1. Dit willen we zien in een Jumanji-game

Dit willen we zien in een Jumanji-game

Eigenlijk is het gek dat er rond de release van de eerste Jumanji-remake geen game uitkwam, maar waarschijnlijk wilde Bandai Namco afwachten hoe de film ontvangen zou worden. De film beviel uiteindelijk erg goed bij het publiek. Daardoor komt er dit jaar niet alleen een vervolg uit, maar ook een game. We hopen dat onderstaande elementen er in ieder geval in zitten.

Games op de hak nemen

Het is dan ook niet vreemd dat er uiteindelijk toch een game gebaseerd op deze film komt. Maar om wel goed in de stijl van Jumanji te blijven, moet dit wel een game zijn met een flinke dosis humor. De situatie waarin de personages verzeild raken is al bizar genoeg, maar is het ook wel grappig dat die game juist redelijk laat na de film verschijnt. Juist omdat het zulke verschillende persoonlijkheden zijn die het samen moeten rooien, kan elk personage zijn eigen draai geven aan het verhaal. Maar ook aan het onderwerp videogames. Wat nóg vetter zou zijn, is als een van de personages steeds gamereferenties maakt of games in het algemeen op de hak neemt.

Jumanji

Lekker levendige omgevingen

Jumanji doet ergens een beetje denken aan Jurassic Park. De film barst van de levendige, groene jungle-omgevingen, waarin allerlei dingen verstopt kunnen zitten. Als de ontwikkelaar van Outright en Funsolve een beetje zijn best doet om te investeren in het creëren van een volle wereld waarin alles kan gebeuren, dan kan het spel net zo verrassend leuk worden als de film regelmatig is. Tot nu toe lijkt het er op alsof de game een moderne look krijgt met cartooneske elementen. Een retro-uiterlijk had grappig geweest, maar dat hebben we ook al veel gezien de laatste jaren. Modern mag ook: als die jungle maar helemaal tot leven komt door een grote verscheidenheid aan kleuren.

Een switch naar het originele Jumanji-speelbord

In de nieuwe filmreeks mag Jumanji dan wel een videogame zijn, in het origineel was het een aloud bordspel. Het is wat ambitieus, maar hoe tof zou het zijn als je af en toe moet wisselen tussen de game en het bordspel? Een beetje zoals Paper Mario, waarin je af en toe wisselt van de platte papieren 2D-wereld naar een rijkere 3D-wereld. Hierin vind je dan objecten die je in 2D nooit had gezien. En juist omdat dat bordspel van Jumanji zo bijzonder mooi is en vol geheimen, zou dat perfect passen.

Jumanji

Het moet een 3D-actieavontuur zijn

Hoewel we niet zoveel weten van de aankomende game, weten we één ding wel: het wordt een 3D-actieavontuur. Dat is waarschijnlijk ook de beste weg voor een spel als dit. Het is een veel gekozen genre voor film-tie-ins, juist omdat het zowel de ruimte biedt om de wereld uit de film te laten zien en verder te ontdekken, terwijl je ondertussen ook nog moet vechten met of schieten op vijanden. Hierdoor wordt je ontdekkingstocht een stukje spannender dan wanneer de gameplay bijvoorbeeld meer om puzzelen zou gaan. Wat ons betreft mogen ze dat nog wel iets spannender maken, door bijvoorbeeld gedeeltes te maken waarin je met een jeep op de vlucht moet slaan, of door met belachelijk moeilijke eindbazen op de proppen te komen. Een beetje uitdaging graag.

We kunnen van alles willen, maar het is uiteindelijk aan de studio om er iets moois van te maken, en niet slechts de zoveelste tegenvallende filmgame. Tot nu toe lijkt de game er ietwat simplistisch uit te zien, dus laten we hopen dat de ontwikkelaar genoeg tijd neemt om er een vermakelijke game van te maken in plaats van slechts een leeg omhulsel met een dikke klodder Jumanji-saus eroverheen. In dit geval kunnen de studio’s beter te veel doen, dan te weinig. De film gaat ook heerlijk over the top, in plaats van dat het een subtiele vertelling is van een van de meest legendarische jeugdfilms ooit, dus hopelijk doet de game hetzelfde!

Jumanji: The Video Game verschijnt op 15 november voor PlayStation 4, Switch, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Laura Kempenaar Roots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Reacties

 • Sorry, maar met alle toffe indies die hier geen aandacht krijgen, waarom dan in godsnaam schrijven over deze filmgame? Dit wordt hoogst waarschijnlijk troep. Begrijp mij niet verkeerd ; ik kan het waarderen dat dit soort artikelen verschijnen, maar kies dan games die het schrijven wat meer waard zijn dan dit soort titels.
 • @benjaminben meer clicks? gesponserd? who knows.
 • @Dutchy_d

  Ik weet het ook niet. Wil ook niet zuurpruimerig overkomen, maar zonder feedback is een site ook niet best af lijkt mij.
 • @benjaminben Ik vind dit artikel ook wat curieus. Waarom is hiervoor gekozen? Het zou kunnen dat dit Laura's eigen keuze is maar ik neig ook naar de gedachte dat dit een gesponsord artikel is of op zijn minst een artikel met commercieel oogpunt. Is dat verkeerd? Nee, niet persé. Zat ik hierop te wachten? Nee, niet persé. Heb ik zin in de volgende Jumanji-film? Nouja, er zijn ergere dingen te bedenken al steeg de eerste niet uit boven het label: 'mjaah vermakelijk'.
 • @The Decider

  Tjah.. Maar is ook prima verder, ik las alleen ergens dat veel kleine titels hier niet gecoverd worden vanwege het gebrek aan tijd. Maar een titel als deze (waar naar mijn idee alleen oma's die je een cadeau willen geven voor kerst op zitten te wachten) krijgt uit het niets ineens een heel artikel. Nogmaals ; ik vind alles best en prima, vond het alleen wat bijzonder.
 • @benjaminben geen gebrek aan tijd; gebrek aan interesse. Het wordt niet gelezen.
 • @Bert de Vries
  Serieus niet? Dat vind ik opmerkelijk. Maar troepgames als dit trekken wel publiek? Zegt wel wat over de afzetmarkt hier :p jammer.
 • @benjaminben klopt, ik heb naar aanleiding daarvan een round-up gemaakt met parels. Soms doen we het echt wel vanuit onze passie hoor, maar helaas niet met regelmaat.

  Als een artikel gesponsord is vermelden we dat te allen tijde.
 • @The Decider als ergens voor betaald wordt vermelden we dat ALTIJD, dus dat hoef je er niet achter te zoeken. Dit artikel is geschreven omdat Laura houdt van deze franchise, de teaser voor de game zag en wilde delen wat ze er graag van wil zien.
 • @Jack O

  Dat is de enige goede reden om een artikel als dit te schrijven. Schrijven uit passie is altijd de beste drijfveer. Maar ik ben bang voor Laura dat sit een tegenvaller gaat worden, hoop 't niet voor dr. Dank voor de uitleg iiig ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren