1. Dit was het nieuws: Hitman 2 en Kingdom Hearts 3

Dit was het nieuws: Hitman 2 en Kingdom Hearts 3

De Collector's Box van Red Dead Redemption 2 komt zonder game

Ben je toch niet helemaal bij qua gamenieuws? Hier is een handig overzicht van de tien belangrijkste gaming-nieuwtjes van deze week.

NETFLIX' CASTLEVANIA KRIJGT DERDE SEIZOEN

Richard Armitage vertelt DigitalSpy dat de Netflix-adaptatie van Castlevania een derde seizoen krijgt.

Richard Armitage is de stemacteur die Trevor Belmont speelt in Castlevania. Het tweede seizoen (van acht afleveringen) komt pas later dit jaar, maar in een interview vertelt Armitage: "We staan al klaar om het derde seizoen op te nemen."

Ook geeft hij meer inzicht over de inhoud van het tweede seizoen. "De zoon van Dracula en mijn personage gaan veel meer samenwerken. Ik denk dat het echt interessant gaat worden nu zij elkaar een helpende hand gaan bieden."

Netflix Castlevania

MARIO VS. NADAL IN MARIO TENNIS ACES-TRAILER

In de nieuwe Mario Tennis Aces-trailer neemt Mario het in een hevige strijd op tegen Rafael Nadal.

Het is een verhitte strijd waarin beide deelnemers gebruik maken van verschillende krachten die ook te gebruiken zijn in Mario Tennis Aces. Uiteindelijk moet een scheidsrechter te pas komen om te beslissen of een bal wel of niet uit is.

Een paar dagen geleden konden spelers al aan de slag met een demo voor Mario Tennis Aces. In de game die 22 juni naar de Nintendo Switch komt kunnen spelers verschillende personages selecteren uit verscheidene Mario-games. In de tennis-game kan men speciale krachten en aanvallen gebruiken om net die ene cruciale rally te winnen.

SWITCH-VERSIE VAN PALADINS AANGEKONDIGD

Paladins, een hero-shooter voor pc, PS4 en Xbox One, komt op 12 juni ook naar Switch.

Afgelopen weken gingen er al geruchten over een Switch-versie van de game. Vanaf 12 juni kunnen spelers voor 29,99 dollar (een prijs in euro's is nog niet bekend) een Founder's Pack aanschaffen, waarin alle huidige en toekomstige champions zitten, alsmede exclusieve cosmetische items.

Een gratis versie van de game - die op andere platformen wel beschikbaar is - komt pas later in het jaar naar de Switch. Spelers kunnen het niet alleen tegen andere Switch-gamers opnemen, maar ook tegen Xbox One-gamers.

Lees hier een beginnersgids van Paladins en bekijk hier een video waarin we tips geven.

HITMAN 2 OFFICIEEL ONTHULD TIJDENS LIVESTREAM

Warner Bros. Interactive en IO Interactive hebben gisteren tijdens een livestream Hitman 2 onthuld.

De nieuwe game van IO Interactive lekte eerder al uit, maar nu is hij officieel aangekondigd. Het is een vervolg op de vorige, episodische Hitman-game. Hitman 2 is echter niet episodisch en komt in zijn geheel uit, al wordt er wel aan veel content voor na de lancering gewerkt.

Zoals gebruikelijk voor de Hitman-reeks zal dit vervolg meerdere sandbox-achtige levels bevatten waarin spelers op verschillende manieren hun doelwit kunnen omleggen. Onder de locaties vallen onder andere Miami.

De game krijgt ook de Sniper Assassin-modus, waarin spelers zowel alleen als in co-op kunnen samenwerken om achter een doelwit aan te gaan. Deze modus met exclusieve missies is nu al beschikbaar voor mensen die de game reserveren.

Hitman 2 komt op 12 november uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Hitman 2

MOTION CONTROLS VERPLICHT IN POKÉMON: LET'S GO

The Pokémon Company vertelt Eurogamer dat motion controls verplicht bij het gooien van ballen in Pokémon: Let's Go, Pikachu/Eevee!.

In Pokémon Go moeten spelers swipen om een bal te gooien. Een logische aanname zou zijn dat dit in Pokémon: Let's Go op een soortgelijke manier werkt. De woordvoerder van The Pokémon Company vertelt echter dat Let's Go zelfs in handheld-modus niet zo werkt. "De controls zijn niet touchscreen zoals op mobiele telefoons, omdat een Switch een stuk zwaarder is," aldus de woordvoerder.

Pokemon lets go!

KINGDOM HEARTS 3 KOMT DIT VIERDE KWARTAAL UIT

Het is officieel: Kingdom Hearts 3 moet in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen.

Square Enix liet dit weten in een briefing over zijn financiële resultaten naar aandeelhouders. Op pagina 3 van deze pdf worden games genoemd die in het derde fiscale kwartaal van 2019 verschijnen, oftewel het vierde 'normale' kwartaal van dit jaar. Kingdom Hearts 3 staat daarbij.

Kingdom Hearts 3 is jaren geleden al aangekondigd voor PlayStation 4 en Xbox One, maar het was geruime tijd niet duidelijk wanneer de game precies af zou zijn. Nu is de releaseperiode bekend en op E3 wordt vermoedelijk de precieze releasedatum aangekondigd. Square Enix houdt om maandag 11 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd zijn E3-persconferentie.

Square Enix laat in zijn financiële presentatie overigens ook weten dat het geen significante release heeft tot Shadow of the Tomb Raider op 14 september uitkomt.

Kingdom Hearts 3

RED DEAD REDEMPTION 2 COLLECTOR'S BOX KOMT ZONDER GAME

Rockstar Games brengt een Collector's Box op de markt voor Red Dead Redemption 2 zonder game. Deze box kan bekeken worden op de Rockstar Games-website.

In een tweet laat het bedrijf weten dat ze ervoor hebben gekozen om het spel niet bij te doen, omdat spelers op deze manier zelf kunnen bepalen welke editie van het spel ze aanschaffen. In de comments onder de tweet laten veel fans echter weten dat ze niet blij zijn met dit besluit.

De Collector's Box komt met een aantal verschillende goodies. Het bevat een kist geïnspireerd door de kist die de Van der Linde-bende gebruikt om hun geld in te bewaren. Bovendien ontvangt men een Wheeler, Rawson and Co. Catalogue, een handige gids met alle waren die de winkel verkoopt. Ook zijn er een grote munt, een dubbelzijdige legpuzzel, een 'Six Shooter'-bandana, een schatkaart, een set spelden, speelkaarten en twaalf sigarettenkaarten.

Red Dead Redemption 2

BLIZZARD WERKT AAN EEN NIEUWE DIABLO-GAME

Uit een vacaturelijst op de Blizzard-website blijkt dat het bedrijf werkt aan een nieuwe, onaangekondigde Diablo-game.

Het gaat om 28 vacatures, waarvan het grootste deel zich richt op een Diablo-project. Blizzard zoekt onder andere ontwerpers voor kerkers en de omgeving. Of het gaat om Diablo 4 of een nieuw soort game in het Diablo-universum is niet bekend. Het spel is nog onaangekondigd.

Naast Diablo wijzen de vacatures ook naar twee andere projecten. De één is een first person-shooter, de ander een "nieuwe ervaring voor op de mobiel". Van beide games is verder nog niets bekend. Mogelijk laat Blizzard volgende week meer weten op de E3.

LAATSTE SEIZOEN VAN TELLTALE: THE WALKING DEAD OFFICIEEL AANGEKONDIGD

Telltale heeft het laatste seizoen van The Walking Dead aangekondigd met een filmische trailer.

Eerder vandaag ontdekte een fan op Resetera dat er per ongeluk informatie gelekt is over The Walking Dead: The Final Season. Ondertussen heeft Telltale de geruchten bevestigd. De eerste aflevering van de game is vanaf 19 augustus te spelen op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Voor de Nintendo Switch komt dit laatste seizoen van The Walking Dead ergens aan het eind van 2018 uit.

Volgens de lek wordt het mogelijk het laatste seizoen te pre-orderen voor twintig euro en ontvangen spelers daar bovendien de rest van de serie bij. Ook vermeldt het dat er 4K-resolutie zal zijn voor PlayStation 4 Pro en Xbox One X.

Dit is alweer het vierde seizoen over Clementine en haar huiveringwekkend verhaal in een post-apocalyptische wereld vol zombies. De Telltale-games lopen synchroon met de stripboeken en televisieserie, maar richt zich op andere personages. In The Final Season zijn de rollen omgedraaid. Voorheen was er vaak iemand die Clementine hielp of voor haar zorgde, maar nu zorgt ze zelf voor Alvin Jr., een klein jongetje die zijn ouders kwijt is geraakt.

ALLE GAMES ZIJN STRAKS WELKOM OP STEAM

Valve bepaalt straks niet meer welke games wel of niet op Steam mogen staan.

Op games die de wet breken na of "gewoon trollen" mogen straks alle games geplaatst en verkocht worden op Steam. Volgens Valve's Erik Johnson kwam er discussie binnen het bedrijf nadat Valve visuele verhalen met volwassen thema's van Steam afhaalde. Toen ook Active Shooter, een game waarin spelers een school overhoop schieten, eraf werd gehaald en dat kritiek opleverde, werd het tijd voor een discussie. "De discussie zorgde ervoor dat we de tijd namen om te kijken wat we doen, waarom we het doen en hoe we het beter kunnen doen."

"Als je een speler bent, dan zouden wij niet mogen bepalen wat voor content je wel en niet kan spelen", aldus Johnson. "En als je een ontwikkelaar bent, zouden wij niet mogen bepalen wat voor content je mag creëren."

Hoewel dit er voor zorgt dat er nog veel meer games naar Steam kunnen komen, zou dit de online winkel ook nog immenser en verwarrender kunnen maken. En daarbij, concludeert Johnson, "gaat Steam straks games hebben die je haat, waarvan je niet wilt dat ze bestaan."

Volgens Johnson zal er op de korte termijn weinig veranderen qua wat er op Steam verschijnt, maar wanneer de nieuwe tools van het bedrijf af zijn, wordt deze nieuwe regelgeving ingezet.

Valve

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren