1. Dit was het Nieuws: Far Cry 5 kan offline gespeeld worden

Dit was het Nieuws: Far Cry 5 kan offline gespeeld worden

En verder laat Fortnite-streamer Ninja weten hoeveel hij verdient per maand

Wat waren de belangrijkste nieuwtjes van deze week? Je leest het in Dit was het Nieuws.

DOODGAAN IN SEA OF THIEVES KOST GOUD

In een toekomstige update verliezen spelers goud als zij dood gaan in Sea of Thieves.

Dit staat op de Sea of Thieves-website. Spelers moeten de kapitein van de Ferry of the Damned betalen om weer boven water te komen. Hoeveel dit kost hangt af van hoe de speler sterft. "Hoe makkelijker het te voorkomen was te dat je dood ging, meer het de kapitein stoort, en hoe meer je hem moet betalen", meldt ontwikkelaar Rare.

Spelers worden echter niet gestraft als ze vermoord zijn door een andere speler. Dit is om de impact van trollende spelers niet te vergroten. Na het sterven spawnen spelers namelijk in de buurt van waar ze Davy Jones voor het eerst tegenkwamen en hier maken sommige mensen misbruik van door iemand herhaaldelijk neer te schieten. Als dit vervolgens ook nog steeds goud zou kosten zouden slachtoffers hier behoorlijk geïrriteerd door kunnen raken.

De goudprijzen om terug tot leven te komen zijn nog volledig onbekend. Ook is er nog niets bekend over wanneer deze update zal komen.

Sea of Thieves Kraken

GTA ONLINE BEGINT VANDAAG MET EEN SERIE SUPER SPORT-UPDATES

GTA Online krijgt heeft een serie Super Sport-updates met nieuwe modi en voertuigen gekregen. De eerste update is nu te downloaden en heet The Southern San Andreas Super Sport Series en het voegt nieuwe voertuigen en spelmodi toe aan de game.

Zo bevat The Southern San Andreas het The Hotring Circuit, een modus speciaal gemaakt voor de Hotring Sabre, een van de nieuwste voertuigen van Legendary Motorsport. Hierin kunnen maximaal dertig spelers het tegen elkaar opnemen en tot en met 26 maart krijgen zij bovendien dubbele GTA$ en RP. Naast de Sabre worden vandaag ook vier andere nieuwe voertuigen geïntroduceerd. Twee Super Cars en twee voertuigen voor Legendary Motorsport. De Super Cars zijn de Overflod XXR en de Cheval Taipan. Legendary Motorsport krijgt The Vulcar Fagaloa station wagon en de Vapid GB200.

In de toekomst wordt in deze serie ook de Target Assault-modus toegevoegd, waarbij je in teams van twee spelers moet samenwerken. Een van de twee zit achter het stuur en de ander probeert doelwitten te raken met een geweer.

FORTNITE: BATTLE ROYALE KRIJGT DE HEAVY SHOTGUN

De nieuwe Heavy Shotgun nu speelbaar in de Battle Royale-modus van Fortnite. De Heavy-versie is anders dan andere shotguns, omdat het een groter bereik heeft. Spelers kunnen tegenstanders van een grotere afstand raken met deze shotgun.

Verder heeft Fortnite volgens Superdata Research zijn grote concurrent PUBG ingehaald. In bepaalde aspecten doet Fortnite het al een tijdje beter dan PUBG. Zo had het in de laatste week van februari meer Twitch-kijkers. Bovendien heeft de game van Epic nog altijd een opwaarts traject terwijl PUBG zijn piek had in december, toen het spel officieel op de markt kwam.

Dit succes komt voor een groot gedeelte door de regelmatige updates die Fortnite heeft, waardoor het fris aan blijft voelen. Bovendien is het gratis om te spelen, waardoor veel spelers het spel even uit kunnen proberen om later cosmetische voorwerpen te kopen. Hoewel PUBG niet slecht verdiende in februari (de game leverde 103 miljoen dollar op) is het grootste gedeelte van hun inkomen eenmalige aankopen van 30 dollar/euro voor het spel, wat iedereen maar één keer hoeft te doen.

Fortnite: Battle Royale heavy shotgun

DOWNLOAD NU PUBG MOBILE VOOR ANDROID EN IOS IN DE APP-STORES

PUBG Mobile kan nu gedownload worden in de Nederlandse Google Play Store en Apple App Store. De game kan gevonden worden met de zoekterm 'PUBG Mobile' en 'Tencent PUBG'. Op Android is het 706 MB groot en op iOS 892,7 MB, dus let erop dat je voldoende ruimte hebt op je telefoon.

De mobiele editie van PUBG kreeg een paar dagen terug een bètatest in Canada en nu is het tijd voor de echte lancering. "We vinden het erg spannend om PUBG Mobile internationaal op iOS en Android uit te brengen", aldus corporate vicepresident van Tencent, Chen Jerry, "We werken hard om een zo authentiek mogelijke PUBG-ervaring op mobiel te lanceren."

PUBG is al geruime tijd beschikbaar op pc en Xbox One. In de game moeten honderd spelers het tegen elkaar opnemen in een gebied dat steeds kleiner wordt. De laatste persoon die het overleeft heeft gewonnen.

FORTNITE-STREAMER NINJA VERDIENT $500.000 PER MAAND

Tyler 'Ninja' Blevins is een wereldberoemde Twitch-streamer die voornamelijk Fortnite: Battle Royale speelt. Met ruim drie miljoen volgers worden zijn streams door veel mensen bekeken, maar nu is het ook bekend hoeveel hij eigenlijk verdient per maand.

In een interview met CNBC vertelde hij dat hij ruim 500.000 dollar per maand verdient. Dat is ongeveer 405.000 euro. Het modale inkomen van Nederlanders is volgens het CPB is 37.000 euro per jaar, minder dan een tiende van Ninja's maandinkomen.

In zijn interview raadt hij toekomstige streamers aan om niet alles neer te leggen om te gaan gamen. Omdat streamen een erg competitieve wereld is en het is daarom niet een goed idee om je hele toekomst erop te bouwen. Zelf had hij een bijbaantje en ging hij naar school terwijl hij begon als professioneel Halo-speler.

Bovendien vertelt hij dat hij, ondanks al het geld dat hij verdient, hij niet te extravagant probeert te leven. Het grootste gedeelte van het geld wordt opgespaard en hij doneert ook aan goede doelen. "We proberen zoveel mogelijk goede dingen te doen."

Ninja

GERUCHT: CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2-REMASTER HEEFT ALLEEN SINGLEPLAYER

De Call of Duty: Modern Warfare 2-remaster krijgt mogelijk geen multiplayer-modus. Dat meldt CharlieIntel op hun website. Zij hebben dit kennelijk te horen gekregen van een anonieme bron die werkt bij Raven Software, de studio die ook de remaster maakte de eerste Modern Warfare. De remaster van Modern Warfare 2 gaat volgens de geruchten dus enkel de campagne bevatten. Dit kan het verwachte prijsverschil verklaren. Op Amazon Italy kon de game even gezien worden voor 25 euro, terwijl zijn voorganger met 40 bijna het dubbele kost.

Bovendien vertelt de bron dat Raven Software niet werkt aan de game .Het gerucht gaat dat het tweede deel gemaakt wordt door Beenox. Zij hielpen Raven met de campagne van de Call of Duty 4: Modern Warfare-remaster. Bovendien zijn er 22 resultaten op de Beenox-website als je zoekt naar vacatures met zoekterm 'Call of Duty'. Ook staat er onder veel vacatures dat ze "op het moment focussen op de Call of Duty-franchise".

Het bestaan van deze remaster van Modern Warfare 2 is vooralsnog nergens bevestigd. Alle informatie is alleen nog gebaseerd op geruchten.

Call of Duty: Modern Warfare 2

GOD OF WAR IS GOLD GEGAAN

God of War is goud gegaan en de productie van het spel is nu in zijn laatste stappen. Dat laat creative director Cory Barlog weten op Twitter. Goud gaan betekent dat het ontwikkelproces van het spel is afgerond en het enkel nog geproduceerd en gedistribueerd moet worden.

In een blogpost probeert hij bovendien duidelijk te maken hoeveel goud gaan met God of War voor hem betekent. "Werken aan de game was een vermoeiende reis vol met gelach, geruzie, angst en twijfel. Dit was het engste, maar ook mooiste dat ik ooit gedaan heb." Verder bedankt Barlog, met het thema van de game in zijn achterhoofd, zijn vader als bron van inspiratie.

Eerder werd al bekend dat God of War geen laadtijden zal bevatten omdat het laden in de achtergrond gebeurt tijdens naadloze cutscenes. Om dit zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen moest de hele game om de cutscenes heen gebouwd worden.

BANJO EN KAZOOIE MOGEN VAN XBOX-BAAS IN SMASH BROS. VERSCHIJNEN

Microsoft geeft toestemming om de personages Banjo en Kazooie beschikbaar te maken in de nieuwe Smash Bros.-game. Dat laat Xbox-baas Phil Spencer weten in een tweet naar aanleiding van een vraag van een fan. Dit betekent natuurlijk niet dat het daadwerkelijk gaat gebeuren, maar de optie is er.

De fan vraagt of Microsoft "nog steeds" interesse heeft en het is inderdaad niet de eerste keer dat hierover gesproken wordt. In 2015 merkte Phil Spencer al op dat het hem cool zou lijken als Banjo dlc zou worden voor een Smash-game.

De nieuwe Super Smash Bros. werd, na lang op zich te hebben laten wachten, aangekondigd tijdens de Nintendo Direct eerder in maart. Hiermee werd de Direct afgesloten en in de trailer zagen we al dat Inklings zich bij de speelbare personages gaan voegen. Wie er verder allemaal in gaan verschijnen is nog onbekend.

SWITCH KRIJGT HYPER LIGHT DRIFTER EN NIDHOGG 2

Zowel tijdens als buiten de Nindies Showcase gisteravond zijn diverse overzettingen van indiegames aangekondigd voor de Switch.

Zo werden buiten de Nintendo Showcase overzettingen van indiehits Nidhogg 2 en Hyper Light Drifter aangekondigd. Laatstgenoemde titel moet deze zomer verschijnen, terwijl Nidhogg 2 ergens dit jaar uitkomt. Crashlands, dat een rpg met een bouwsim combineert, verschijnt ook, al is een releaseperiode nog onbekend.

Tijdens de Nindies Showcase werden ook diverse games aangekondigd. Zo komt later dit jaar The Banner Saga 3 naar de Switch. De eerste twee delen moeten eerst op het systeem verschijnen. De platformer The Messenger, dat inspiratie trekt uit de klassieke Ninja Gaiden-games, moet ergens deze zomer op Switch en pc uitkomen. Ook wordt er gewerkt aan een remaster van Lumines.

Switch

DE FAR CRY 5-CAMPAGNE KAN OFFLINE GESPEELD WORDEN

Het is nu bevestigd dat de campagne van Far Cry 5 volledig offline gespeeld kan worden.

Dat er microtransacties komen in Far Cry 5 wisten we al. Spelers kunnen met echt geld 'silver bars' kopen, die ingeruild kunnen worden voor cosmetische voorwerpen of wapens om progressie mee te versnellen. Deze zilveren staven kunnen echter ook gevonden worden in het spel.

In een interview met Gamespot bevestigde Ubisoft echter dat de campagne volledig offline gespeeld kan worden. Dit gold al voor de rest van de Far Cry-serie en ook Assassin's Creed Origins kan zonder internet gespeeld worden, dus dit komt niet als een verrassing.

In het nieuwe deel in de Far Cry-reeks is het aan de speler en wat metgezellen om Eden's Gate uit Hope County te verdrijven. Deze religieuze cult is namelijk erg extremistisch en de volgers zijn niet bang om moord te plegen of mensen te kidnappen. Echter hebben ze de hele stad overgenomen, dus het tegen ze opnemen is geen gemakkelijke taak.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren