1. Divinity Original Sin-bordspel in de maak

Divinity Original Sin-bordspel in de maak

Met meer dan achthonderd kaarten

De rpg-game Divinity: Original Sin van Larian Studios krijgt een bordspel, blijkt uit een kickstarter-pagina. Het benodigde bedrag is al bereikt.

De Kickstarter is gisteren gelanceerd en binnen een dag is het benodigde bedrag al gehaald, tot grote schok van de bedenkers. Het bordspel is gebaseerd op Divinity: Original Sin 2. Original Sin 2 is van origine een fantasie rpg-game die is ontwikkeld door Larian Studios. De game kwam voor het eerst uit op pc in 2017 en kwam later ook naar PlayStation 4, Xbox One en is dit jaar nog uitgebracht voor de Switch.

divinity original sin

Het bordspel was al als demo te spelen bij SPIEL, een evenement dat jaarlijks gehouden wordt in Essen. Het spel wordt gespeeld met één tot en met vier spelers en kan langer dan een uur duren, aldus de Kickstarter-pagina. Het bordspel wordt als volgt omschreven: “Divinity Original Sin: The Board Game is een episch avonturenspel dat zich afspeelt in de wereld van Rivellon. Maximaal vier spelers nemen hun helden mee op een vertakt, verhalend avontuur, gevuld met tactische gevechten en zinvolle keuzes.”

Het bordspel bevat een grote variatie aan onderdelen, zoals 520 kaarten met bekende locaties van Divinity en vier personagebeeldjes. De game heeft op het moment van lancering 847 kaarten, van locaties tot vijanden, vergelijkbaar met bijvoorbeeld het systeem van Magic: The Gathering.

Bekijk hieronder een volledige sessie.

Een specifieke releasedatum voor het bordspel is nog niet bekend, maar volgens de kickstarter-pagina is het rond oktober 2020.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren