te spelen. Hij deed er uiteindelijk 43 uur over. Zo zegt Barlog ook over zijn collega:

"He [worked on] a lot of the exploration content and the engagement outside of the core story. So he had not seen a lot of the core story stuff, that part was new to him, so that took a little bit. But everything else, that's pretty impressive considering he knew what to do.”

Grote kans dus dat normale spelers een stuk langer zullen doen over het uitspelen van het spel.

Aan het begin van de ontwikkelfase was Cory Barlog erg bezorgd dat het spel veel te kort zou zijn. Uiteindelijk had het ontwikkelteam zijn eerste volledige gameplay-test en het duurde 5 dagen om het spel uit te spelen. Barlog was verbaasd en in het interview zegt hij dan ook: "Oh, man. Alright, what have we done?"

Het schrijfproces heeft ook veel tijd gekost. Zo zegt Barlog dat alle geschriften die je tegenkomt in de game een betekenis heeft in het Oudnoords en ergens naar verwijst.

Hieronder kan je de rest van het interview zien, zo komen we bijvoorbeeld te weten dat de eerste stappen voor het spel al in april 2013 zijn gemaakt. Ook zijn veel beslissingen die Barlog aan het begin van de ontwikkelfase heeft gemaakt overboord gegooid. Zo is al vroeg besloten dat de speler geen controle krijgt over het uiterlijk en het pantser van Kratos. Later zijn de regels toch wat versoepeld. In eerdere gameplay-video's is te zien dat de speler kunnen kiezen uit verschillende soorten pantser.

Gisteren verscheen er ook nieuwe gameplay, waarin Kratos het opneemt tegen de trol, Brenna Daudi.

God of War verschijnt op 20 april exclusief op PlayStation 4.

Tweak je eigen ervaring met de Animus Control Panel-modus in Assassin's Creed Origins

De specificaties van de update voor Assassin's Creed Origins in april zijn bekend. Zo komt er een zogeheten Animus Control Panel-Modus. Hierdoor kan de speler verschillende variabelen in de wereld aanpassen.

In de Animus Control Panel-Modus kan je 75 variabelen aanpassen die onderverdeeld zijn over 11 categorieën. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om standaard 3 schattige dieren naast je te hebben lopen.

Andere dingen die in kunnen worden gesteld is bijvoorbeeld hoe lang Bayek zijn adem kan inhouden, hoe snel je kan rennen of hoe veel damage je doet.

Deze modus komt vooralsnog alleen naar de pc. Spelers die een leuke combinatie van variabelen hebben gevonden kunnen de preset direct delen op het officiële forum. Mensen die wat minder creatief zijn kunnen ook kiezen uit 3 vooraf ingestelde presets.

Spider-Man komt 7 september naar de PS4

De releasedatum van de Spider-Man game is bekend. Op 7 september wordt de PS4-exclusive wereldwijd uitgebracht.

Vanochtend toonde Game Informer al gameplaybeelden van de aankomende game. Nu is bekendgemaakt dat de game op 7 september naar de PS4 komt.

Op de PlayStation Blog worden andere details besproken over de nieuwe open wereld game. Zo is er ook een pre-order video te zien en worden er verschillende edities beschikbaar gesteld.

Bij de digital deluxe edtion krijg je natuurlijk een kopie van het spel zelf, maar ook een nieuw verhaal met hoofdstukken uit de post-launch dlc-serie - The City That Never Sleeps. Zo wordt duidelijk gesteld dat de game na release uitgebreid wordt ondersteund. Meer details hierover worden later gedeeld.

De collectors edition heeft heeft alle digitale content, maar ook een steelbook case, een mini artbook, en een Spider-Man beeldje van Gentle Giant.

Overwatch Retribution-event begint 10 april

Het Retribution-event komt 10 april naar Overwatch. Er wordt dan een PvP-map en een nieuwe PvE-missie geïntroduceerd, beide in Venetië. Blizzard en Twitch gaan ook samenwerken en bieden een All-Acces Pass aan.

Vice president, Jeff Kaplan van Blizzard kondigde dit aan tijdens de Overwatch League-stream met een trailer.

In de nieuwe missie, Retribution, wordt de speler in het Rialto-district van Venetië gedropt. Je speelt als een van de vier Blackwatch-agenten: Reaper, McCree, Genji, en Moira. In plaats van het verslaan van grote massa's omnics moet je deze keer vechten met de terroristische organisatie Talon. In deze missie zal Reaper zich steeds meer met de Talon-organisatie associëren.

Blizzard maakt duidelijk dat het wel gewoon nog mogelijk is om aan het Uprising-event mee te doen. Net zoals Uprising kan men voor de verhaalmodus gaan en dus met de bedoelde helden spelen of uit alle helden kiezen in de all heroes-modus.

De Rialto-omgeving is ook beschikbaar in de PvP-modus, maar dan speelt de situatie zich overdag af, in tegenstelling tot de PvE-missie. Die is namelijk 's avonds.

Het event heeft ook 60 nieuwe cosmetische items, zoals highlight intros, emotes en meer. Onder deze cosmetische items is bijvoorbeeld ook een nieuwe skin voor Reaper die refereert aan een eerdere periode in zijn leven.

All Access Pass

Naast dit event gaan Twitch en Blizzard ook samenwerken. Ze brengen een All-Acces Pass uit waardoor je als toeschouwer toegang krijgt tot exclusieve content. DeAll-Acces Pass wordt ook wel omschreven als een(virtuele) backstage-pas. Zo worden exclusieve video's, post-match interviews en streams met meerdere camerahoeken aan pashouders aangeboden.

“With the All-Access Pass, you’ll unlock early access to in-game skins and sprays, global emotes and chat badges to rep in Twitch chat, and insider access to pro players and teams,” aldus Twitch.

De nieuwe skins zijn voor de personages McCree, Soldier 76, en Moira.

Naast deze exclusieve content krijgen Twitch-kijkers ook meer mogelijkheden om te praten met de spelers zelf. Zo krijg je toegang tot een Chat waar na een potje vragen kan stellen aan de speler.

De All-Acces Pass kost 30 dollar (20 dollar voor Twitch Prime-abonnees). Twitch-kijkers kunnen tot en met 15 mei deze features uitproberen en zijn dus bij de volgende Overwatch League-games beschikbaar. De eerste behind the scenes komt vrijdag online.

Activision kondigt Spyro The Dragon: Reignited Trilogy officieel aan

Na veel geruchten en lekken is de kogel eindelijk door de kerk: Spyro The Dragon: Reignited Trilogy is vanaf 21 september beschikbaar voor PS4 en Xbox One.

De originele drie games Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto's Rage! en Spyro: Year of the Dragon zijn inbegrepen in Spyro The Dragon: Reignited Trilogy. Een PlayStation Store-pagina is ook al verschenen. Hierin wordt duidelijk dat de game 39.99 euro gaat kosten.

Veranderingen zijn onder andere verbeterde omgevingen, controls, belichting en nieuwe cinematics. Tevens wordt de soundtrack van Stewart Copeland in een nieuw jasje gegoten.

De collectie met Spyro-remasters is vanaf 21 september beschikbaar voor PS4 en Xbox One.

Indiegames Firewatch en Don't Starve komen naar Switch

Indiegames Firewatch en Don't Starve komen naar de Switch eShop, zo is afzonderlijk van elkaar aangekondigd.

Firewatch moet "binnenkort" verschijnen, aldus ontwikkelaar Campo Santo. De game, die in 2016 en vorig jaar al op andere platformen verscheen, laat een boswachter de bossen van Yellowstone verkennen terwijl hij een gebeurtenis uit zijn leven verwerkt. Er zijn nog geen video's beschikbaar.

Klei Entertainment kondigde Don't Starve: Nintendo Switch Edition aan. De game bevat het hoofdspel en alle singleplayeruitbreidingen. De co-op uitbreiding Don't Starve Together zit er niet bij inbegrepen. De Switch-versie verschijnt volgende week donderdag.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • God of War en Spider-Man worden een day one aankoop.

    Hopelijk komt deze Animus Control Panel-modus ook naar de consoles. De game is van zichzelf al geweldig maar zoiets als dit kan de fun alleen maar vergroten. Nogmaals Ubisoft is na een aantal jaren fout bezig te zijn geweest weer helemaal goed bezig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren