1. Dit was het nieuws: The Lord of the Rings en The Witcher

Dit was het nieuws: The Lord of the Rings en The Witcher

Groot nieuws voor televisiekijkers

Heb je een drukke week gehad of wil je even snel kijken wat er ook maar weer allemaal gebeurd is deze week? Hier is al het belangrijkste gamenieuws op een rijtje gezet.

HET UITERLIJK EN DE GAMES VAN DE NEO-GEO MINI MOGELIJK GELEKT

Hoewel het nog niet bevestigd is, zijn hieronder mogelijke eerste foto's van de Neo-Geo Mini te zien.

Eerder liet SNK al weten aan een nieuwe console te werken met klassieke Neo-Geo-games, om te vieren dat het bedrijf veertig jaar bestaat. Toen werd echter nog niet het uiterlijk van de console of meer info vrijgegeven.

De YouTuber Spawn Wave meldt dat bronnen die vaker correcte info hebben gelekt ook verantwoordelijk zijn voor de foto's van het apparaat. De Neo-Geo Mini zou een ingebouwde arcadestick hebben en ook het uiterlijk van een arcadekast aanhouden.

Daarnaast komen er ook controllers voor het apparaat om de games te besturen. Ook is er de lijst uitgegeven met de veertig games die er op zouden staan, waaronder Metal Slug en The King of Fighters. De complete lijst is hieronder te zien.

SNK heeft de Neo-Geo Mini nog niet officieel onthuld. Onderstaande foto's zijn dan ook nog niet bevestigd. Het is ook nog niet duidelijk wanneer het apparaat gaat verschijnen of wat de prijs wordt.

Neo Geo Mini

VOORLOPIGE PLATTEGRONDEN E3 2018 VRIJGEGEVEN

Op de officiële website zijn drie voorlopige plattegronden voor de E3 verschenen.

Het was al eerder dit jaar bekend dat Microsoft helemaal geen stand heeft en heeft gekozen voor een eigen locatie naast de E3, waar ook het Xbox FanFest plaatsvindt.

Hier wordt ook de persconferentie gehouden en vinden tevens alle overige activiteiten plaats van Microsoft. Om deze reden heeft het bedrijf dan ook geen Xbox-stand op de beursvloer. Wel is een kleine ruimte gereserveerd voor Mixer, het streamingplatform van Microsoft. Square Enix neemt de plek van Microsoft over en heeft hiermee een stand die bijna twee keer zo groot is als in 2017.

Opvallend is dat CD Projekt Red geen grote stand heeft, maar alleen twee vergaderruimtes heeft gereserveerd. Mogelijk betekent dit dat Cyberpunk 2077 niet speelbaar is voor alle bezoekers en dat de rpg alleen achter gesloten deuren getoond gaat worden. De kans is wel aanwezig dat de game op de beursvloer bij bijvoorbeeld Sony of Microsoft aanwezig is.

E3 2018

NINTENDO ZOEKT LEVELDESIGNER VOOR THE LEGEND OF ZELDA-SERIE

Nintendo is op zoek naar een leveldesigner die aan de The Legend of Zelda-reeks kan werken. Dit suggereert dat het bedrijf werkt aan een nieuwe Zelda-game, mogelijk voor Switch.

Hoewel de vacature in het Japans te lezen valt, heeft Twitter-gebruiker BlackKite de vacature vertaald. Het bedrijf zoekt een leveldesigner die kan werken aan kerkers, het design van vijanden en de map en spelwereld. De designer in kwestie moet Japans kunnen praten en komt in het hoofdkantoor van het bedrijf in Kyoto te werken.

Hoewel Nintendo nog geen nieuwe Zelda-game heeft aangekondigd, werkt het bedrijf mogelijk aan een vervolg aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild op de Switch. Het is ook mogelijk dat Nintendo een ander soort Zelda-game maakt voor de Switch, de 3DS of smartphones.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

WORD THANOS IN HET NIEUWE TIJDELIJKE FORTNITE-EVENEMENT

Het Infinity War-evenement van Fortnite is nu live. Spelers kunnen de Infinity Gauntlet oppakken om te veranderen in Thanos en beschikking krijgen tot een selectie aan krachtige aanvallen.

De Fortnite-servers werden om 10:00 Nederlandse tijd offline gehaald om deze update te implementeren, maar ondertussen kunnen spelers deze tijdelijke modus al gaan spelen. Deze crossover met Marvels Avengers: Infinity War werd maandag aangekondigd door Epic Games.

In dit tijdelijke evenement kunnen spelers op een willekeurige plek binnen de save zone de Infinity Gauntlet uit de film vinden om in Thanos te transformeren. Deze gauntlet landt in de vorm van een meteoriet ergens op de map. Mocht niemand het voorwerp tijdig oppakken, dan verdwijnt hij en komt er een nieuwe meteoriet.

Thanos heeft vier vaardigheden: Hij kan zware stoten uitdelen op melee-afstand, een 'super jump' uitvoeren en de Power Stone gebruiken om tegenstanders schade toe te richten. Elke keer dat Thanos een speler uitschakelt wordt bovendien zijn schild weer aangevuld. Daarentegen kan zijn health niet herstellen en kan de schurk niet bouwen.

Naast dit evenement zijn er ook kleine aanpassingen. Zo kunnen spelers zich aansluiten bij een party die al met een game beter is en worden emotes verbeterd. De volledige patch notes staan op de Epic Games-website.

THE WITCHER VOOR NETFLIX HEEFT EEN SCHRIJVERSTEAM

In een tweet laat Laura Hissrich weten dat het schrijversteam van The Witcher samengesteld is. Daarin deelt ze ook een selfie met het hele team op de achtergrond.

"De schrijverskamer is vanaf vandaag geopend" laat ze weten, "en het zit vol met ideeën, geouwehoer, cupcakes, creativiteit, duisternis en champagne". In februari had Hissrich de pilot afgeschreven, maar voor de rest van de serie is dit team samengesteld.

Onder andere is Jenny Klein van de partij. Zij schreef mee aan Netflix-serie Jessica Jones. In haar eigen tweet laat ze weten dat ze enthousiast is. "#Witcher is gonna ROCK THE NETFLIX" voegt ze er nog aan toe.

Daarnaast is bevestigd dat Declan de Barra (schrijver van The Originals) en Sneha Koorse, die werkte aan Daredevil, van de partij zijn. Clare Higgins is als writer's assistent betrokken.

In april deelde Hissrich meer informatie over de aankomende Netflix-adaptatie van The Witcher. Zo hebben we vernomen dat de serie waarschijnlijk zal uitkomen in 2020. Ook zal de serie acht leveringen bevatten.

AMAZON OP ZOEK NAAR SCHRIJVERS VOOR THE LORD OF THE RINGS-SERIE

Fangroep The One Ring meldt dat Amazon actief contact op heeft genomen met verschillende schrijvers en regisseurs voor hun The Lord of the Rings-televisieserie. Onder andere hebben ze gesproken met Peter Jackson, de regisseur van de originele filmreeks en de The Hobbit-trilogie.

The One Ring is een website opgezet en georganiseerd door Lord of the Rings-fans. De website krijgt updates van Amazon over de productie van de televisieserie. Amazon heeft twee jaar gekregen van mensen die in het bezit zijn van rechten voor The Lord of the Rings om productie van de serie te starten, dus er is een zekere tijdsdruk.

Gisteren gaf J. Michael Straczynski, de man die verantwoordelijk of medeverantwoordelijk was voor Babylon 5, Crusade, Jeremiah en Sense8, graag aan de serie wil werken. Straczynski is een groot Lord of the Rings-fan en hij leest de boeken naar eigen zeggen eens in de twee jaar uit. Bovendien schreef hij ooit een paper voor de hogeschool volledig in het Elfs.

In zijn tweet adresseerde hij per ongeluk "uit gewoonte" Netflix in plaats van Amazon maar hij herstelt zichzelf gauw op Twitter.

Volgens The Hollywood Reporter wordt verwacht dat de productie van de serie ruim 1 biljoen dollar zal kosten. Dit is exclusief de 250 miljoen dollar die Amazon moest betalen om gebruik te maken van het IP van The Lord of the Rings. Bovendien stond er in de overeenstemming dat de serie minstens vijf seizoenen moet lopen. Volgens Amazon-hoofd Jeff Bezos wordt dit "de nieuwe Game of Thrones". Verder hebben ze toestemming gekregen materialen van de films te gebruiken.

De televisieserie zal verhalen van Tolkien volgen die plaatsvinden voor de gebeurtenissen van The Fellowship of the Ring, het eerste deel van de filmtrilogie en het eerste deel in het boek. Dat liet Amazon in november weten in een blog post. Ook bevat de deal de mogelijkheid voor een eventuele spin-off serie.

Lord of the Rings

ANTHEM VERSCHIJNT IN MAART VOLGEND JAAR

De nieuwe BioWare-game Anthem komt ergens in maart 2019 uit, zo laat Electronic Arts weten.

Het bedrijf maakte de cijfers van zijn vierde kwartaal van het fiscale jaar 2018 bekend en gaf daarna wat details over aankomende games. Daarbij gaf chief financial officier Blake Jorgensen aan dat Anthem in maart 2019 verschijnt op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Een preciezere releasedatum is er nog niet.

Volgens Jorgensen zal Anthem iets compleet nieuws bieden aan spelers, "van een nieuw universum met unieke verhalen van BioWare, tot coöperatieve gameplay, tot een epische en prachtige omgeving die constant verandert rondom de spelers".

Tijdens het gesprek werd ook aangekondigd dat de nieuwe, aankomende Battlefield, waar verder nog niets over bekend is, in ieder geval een singleplayercampagne krijgt.

EA verwacht ook dat de Xbox One en PlayStation 4 eind dit jaar samen in totaal 130 miljoen exemplaren hebben verkocht. Volgens het bedrijf zal de Switch in totaal 30 miljoen keer zijn verkocht aan het einde van dit jaar.

Tot slot bevestigde het bedrijf dat info over Fifa 19 op het EA Play-evenement wordt onthuld. Deze wordt vlak voor E3 gehouden op zaterdag 9 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd.

ER KOMEN TWEE GROTE NIEUWE CAPCOM-GAMES UIT DIT FISCALE JAAR

Er komen twee grote games van Capcom uit in dit fiscale jaar, dat op 31 maart 2019 eindigt.

Om welke games het gaat is nog niet bekend. Daarnaast liet het bedrijf ook weten dat er tot 16 april wereldwijd 8 miljoen exemplaren van Monster Hunter World zijn verscheept. Het bedrijf is van plan om deze cijfers te laten groeien, onder andere door de aankomende release van de pc-versie.

De uitgever is van plan om regelmatig nieuwe games van grote IP uit te brengen om een groei in winst te bewerkstelligen. Ook wil het vaker remakes uitbrengen. Monster Hunter blijft een belangrijk onderdeel van de strategie van het bedrijf. Zo moeten er ook mobiele games, een pachinko-machine en ritjes in pretparken rondom de franchise verschijnen.

Het bedrijf gaf ook details over hoeveel exemplaren er van alle games van zijn grootste series zijn verkocht. Zo zijn er 83 miljoen exemplaren van games uit de Resident Evil-serie, 48 miljoen exemplaren van games uit de Monster Hunter-serie, 40 miljoen exemplaren van games uit de Street Fighter-serie en 16 miljoen exemplaren van games uit de Devil May Cry-serie verkocht.

Capcom

Champions League en Europa League in Fifa 19

Evert ten Napel heeft in het liveprogramma de eTribune op Fox Sports zijn mond voorbij gepraat en gezegd dat in FIFA 19 de Champions League en Europa League te spelen zijn. De licenties van deze toernooien waren tot voor kort in handen van Konami.

De UEFA maakte onlangs bekend dat de samenwerking met Konami 26 mei ten einde komt en de Champions League en Europa League dus niet in PES 2019 speelbaar zullen zijn. Het was alleen nog niet bekend dat deze toernooien in FIFA opgenomen zouden worden.

Het commentaar in FIFA-games wordt al jaren door Evert ten Napel ingesproken. "In 2019 wordt het spel nog mooier omdat de Champions League en de Europa League erbij zijn gekomen", zei hij in het programma, waar hij sprak over zijn werkzaamheden voor FIFA 19.

FIFA 19 verschijnt waarschijnlijk eind september 2018.

Veel games, geen nieuwe hardware tijdens Sony's e3-presentatie

Sony is van plan om tijdens de E3 zich te richten op vier grote games en laat geen nieuwe hardware zien. Dit heeft Sony Interactive Entertainment-CEO Shawn Laydon laten weten tijdens de Playstation podcast.

De vier games die volgens Layden veel aandacht gaan krijgen zijn Death Stranding, Ghosts of Tsushima, Spider-Man en The Last of Us 2. Layden belooft dat de uitgever "diep in de games duikt" en veel nieuwe beelden zal tonen. Naast de focus op de vier genoemde titels, besteedt Sony op 12 juni, om twee uur 's nachts, bovendien aandacht aan kleinere games.

Behalve over de inhoud, gaf Layden ook iets prijs over de vorm die de presentatie aan moet nemen. De CEO suggereert dat Sony dit jaar geen traditionele presentatie doet, maar kiest voor een andere aanpak. "We willen er zeker van zijn dat het vernieuwend blijft. Het moet de soort verhalen die we vertellen en het vermaak dat we onze fans bieden weerspiegelen. Niet alleen tijdens het event, maar ook door wereldwijd te streamen", aldus Layden.

Death Stranding

Over de vraag of Sony nieuwe hardware laat zien, is Layden kort en bondig: "Er wordt dit jaar op E3 geen nieuwe hardware aangekondigd."

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren