1. Dit was het nieuws: Tomb Raider en easter eggs

Dit was het nieuws: Tomb Raider en easter eggs

en Fortnite: Battle Royale op de mobiel

Wat waren de belangrijkste nieuwtjes van deze week? Je leest het in Dit was het Nieuws.

DICE MAAKT EASTER EGG VAN BATTLEFIELD 1-FAN WERKELIJKHEID

Een Battlefield 1-easter egg speelt in op een grap gemaakt door een fan op Twitter.

In januari maakte Flakfire een grap op Twitter waarmee hij verwees naar de lange reload-animatie van het MG 08/18-machinegeweer. Hij moest bij het draaien van de hendel denken aan een 'Jack in the box' en plaatste een korte clip waarin hij doet alsof zijn wapen het 'Pop goes the weasel'-deuntje maakt.

Ontwikkelaar Dice nam dit nog een stapje verder en voegde een easter egg toe aan het spel. Als er nog dertien kogels in het magazijn van de MG zitten als een speler zijn wapen opnieuw gaat laden, wordt het deuntje afgespeeld.

Nadat DannyOnPC dit ontdekte en op Reddit plaatste, bevestigde Ryan Duffin, een werknemer bij EA Dice Los Angeles, op Twitter dat het echt is. Overigens is DannyOnPC een bekende YouTuber die ook tussen onze trouwe lezers gevonden kan worden onder de naam The_Dan. Hoi Dan!

De MG 08/18 is een wapen in Battlefield 1 dat afgelopen februari werd geïntroduceerd in de Apocalypse-uitbreiding in februari. Spelers kunnen het vrijspelen door vijftig kills te maken met de support-klasse. Als er nog kogels in het magazijn zitten duurt herladen erg lang, dus het wordt aangemoedigd om elke kogel af te schieten voordat het geweer wordt herladen. Echter krijgen spelers dan geen muziekje.

XBOX ONE-VERSIE VAN FORTNITE OOK CROSS-PLAY MAAR NIET MET PS4

Fortnite op Xbox One zal ook cross-play krijgen met de pc- en mobiele versie, maar niet met de PS4-versie. Dat heeft Epic Games bekend gemaakt.

Op hun blog vertelt het bedrijf dat Fortnite ook cross-play krijgt met Xbox One. In de originele aankondiging van de mobiele versie werd al bekendgemaakt dat er cross-play zou zijn tussen Android en iOS, pc, Mac en PlayStation 4, maar nu is ook bevestigd dat Xbox One van de partij is. Cross-play werkt niet tussen een PS4 en een Xbox One, ondanks de inspanningen van Phil Spencer.

De mobiele versie van Fortnite wordt hetzelfde spel als op andere platforms, met dezelfde updates. De progressie van spelers wordt over alle platforms geregistreerd. Epic Games wil op deze manier "meer mensen bereiken en het gemakkelijker maken voor vrienden om samen te spelen".

Vanaf vandaag kunnen fans zich inschrijven voor het uitnodigingsevenement op iOS. Ook worden bepaalde spelers uitgenodigd via e-mail. Bij een uitnodiging worden meerdere codes geleverd die aan vrienden gegeven kunnen worden om samen te spelen. Voor deelname is een internetverbinding nodig en op zijn minst een iPhone 6S/SE, iPad Mini 4, iPad Pro, iPad Air 2 of een iPad 2017.

Meer weten over cross-play in Fortnite? Lees dan de guide van onze vrienden bij Gamer over spelen tussen PS4 en pc.

Fortnite uitnodigingsevenement

RAPPER DRAKE VERBREEKT KIJKRECORDS MET FORTNITE-STREAM OP TWITCH

De wereldberoemde rapper Drake heeft samen met de bekende streamer Ninja live Fortnite: Battle Royale gespeeld en brak daarmee met ruim 650.000 gelijktijdige kijkers het voorgaande Twitch-record.

Rapper Drake zat in een squad met mederapper Travis Scott, JuJu Smith (een American footballer) en de grootste Fortnite-streamer op het moment, Ninja. De video kan teruggekeken worden op Ninja's Twitch-pagina.

Tyler 'Ninja' Blevins is een Twitch-streamer die erg populair is onder Fortnite-fans. Hij heeft ruim drie miljoen volgers en sommigen zeggen dat hij de beste Fortnite-speler is die bestaat.

Toch heeft hij nooit zoveel kijkers gehad als nu. Op zijn hoogtepunt keken er 650.000 fans naar de stream. Voor de stream waren er 'maar' 230.000 kijkers. Het voorgaande record van meeste kijkers buiten een toernooi ooit werd gezet door Dr. DisRespect met 388.000. Dit getal is bijna verdubbeld. De stream stopte rond half tien.

Aubrey Drake Graham, oftewel Drake, is een Amerikaanse rapper die sinds 2007 actief is. Zijn meest bekende nummer is Best I Ever Had en zijn meest recente single is bovenstaande God's Plan. Hij staat bekend om zijn egocentrische lyrics, technische kunde en het verwerken van zijn eigen levensverhaal in zijn nummers.

In de stream bespreken Drake en Ninja onder andere de toekomst van Fortnite: Battle Royale. Volgens Drake moeten de makers focussen op het tweaken van de huidige map en niet zozeer werken aan een nieuwe. Bovendien vertelt de rapper dat hij een vegetariër is die bovendien houdt van ananas op zijn pizza. Overigens speelde Ninja op pc en Drake op PlayStation 4. Ze behaalden samen vier duo wins.

SHADOW OF THE TOMB RAIDER NU OFFICIEEL AANGEKONDIGD

De aankondiging van Shadow of the Tomb Raider is nu officieel en het spel kan gepreorderd worden.

Hoewel het gister al gevonden is in de broncode van de website is Shadow of the Tomb Raider nu ook officieel aangekondigd door Square Enix. Op de website staat een grote timer die op het moment van schrijven van dit artikel op 42 dagen en 22 uur staat. De eindedatum valt op 27 april en dan wordt er meer bekend gemaakt over de game. Fans kunnen ook zich opgeven voor een nieuwsbrief en er is er een teaser-trailer, die overigens ook al gelekt was.

Verder is er nog niet zoveel bekend, behalve dat het de afsluiter zal zijn van de huidige trilogie. In deze serie zien we een hele andere Lara Croft dan wat we gewend zijn. Nu is ze "realistisch, geëmotioneerd en onzeker". Wel staan de oude elementen - puzzelen, schieten en platformen - nog wel centraal. De zojuist verschenen film is ook gebaseerd op de trilogie (en volgens ons helaas niet al te best).

Vanaf maandag kan er een puzzel gespeeld worden op de website. Wat voor vorm die precies aan zal nemen is echter nog niet bekend.

MEER UITLEG OVER GARAGE IN NINTENDO LABO-TRAILER

De Garage-modus van Nintendo Labo wordt op simpele wijze uitgelegd in een trailer.

Begin februari werd al bekend dat er een modus in Nintendo Labo komt waarin spelers zelf systemen en Toy-Cons kunnen bedenken: de Garage-modus. De systemen kunnen hierin gebouwd worden met hulp van blokken die wat weghebben van versimpelde programmeerborden die je misschien wel tegen bent gekomen op de middelbare school.

In de trailer wordt dit nog wat nader uitgelegd. Er zijn drie soorten blokken die gekoppeld kunnen worden om iets te laten gebeuren.

  • Een input, oftewel de handeling die verricht moet worden om het programma te activeren. Dit kan bijvoorbeeld het indrukken van een knop zijn.
  • Een output die bepaalt wat er gebeurt als de input geactiveerd wordt.
  • En een blok in het midden kan het systeem nog iets verfijnen met bijvoorbeeld een teller of een timer.


De blokken, nodes genaamd, worden via het touchscreen met een lijntje aan elkaar verbonden om zo een werkend systeem te maken. Voor de Toy-Cons kunnen onderdelen van het Labo-pakket gebruikt worden, of mensen moeten zelf iets maken.

Als voorbeeld maakt de presentator een snoepautomaat met een bewegingssensor die het muntje detecteert en een kartonnen knop die vervolgens het apparaat een snoepje uit laat spugen. In de video laat de presentator weten dat ze in een toekomstige trailer RC tanks gaan maken.

Wil je meer weten van Nintendo Labo? Wij hebben een handig overzichtje van alles dat er te weten valt.

FORTNITE IS BINNEN DAG DE MEEST POPULAIRE GRATIS GAME OP IOS

De populariteit van Fortnite gaat gewoon door. Sinds vandaag is de bèta van de game op iOS beschikbaar en Fortnite is meteen nummer één op de lijst van gratis apps geworden.

De bèta is vandaag online gegaan en is alleen voor mensen die worden uitgenodigd. Dat heeft Fortnite er niet van weerhouden om meteen naar nummer één op de lijst te klimmen.

Er wordt ook aan een Android-versie van de populaire battle royale-game gewerkt, maar die verschijnt later. Ook is niet bekend of daar een bèta van beschikbaar komt.

MOBIELE VERSIE PUBG ONVERWACHT UITGEBRACHT IN CANADA

PUBG Corp. heeft zonder aankondiging de mobiele versie van de game beschikbaar gemaakt in Canada.

Het is een 'soft release', wat vergelijkbaar is met early access of bèta waarbij de makers het product uitbrengen in een afgesloten gebied om te kijken of er interesse in is en of het spel stabiel is.

Begin december werd er in China gewerkt aan twee versies voor PlayerUnknown's Battlegrounds op mobiel: Army Attack en PUBG Mobile: Battlefield. Army Attack is wat meer arcade-achtig terwijl Battlefield een vrijwel directe kopie is van het hoofdspel. Of het gaat om een van deze twee versies of een geheel nieuwe editie is niet bekend.

De timing van deze release is opmerkelijk, aangezien de iOS-versie van Fortnite nu ook net te spelen is voor spelers die een uitnodiging hebben ontvangen. De game is nu, ondanks dat alleen uitgenodigde fans het kunnen spelen, het nummer één spel in de Apple store.

PUBG Mobile

NIEUWE TRAILER VAN AVENGERS: INFINITY WAR IS INDRUKWEKKEND

Omdat Avengers: Infinity War misschien wel de grootste filmrelease van het jaar is (Solo gaat er waarschijnlijk echt niet aan tippen), moéten we gewoon deze onmogelijk vette, nieuwe, 'hele trailer' van de film te posten. Dit gaat het eerst deel worden van de afronding van tién jaar Marvel Cinematic Universe en wij kunnen echt niet wachten.

ACTIVISION DENKT NA OVER EEN BATTLE ROYALE-GAME

Ook Activision overweegt een battle royale-game of -modus te maken in de toekomst.

Op Twitter meldt Sarah Needleman dat Activision Blizzard verwacht meer geld te verdienen. Dit komt onder andere door twee aankomende mobiele games en het verkopen van rechten aan Overwatch-teams om zich aan te sluiten bij de Overwatch League. Meest opvallend, echter, is een opmerking over het battle royale-genre.

"Het investeringsfirma (Oppenheimer) meldt dat Activision zich er bewust van is dat andere game-publishers de laatste tijd veel winst maken met titels in het populaire 'battle royale'-genre,'" zo meldt Needleman. "Management reminded investors that the company is a fast follower," vertelt Oppenheimer.

Of het een toevoeging wordt in een bestaande game (en zo ja, welke), of dat het juist een op zichzelf staande game wordt is niet vermeld. Sarah Needleman lijkt echter te denken dat het eerste het geval gaat zijn. Mogelijk wordt een dergelijke modus geïntroduceerd in Call of Duty WWII of Destiny 2, of misschien wel in de aankomende Call of Duty Black Ops 4.

Het battle royale-genre is inderdaad erg populair op dit moment. Voor nu is PUBG de koploper maar Fortnite: Battle Royale volgt op de voet met regelmatige updates en evenementen. Andere ontwikkelaars pakken deze hype op en maken bijvoorbeeld The Darwin Project. Nu wil Activision Blizzard dus ook een stukje van deze waardevolle taart.

KOMT ER DIT JAAR NOG EEN NIEUWE SPLINTER CELL?

Update: Het is geen grote verrassing, maar inmiddels is de pagina weer verwijderd van Amazon Canada.

Origineel bericht: Er wordt gehint naar een nieuwe Splinter Cell-game die dit jaar nog uit zal komen.

Op de website van Amazon Canada is een pagina aangemaakt voor Splinter Cell 2018. Naast de vermelding van Ubisoft (en dat het een videogame is) staat er verder geen informatie op de website, maar de titel doet vermoeden dat het spel dit jaar nog uit zal komen. Het is echter ook mogelijk dat dit slechts een fout is die niets te maken heeft met een daadwerkelijke Splinter Cell-game.

Hoewel er nog geen officiële aankondiging is gedaan voor een nieuwe Splinter Cell-game hintte Ubisoft-CEO Yves Guillemot vorig jaar in juni er wel naar in een interview over de afgelopen E3. Toen er naar de game gevraagd werd antwoordde hij: "We ontvangen erg veel voorstellen en concepten met betrekking tot het Splinter Cell-merk en we gaan uiteindelijk met één daarvan aan de slag. Wellicht dat je daar meer over gaat zien, maar daar moet je nog even geduld voor hebben."

Er wordt dus wel degelijk over Splinter Cell nagedacht en het is dus zeker mogelijk dat we dit jaar nog een spel kunnen verwachten. Misschien horen we er meer over tijdens de E3 in juni.

Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat het vorige deel van de serie uitkwam. Splinter Cell: Blacklist kreeg van ons een 8,5. "Het is jammer dat het verhaal diepgang mist en de game grafisch niet helemaal mee kan met de top," leest de conclusie, "maar dat doet niets af aan het sluipplezier dat je beleeft met de game".

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren