1. Dit weten en willen we van Red Dead Online

Dit weten en willen we van Red Dead Online

Red Dead Online verschijnt eind november

Ergens in november lanceert Red Dead Online, de online multiplayer van Red Dead Redemption 2. Feiten over deze modus zijn er nog nauwelijks, maar geruchten genoeg. Daarnaast hebben we zelf natuurlijk ook een droombeeld van wat Red Dead Online moet bieden. We nemen het met je door.

Red Dead Redemption 2 kwam eind oktober uit en blaast sindsdien gamers weg met zijn grote, gedetailleerde spelwereld, interessante verhaalvertelling en schitterende animaties. We gaven de game niet voor niets een 9,5 in onze recensie. Blijkbaar waren we niet de enigen die uitkeken naar de game, want het bleek uiteindelijk om de grootste weekendopening van een entertainmentproduct ooit te gaan. De singleplayer van de game is erg lang, maar mocht je al staan te popelen om meer content, dan is er goed nieuws: later deze maand verschijnt de online multiplayer genaamd Red Dead Online.

Red Dead Online

De feiten

Tot nu toe is er nog maar weinig bekend over de multiplayermodus. Rockstar heeft nog geen precieze releasedatum aangekondigd, maar dat de bèta van de multiplayer ergens in november lanceert is duidelijk. Het is niet onverstandig om eerst een bèta te lanceren, want de online modus van Grand Theft Auto 5, Grand Theft Auto Online, was de eerste maanden behoorlijk instabiel. Door Red Dead Online eerst in bètavorm te lanceren, schept Rockstar geen verkeerde verwachtingen en heeft het alle tijd om de multiplayer te tweaken tot hij staat als een huis.

Iedereen die Red Dead Redemption 2 heeft gekocht op PlayStation 4 of Xbox One krijgt gratis toegang tot de bèta en de volledige versie van Red Dead Online. Er zijn dus geen extra kosten aan verbonden. Wel is het mogelijk dat er microtransacties in de Red Dead Online zitten, net als in Grand Theft Auto 5, maar die zijn optioneel.

Rockstar heeft verteld dat Red Dead Online ‘een nieuwe online ervaring is met de gigantische, open wereld van Red Dead Redemption 2 als setting’. Daarmee lijkt het zo goed als zeker dat de map uit de singleplayer van de game ook beschikbaar komt in de online multiplayer. Daarbij heeft Rockstar geleerd van GTA Online en wil het bedrijf de beste elementen en content uit die modus gebruiken als template voor Red Dead Online. Heists worden bijvoorbeeld genoemd – niet qua content, maar als voorbeeld om te duiden hoe gameplay en narratief met elkaar verweven worden in de multiplayer.

Tot slot wil Rockstar met updates voor de multiplayer spelers niet in verschillende spreekwoordelijke kampen verdelen. Alle updates komen voor alle spelers beschikbaar. Dit in tegenstelling tot GTA Online, waar verschillende spelers toegang hebben tot uiteenlopende content. Er wordt verwacht dat de komende jaren updates blijven uitkomen voor Red Dead Online.

Tot zover de feiten; meer is helaas nog niet bekend.

Red Dead Redemption 2

De geruchten

De website RockstarIntel heeft diverse datamines uitgevoerd in Red Dead Redemption 2, waardoor er allerlei gegevens over de online multiplayer bekend zijn geworden. Deze zijn echter nog niet bevestigd door Rockstar en de ontwikkelaar kan elementen voor release natuurlijk aanpassen, dus voor nu blijven het geruchten.

Zo blijkt uit een datamine dat er verschillende ‘properties’, oftewel eigendommen, gekocht kunnen worden. Het gaat hier bijvoorbeeld om saloons, winkels of huizen. Dat zijn echter voorbeelden, het is niet bekend wat je straks daadwerkelijk kan kopen in de game. Wel is er al informatie uitgelekt over diverse voertuigen die je kunt aanschaffen, waaronder paardenkarren, koetsen, voorraadwagens (inclusief machinegeweer), goederenwagons en oorlogswagens. Ook worden er volgens het lek een aantal nieuwe paardensoorten toegevoegd, waaronder de Turkoman, Dutch Warmblood en Hungarian Half Bred.

Een andere datamine wijst op diverse modi binnen de online multiplayer, waaronder een racemodus en een 1v1 deathmatch, inclusief de optie om een geweerduel met een andere speler aan te gaan. Zo’n duel hoort natuurlijk bij de clichés van het Wilde Westen, dus dat is een welkome toevoeging. Tot slot blijkt uit de lek dat de modus start met een tussenfilmpje waarin spelers ontsnappen uit een gevangenis en zo in de spelwereld worden geplaatst. Het lijkt waarschijnlijk dat spelers tijdens of na deze ontsnapping hun eigen personage kunnen samenstellen.

Red Dead Redemption 2

Verdere datamining onthulde de terugkeer van Adversary-missies uit GTA Online. Deze speciale, competitieve missies plaatsen teams of spelers tegenover elkaar en laten ze op allerlei mogelijke manieren overleven of tegen elkaar spelen. In GTA Online betreft het vooral situaties gebaseerd op bekende films. Het lijkt waarschijnlijk dat deze ook terugkeren in Red Dead Online, maar op wat voor manier is niet bekend. Uit diezelfde datamine blijkt ook dat Red Dead Online een PvE-element bevat, dus dat spelers het tegen computergestuurde vijanden kunnen opnemen.

Beschoten of gedood worden in de online multiplayer lijkt verschillende opties op te leveren: zo kun je als speler (zoals eerder gemeld) iemand uitdagen voor een duel, maar je kunt ook de sterke arm der wet informeren.

Tevens is de aanwezigheid van de Rockstar Editor gevonden, waarmee spelers hun eigen beeldmateriaal kunnen opnemen en editen voor publicatie. Ideaal wanneer je avonturen in het Wilde Westen beleeft die je met de wereld wilt delen, of – we noemen maar wat – een eigen ‘westernfilm’ wilt schieten.

Red Dead Redemption 2

De droom

Tot Rockstar alle bovenstaande details bevestigt, kunnen we alleen maar hoopvol koffiedik kijken wat Red Dead Online betreft. In een ideale situatie ligt de complete wereld uit de singleplayermodus na de gevangenisontsnapping aan onze voeten en kunnen we met een nog onbekend aantal andere willekeurige spelers deze map verkennen. We kunnen daarbij kiezen om een bende op te richten met vrienden (of onbekenden) en samen een kamp ergens in de spelwereld opbouwen.

De spelwereld zit wat ons betreft naast andere spelers, die hun eigen bendes hebben opgericht en dus als rivaal gezien kunnen worden, vol met computergestuurde personages die hun leven leiden zoals in Red Dead Redemption 2. Daardoor kunnen we naar hartenlust het Wilde Westen verkennen, missies doen om geld binnen te harken, mensen, winkels of banken overvallen en op dieren jagen. Het einddoel van dat geld en dierenhuiden moet tweeledig zijn: je eigen vermogen opbouwen en het kamp verbeteren en uitbreiden. Dat kamp uitbreiden is niet alleen prettig voor het zicht, het moet ook betere verdediging opleveren tegen rivaliseerde bendes.

Een beter kamp is een prima doel om mee te beginnen, maar je moet voor jezelf natuurlijk ook een doel hebben om te sparen. Wat ons betreft kun je je geld gebruiken om vastgoed te kopen, zoals je eigen huis, winkels en saloons. Hoe tof zou het zijn als jij of één van je bendeleden een saloon heeft in één van de steden en dat daar je gang altijd rondhangt? Rivaliserende bendes zouden wel twee keer nadenken voordat ze daar naar binnen stappen om een pintje te drinken.

Als kers op de taart zouden er regelmatig missies, zowel met computergestuurde personages als met rivaliserende bendes, te doen zijn. In de vorm van constant nieuw toegevoegde missies, alsmede tijdelijke evenementen. Ook zou er content voor zowel einzelgängers als complete gangs aanwezig moeten zijn.

Genoeg dromen over Red Dead Online dus. Laten we hopen dat er snel meer bekend wordt gemaakt over de online multiplayer van Red Dead Redemption 2 en dat we later deze maand al aan de slag kunnen met een relatief stabiele versie. Jij hebt vast ook een visie over hoe Red Dead Online eruit moet zien. Laat het hieronder in de reacties weten!

Red Dead Redemption 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Wat ik wil bij Red dead online is dat ik on the go een bank of trein kan beroven. De heists op de manier zoals bij gta online mogen oprotten en weg blijven. Als ik zin heb om een bank te beroven wil ik het gewoon weg zo kunnen doen.
  • Ik vind het gta online systeem wel cool eigenlijk. Ik hoop alleen niet dat ze op een gegeven moment meer "moderne" voertuigen en wapens gaan toevoegen omdat ze anders geen nieuwe content meer hebben.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren