1. Dit was het Nieuws: Nieuwe Overwatch hero en Pokémon Go

Dit was het Nieuws: Nieuwe Overwatch hero en Pokémon Go

In Dit was het Nieuws bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Life is Strange 2 begint op 27 september

Vanaf 27 september is de eerste aflevering van Life is Strange 2 beschikbaar.

Life is Strange 2 krijgt vijf episodes, maar veel meer details zijn er nog niet. Blijkbaar moeten er in augustus meer details naar buiten komen. Dat gebeurt dan waarschijnlijk tijdens of rond Gamescom.

Vanaf vandaag kunnen spelers wel gratis aan de slag met The Awesome Adventures of Captain Spirit, een korte prequel op de reeks.

Bethesda spant rechtzaak aan vanwege Westworld-game van Warner Bros.

Bethesda klaagt Warner Bros. aan. Laatstgenoemde bracht afgelopen week namelijk een Westworld-game uit die code uit Fallout Shelter zou bevatten.

De Westworld-game die vorige week voor iOS en Android uitkwam is gebaseerd op de populaire HBO-serie. Spelers bezoeker als Delos-werknemer een virtuele trainingsruimte gebaseerd op het park uit de reeks.

De game is ontwikkeld door Behaviour Interactive en wordt uitgegeven door Warner Bros. Behaviour werkte eerder echter aan een mobiele game van Bethesda, Fallout Shelter.

Bethesda claimt nu dat de ontwikkelaar bepaalde codes uit Shelter heeft gebruikt voor de Westworld-game. Als bewijs claimt Bethesda dat diverse bugs die in eerste instantie in Fallout Shelter zaten, nu ook in Westworld zitten.

Bethesda wil dat de game niet meer verkocht wordt en dat alle tot nu toe opgeleverde winst gedeeltelijk naar het bedrijf gaat.

Bethesda Westworld

'Microsoft werkt aan muis en toetsenbord voor Xbox One'

Microsoft werkt mogelijk samen met Razer om een muis en toetsenbord te maken voor Xbox One.

Dit blijkt uit een document dat gelekt is aan Windows Central. Het document zelf is niet gepubliceerd. Wel staat er op de website aangegeven dat er eerder dit jaar een presentatie plaatsvond waarin Microsoft en Razer voorstelden een muis en toetsenbord te maken Xbox One.

Het plan zou zijn geweest om in april een update naar dev-kits te brengen om die hardware te ondersteunen. Het is niet duidelijk of dit destijds ook gebeurd is en of het project nog steeds in ontwikkeling is. Wel wordt vermeld dat de Xbox One in de toekomst niet enkel de 'Razer Turret', maar alle usb-muizen zal ondersteunen. Dit geldt ook voor draadloze muizen met usb-adapter.

Lees hier verder...

Razer turret

Nieuw Overwatch-personage is een hamster in een mech

Blizzard heeft de eerste beelden getoond van een nieuwe Overwatch-held. Het is een hamster in een mech-suit in de vorm van een metalen bal. Ook is er een nieuwe patch waardoor medespelers beloond worden voor sportiviteit.

Het personage wordt 'Wrecking Ball' genoemd en de hamster die de bal bewoont heet Hammond. Blizzard hintte al eerder naar het nieuwe personage, maar hij wordt nu voor het eerst getoond in een kort filmpje op Twitter.

Vervolgens verschenen er nog meer filmpjes waarin meer informatie wordt gegeven over het personage. De mech kan rollen en wanneer het tot stilstand komt kan men met geweren schieten.

Veel meer informatie over hoe het personage werkt en wat zijn achtergrondverhaal is, is op de Overwatch-site te vinden. Wrecking Ball is nu speelbaar op de testserver van de game.

Naast de introductie van deze held is er ook een patch doorgevoerd. Zo is er een nieuw LFG-systeem waar spelers makkelijker een groep vinden waarin de specifieke rol van Damage, Support of Tank vervuld kan worden. Deze klassen klinken misschien onbekend, maar Blizzard heeft in deze patch ook de Defend en Attack samengevoegd in één Damage-categorie.

Ook is er nu een systeem dat toxic gedrag de kop wil indrukken. Zo kan men medespelers 'endorsen' aan het eind van de game en hem of haar credits geven voor het tonen van sportiviteit. Op deze manier kunnen spelers later aan een account zien of een speler online normaal gedrag vertoont. Vertoont een speler 'toxic' gedrag dan kan men deze 'endorsement' verliezen.

Tenslotte heeft de held Symmetra een grote rework gekregen. Zo heeft ze een nieuwe ultimate gekregen genaamd 'Photon Barrier'. Dit is een enorme muur die spelers beschermt tegen aanvallen. De barrière kan de gehele map doorkruisen, duurt vijftien seconden en heeft een weerstand van vijfduizend punten.

De rest van de aanpassingen en toevoegingen zijn te vinden in de patch notes.

Pokémon Go spelers krijgen minder items uit gifts en Spelersaantal Pokémon Go op hoogste punt sinds lancering

Spelers in Pokémon Go hebben opgemerkt dat ze opeens minder items krijgen uit de nieuwe gift-functie die samen met de ruil- en vriendenfunctie vorige week werd gelanceerd.

Hoewel er eerst tien tot twintig items uit een cadeautje kwamen rollen hebben fans opgemerkt dat dit verminderd is naar twee tot tien items.

Een gift kan net zoals elk ander item worden verkregen bij Pokéstops. Spelers kunnen zelf de gifts niet openen, in plaats daarvan moeten ze de gifts naar vrienden sturen die er wel gebruik van kunnen maken.

De grootste verandering aan de gifts is dat spelers een stuk minder Pinap Berries ontvangen. Fans hebben de verandering geanalyseerd en vooralsnog is de conclusie voor het maximale aantal items die uit gifts verkregen kunnen worden als volgt:

  • Regular Ball van 5 naar 3
  • Great Ball van 5 naar 2
  • Ultra Ball van 5 naar 1
  • Regular Potion van 2 naar 1
  • Super Potion van 2 naar 1
  • Hyper Potion van 2 naar 1
  • Max Potion van 2 naar 1
  • Revive van 2 naar 1
  • Max Revive 2 naar 1
  • Pinap Berry van 10 naar 2

Vooral Pokémon Go-spelers die wat afgelegen wonen klagen over de verandering. Deze hebben namelijk een stuk minder Pokéstops waar ze even langs kunnen gaan om hun voorraad items aan te vullen. De gift functie was voor deze groep een handige oplossing voor dit probleem.

Niantic heeft nog niets officieel bekendgemaakt over de aanpassingen op de ruil- en vriendenfunctie.

SuperData, een website dat statistieken over games publiceert, zegt dat Pokémon Go opnieuw in piek in gebruikers heeft. De eerste was net na de lancering.

Over de player-base worden geen precieze cijfers gegeven door Superdata. Wel wordt vermeldt dat Pokémon Go afgelopen mei 104 miljoen dollar opleverde. Dit is een stijging van 174% ten opzichte van vorig jaar.

Daarnaast begint de zomer van Pokémon Go 30 juni en 1 juli met het Safari Zone-evenement in Dortmund. Tijdens dit event spawnen er meer Roselia’s, waar ook een Shiny-variant aan wordt toegevoegd.

Op 14 en 15 juli zijn er onder andere meer Trapinch’ en Feebas’, Alolan Geodude en Alolan Diglett te vinden.

Pokemon GO

Gratis weekend voor Destiny 2 op PS4

In een blogpost van de community manager van Bungie is bekend gemaakt dat Destiny 2 dit weekend gratis te spelen is op PS4. De hele game is dan beschikbaar.

Dit betekent alle wapens, armor, game-modi en de gehele campagne, dus tot en met de laatste veldslag tegen Ghaul van de Red Legion.

Het gratis weekend begint deze vrijdag 29 juni om 9:01, Nederlandse tijd. Men kan van de game genieten tot 2 juli 17:00.

De game kan al gedownload worden vanaf de Playstation Store zodat spelers vrijdag gelijk aan de slag kunnen.

Spelers die na het gratis weekend besluiten de game te kopen behouden de behaalde progressie.

Warmind

Makers PUBG laten rechtszaak tegen makers Fortnite vallen

PlayerUnknown's Battlegrounds-ontwikkelaar PUBG Corp. is niet langer van plan Fortnite-studio Epic Games voor de rechter te slepen.

Eerder dit jaar klaagde PUBG Corp. Epic aan vanwege de battle royale-modus in Fortnite, die te veel op gameplay van PUBG zou lijken. Het bedrijf dreigde al geruime tijd om dit te doen.

Volgens Bloomberg heeft PUBG Corp. de zaak nu laten vallen via een officiële brief van de advocaten van het bedrijf naar de advocaten van Epic Games. Het is op dit moment niet duidelijk waarom PUBG Corp. van de rechtszaak afziet. Ook is het niet bekend of de bedrijven buiten de rechtszaal tot een overeenkomst zijn gekomen.

Fortnite

Sony CEO 'weet zeker' dat het een oplossing vindt voor crossplay

Tijdens de Gamelab conferentie in Barcelona gister deed de CEO van Sony de uitspraak dat het bedrijf er zeker van is dat een oplossing is voor crossplay-problemen. Dit vertelde hij tijdens een presentatie over het oeuvre van PlayStation. Op dit moment staat Sony crossplay nog niet toe.

"We're hearing it. We're looking at a lot of the possibilities." aldus Shawn Layden, CEO van Sony Interactive Entertainment Amerika, tegen Eurogamer. "You can imagine that the circumstances around that affect a lot more than just one game. I'm confident we'll get to a solution which will be understood and accepted by our gaming community, while at the same time supporting our business."

Er heerst dus wel nog steeds onduidelijkheid of Sony daadwerkelijk crossplay toe gaat staan.

PS4-gamers kunnen het in multiplatformgames niet opnemen tegen spelers op andere consoles. Dit is onder andere het geval bij het populaire spel Fortnite. Nadat de game tijdens E3 op Switch verscheen en het spelers de mogelijkheid gaf om onder andere tegen Xbox One-gamers te spelen, maar niet tegen PS4-gamers, ontstond er nog meer ophef over het feit dat Sony dit niet toelaat.

Lees hier verder...

fortnite battle pass

Gesloten alfa voor Battlefield V op pc is begonnen

Sommige fans van Battlefield V kunnen nu aan de slag met de alfa van de game.

Deze gesloten alfa is alleen voor spelers op pc en het is niet speelbaar zonder een uitnodiging van DICE zelf. In de alfa zijn twee modi beschikbaar: het bekende Conquest en de nieuwe Grand Operation-modus. Het is nog onbekend wanneer de testperiode is afgelopen.

Op het Battlefield-forum kunnen deelnemers feedback geven op de game. Ook vraagt DICE spelers alle bugs te vermelden zodat ze die zo gauw mogelijk op kunnen lossen. Wel zijn er veel links op het forum en in e-mails die niet werken of naar een verkeerde pagina leiden, zoals een fan meldt.

Battlefield V

Google werkt volgens geruchten aan spelcomputer

Google is mogelijk bezig met een eigen gameplatform om het op te nemen tegen Sony, Microsoft en Nintendo.

Kotaku claimt dit gehoord te hebben van meerdere bronnen. Het bedrijf zou met meerdere uitgevers en ontwikkelaars praten om games op het platform te krijgen en zelfs grote aankopen binnen de industrie doen. De codenaam van de console zou 'Yeti' zijn.

Streaming zou een grote rol spelen bij het apparaat. Games zouden naar de console worden gestreamd, zodat er geen games hoeven te worden gedownload of fysiek te worden aangeschaft.

Google is al langer pogingen aan het doen een grotere rol te krijgen in de videogamemarkt. Zo wilde het in 2014 de streamingdienst Twitch kopen, maar Amazon was hen voor. Ook wilde het bedrijf een Android-console lanceren, verkrijgbaar met Amazon's Fire TV, maar dit is nooit gebeurd.

Volgens de bronnen praatte Google met diverse ontwikkelaars en uitgevers op de Game Developers Conference in maart dit jaar en op E3 een paar weken geleden. Het is echter nog niet officieel bevestigd dat Google daadwerkelijk aan een gameplatform werkt.

Google

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren