1. Dit was het Nieuws: Nintendo Direct en Black Ops 4

Dit was het Nieuws: Nintendo Direct en Black Ops 4

En nog veel meer...

Wat waren de belangrijkste nieuwtjes van deze week? Je leest het in Dit was het Nieuws.

Ouders meer controle door grote PlayStation 4-update

De grote PlayStation 4-firmware-update 5.50 is nu beschikbaar om te downloaden. De update brengt onder meer de supersampling-optie naar Sony's console.

Met deze langverwachte supersampling-optie kunnen PlayStation 4 Pro-spelers de resolutie van sommige games verbeteren op tv's met een 2K-resolutie of lager. Voor normale PS4-systemen voegt deze functie echter niets toe.

Naast de supersampling-functie is er ook de Play Time Management-optie. Hiermee kunnen ouders, voogden of andere toezichthouders instellen hoe lang en wanneer een account kan worden gebruikt. Deze instellingen kunnen ook op een pc of tablet worden beheerd, door online in te loggen als manager. Wanneer een gekoppeld account de toegelaten speeltijd overschrijdt, wordt er een notificatie gestuurd, zodat het spel kan worden opgeslagen en afgesloten.

Tevens worden de spellen die spelers gratis via PS Plus hebben gekregen nu in een tab gescheiden van de rest van de games in de bibliotheek en is het nu ook mogelijk notificaties te verwijderen.

Naast deze dingen zijn er nog wat kleine aanpassingen die allemaal gelezen kunnen worden in het artikel.

Fortnite: Battle Royale 3.2.0-update uitgebracht met nieuwe modus

Epic Games heeft een nieuwe update uitgebracht voor Fortnite: Battle Royale. De 3.2.0-update brengt onder meer een nieuwe modus naar het spel. De nieuwe Teams of 20-LTS-modus die woensdag nog werd aangekondigd door Epic is nu namelijk te spelen in Battle Royale. Bij de nieuwe Last Team Standing-modus worden 100 spelers opgedeeld in vijf teams van twintig spelers. Zij moeten het tegen elkaar opnemen totdat er nog maar één team over is. De Teams of 20-modus vanaf vandaag tijdelijk te spelen in Fortnite: Battle Royale. Het is nog niet duidelijk tot wanneer de modus in het spel zal blijven. Wel weten we dat de maximale lengte van een potje 25 minuten bedraagt.

Epic laat weten dat elk team bestaat uit vijf squads van vier spelers en dat alle teamgenoten in het groen weergegeven staan op de kaart, waar tegelijkertijd te zien is hoeveel spelers er per team nog in leven zijn. In de Teams of 20-modus zijn de kansen op het spawnen van chests, van 50-70% naar 60-80% en ammo boxes, van 65-80% naar 75-90% verhoogd. Ook zijn er in plaats van de gebruikelijke negen stormen er nu maar zes.

Naast de nieuwe modus en skins brengt de 3.2.0-update ook een aantal aanpassingen naar de Battle Royale-modus van Fortnite. Zo krijgen spelers nu de credits wanneer zij tegenstanders elimineren door hen fall-damage aan te doen door bijvoorbeeld de fundering onder een speler kapot te maken of ze van een hoogte te laten vallen met de nieuwe Impulse Grenades die met de 2.5.0-update naar het spel kwam. Eerder kregen spelers hier geen kill door, maar werd het gezien als zelfmoord door de tegenstander.

Verder dook er onlangs op Reddit een heuse Starter Pack op voor Fortnite: Battle Royale. De bundel bevat 600 V-Bucks, de Rogue Agent-skin en Catalyst Back Bling. De starterpack is nog niet verkrijgbaar, wel weten we dat ie zo’n €4,- zal gaan kosten.

Ubisoft werkt aan The Division 2

Ubisoft komt binnenkort met The Division 2. In de aankondiging geeft Ubisoft aan de eerste The Division voorlopig te blijven updaten, maar dat het team bij Massive Entertainment werkt aan een vervolg.

Behalve dat The Division 2 weer gebruik gaat maken van de Snowdrop Engine zijn er weinig details bekendgemaakt. De ontwikkeling van dit vervolg begon een maand nadat de eerste game af was. Naast Massive Entertainment helpen ook Ubisoft Annecy, Redstorm, Reflections, Ubisoft Bucharest en Ubisoft Shanghai.

Er zijn naast een logo geen beelden uitgebracht van de game. Meer informatie over The Division 2 kunnen we verwachten tijdens de E3 in juni. Tot die tijd komt er geen trailer of nieuws.

Far Cry Arcade voor Far Cry 5 aangekondigd

Ubisoft heeft dinsdag Far Cry Arcade aangekondigd voor Far Cry 5. Met deze modus kunnen spelers levels bouwen met objecten die ook te vinden zijn in andere games van Ubisoft als Assassin’s Creed: Black Flag, Watch Dogs en Far Cry: Primal.

Far Cry Arcade maakt in Far Cry 5 gebruik van nieuwe technologie en is de opvolger van de map editor die in Far Cry 4 gebruikt kan worden. Met Far Cry Arcade stellen spelers hun eigen missies samen waarbij er allerlei knotsgekke situaties plaatsvinden zoals rondrennende varkens die verjaardagsmutsen dragen. Voor de Arcade-modus hoeft het spel niet afgesloten worden, er zijn in de open wereld van Far Cry 5 specifieke arcadekasten te vinden waarbij gemakkelijk tussen de map editor en de normale game gewisseld kan worden.

Far Cry 5 komt 27 maart uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Bij het aanschaffen van de game zit Far Cry Arcade er gratis bij.

'GTA 6 speelt zich af in Zuid-Amerika en Miami'

Anonieme bronnen vertellen dat de volgende Grand Theft Auto-game zich gaat afspelen in Miami en Zuid-Amerika. Op YouTube vertelt het nieuwskanaal The Know dat het dit via een anonieme bron heeft vernomen.

Volgens The Know heeft de bron zich zodanig ingelicht dat ze genoeg informatie hebben om te denken dat de informatie echt, echter wordt dit bewijs niet met ons gedeeld. Wat we wel te horen krijgen is dat de codenaam voor het project ‘Project Americas' krijgt. Dit omdat het waarschijnlijk mogelijk zal zijn om met het vliegtuig tussen Noord- en Zuid-Amerika te reizen.

Wanneer GTA 6 uit gaat komen is nog niet bekend. Op het moment is ontwikkelaar Rockstar Games druk bezig met zijn nieuwste game Red Dead Redemption 2, die vorige maand nog werd uitgesteld tot oktober 2018. De ontwikkeling van Project Americas is volgens de bron nog in een vroeg stadium en verschijnt vermoedelijk pas rond 2021 of 2022.

Bekijk in het artikel alles wat we tot nu toe weten over een mogelijke GTA 6.

GTA 6

Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy komt naar Xbox One, Switch en pc

Switch, Xbox One en pc krijgen een port van Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy, zo viel te zien in de Nintendo Direct die vanavond werd uitgezonden.

De game verscheen vorig jaar op PlayStation 4. Er gingen al langer geruchten dat de game ook naar de Switch zou komen en dat is nu dus bevestigd. Het spel komt op 10 juli uit op Switch. Daarnaast is na de Direct bekendgemaakt dat de game ook naar pc en Xbox One komt.

Het betreft een drietal remakes gebaseerd op de Crash Bandicoot-trilogie die oorspronkelijk op de PlayStation 1 verscheen. De platformgames combineren 2D- en 3D-gameplay.

Wil je nou weten welke games er nog meer zijn aangekondigd tijdens Nintendo Direct? Bekijk dan hier ons overzicht van alle games.

Crash Bandicoot

Call of Duty: Black Ops 4 aangekondigd door Activision

Na een aantal geruchten en vermeende lekken bevestigt Activision dat Call of Duty: Black Ops 4 dit jaar verschijnt. De game lanceert op 12 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Op dit moment is er nog weinig informatie bekend over de game, maar op 17 mei organiseert Activision een community-evenement waar de game volledig wordt onthuld. Wel is er een eerste teaser-trailer uitgebracht die snelle beelden toont van de eerste drie Black Ops-games, waarvan de laatste verscheen in 2015 en een futuristische setting kende.

Er is wat ophef rondom de schrijfwijze van het Romeinse cijfer IV, dat door de ontwikkelaar wordt geschreven als 'IIII'. Oudere klokken hanteren deze stijl echter ook, omdat het door de Oude Romeinen als heiligschennis werd gezien om de naam van de god 'Jupiter' te gebruiken. Dit wordt in de Romeinse taal geschreven als 'IVPPITER.'

Fortnite Battle Royale-modus komt naar iOS en Android

Fortnite Battle Royale komt naar mobiele platforms. Dat heeft uitgever Epic aangekondigd.

De populaire modus van de game die op consoles en pc te spelen is komt dus ook naar smartphones en tablets. Epic heeft nog weinig details gegeven, behalve dat het dezelfde modus als op andere systemen moet voorstellen, met honderd mensen die vechten tot er maar één over is.

Vanaf aanstaande maandag kunnen mensen met iOS zich aanmelden voor het Invite Event. Mensen die uitgekozen worden ontvangen kort daarna een e-mail met een link om de game te downloaden. Wel is iOS 11 nodig. Android-gebruikers moeten langer wachten: minstens een paar maanden.

Epic laat ook weten dat spelers kunnen samenwerken met gamers in het spel op pc, Mac en PlayStation 4. Hoe dit precies werkt is nog niet duidelijk. Epic geeft maandag meer informatie.

Super Smash Bros. voor Switch moet dit jaar verschijnen

De laatste aankondiging van de Nintendo Direct was een Super Smash Bros.-game voor de Switch.

De vechtgame moet ergens dit jaar verschijnen. Meer details, waaronder de releasedatum en de precieze inhoud van het spel, zijn niet bekendgemaakt. Wel was duidelijk dat de Inklings uit Splatoon in de game zitten.

Hoewel een releasedatum nog niet is aangekondigd, is het mogelijk dat Nintendo de multiplayergame wil gebruiken om zijn betaalde online dienst aan te prijzen. Die dienst moet in september verschijnen.

Wil je nou weten welke games er nog meer zijn aangekondigd tijdens Nintendo Direct? Bekijk dan hier ons overzicht van alle games.

3DS krijgt nieuwe Wario Ware en remake van Luigi's Mansion

Nintendo heeft meerdere 3DS-games aangekondigd vanavond in een Nintendo Direct, waaronder WarioWare Gold en een remake van Luigi's Mansion.

Het spel bevat driehonderd klassieke en nieuwe microgames. Spelers kunnen knoppen, het touchscreen, de bewegingsgevoeligheid van de 3DS en de microfoon gebruiken om games te spelen. Het spel komt op 27 juli uit.

Nintendo heeft daarnaast ook andere 3DS-games aangekondigd. Zo komt er een nieuwe versie van Mario & Luigi: Bowser's Inside Story uit op 19 juni. Hierin zit ook een nieuwe verhaallijn rondom Bowser Jr. Ook komt er een remake van GameCube-game Luigi's Mansion met een nieuwe boss rush-modus ergens in 2018 naar 3DS.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

 • Veel van de links verwijzen nog naar niet werkende pagina's.
  Verder een mooi weekje qua gamenieuws. Goede aankondigingen en geruchten. Gaat een gamers hart wel sneller van kloppen. :)
 • @JaslanNL
  Ligt dus niet aan mij, ik was al als een bezetene op sommige links aan het drukken.

  OT
  Ben benieuwd of je straks bij Fortnite dan ook tegen console/pc spelers kunt spelen op mobiel. De balans tussen de platforms is nog ver te zoeken momenteel.
 • Ik hoop 2 dingen:

  - Black Ops 4 krijgt een sterke zombie gamemode met de 4 originele characters
  - De Super Smash Bros voor de Switch is een nieuw deel, en dus geen remake.

  Hopen maar
 • @blue_blade_3

  Denk dat het de Wii U versie ook wordt met alle DLC’s plus een beetje extra dus geen totaal nieuwe Super Smash Bros
 • @OnePizzaMario

  Hmm ja dat verwacht ik ook de oude Smash Bros in een nieuw jasje..
  Met nieuwe karakters.. ik vind dat op zich niet erg het 'oude' spel dat zat al bom vol met content en uitdagingen..
 • @deftones
  Dat zou echt een zware teleurstelling zijn voor mij dan. Ik heb zowel de 3ds versie en de WiiU versie al. Het zou voor mij ook wel erg goedkoop aanvoelen dan, want vaak zeggen mensen dat de ports best logisch zijn omdat de WiiU gefaald heeft, maar dr game is ook op dr succesvolle 3ds uitgekomen. Dus dat argument gaat dan niet meer op.

  Daarnaast vind ik 3x volle prijs vragen voor een game een beetje een kansloos.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren