1. Dlc Hollow Knight wordt toch vervolg op eerste game

Dlc Hollow Knight wordt toch vervolg op eerste game

De eigenlijke uitbreiding komt meer tot zijn recht in een eigen game

Er komt een vervolg op Hollow Knight. Dat heeft ontwikkelaar Team Cherry bekendgemaakt. De fans die hebben gedoneerd aan de Kickstarter van de eerste game krijgen een gratis kopie van de tweede game; Hollow Knight: Silksong.

Hollow Knight: Silksong is een vervolg op de game metroidvania Hollow Knight. Eerst was er alleen sprake van een dlc, maar in een blogpost werd bekendgemaakt dat er een volledig nieuwe game ontwikkeld wordt. Team Cherry kwam er namelijk al gauw achter dat Hollow Knight: Silksong in een eigen game meer tot zijn recht zou komen.

Hollow Knight

In de game speel je als Hornet, de beschermer van het duistere Hallownest. In een nieuwe wereld aangetast door ‘zijde en zang’ moet je als Hornet vijanden verslaan en mysteries oplossen. Dat alles terwijl je een gevaarlijke reis naar de top van een koninkrijk maakt.

De game is te spelen op de pc en Nintendo Switch, maar Team Cherry geeft aan dat de kans aanwezig is dat de game op meerdere platformen uitkomt in de toekomst. De releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • VET samen met Celeste de beste game van vorig jaar. Ik wist niet dat dat poppetje een naam had haha.
 • @Luigi1985

  Dat wist ik ook niet, ze stond toch bekend als Hornet?
 • @Silverwolf klopt!
 • @Silverwolf

  Ik heb het bericht ook maar half gelezen en het filmpje niet bekeken. Had niet in de gaten dat het over Hornet ging, want dat had ik wel geweten.

  Ik hoop dat ze het nog een keer voor elkaar krijgen om het niveau van het eerste deel te halen.
 • Holy shit.

  geen chlamydia, Zelda links awakening remake en nu dit.

  2019 beste jaar Evah
 • Must buy for me!
 • Deze komt zeker in huis!
  Deel 1 nog een keer helemaal uitspelen van te voren!

  Edit:
  Ik ben ondertussen weer bezig met deel 1 (Deepnest op dit moment). Wat een vette is game is het toch! <3
  Ik kon het niet laten, dus ik heb de fysieke (standaard) versie voor de Switch toch maar besteld via Fangamer. XD
 • Geen populaire mening, maar ik sla deze over. Er zijn veel betere metroidvania's. Teveel focus op doelloos exploren en verdwaald raken.
 • Deel 1 is een fantastische game en voor mij 1 van de beste in het genre maar de minpunten die newgamessuck boven mij noemt kan ik wel begrijpen. Zit nu na 25 uur nog midden in de storymode en net de nail voor de derde keer geupgrade maar ik zoek me werkelijk helemaal gek. Met zeer grote regelmaat ben ik maar gaan zoeken in de hollow knight wiki naar locaties want uren lang niet vooruit komen is soms best frustrerend. Ik hoop dat Silksong dan iets meer de manier van sommige andere metroidvania's hanteert waar iets of een gebied oplicht om zo de richting te bepalen. EN of dit aan en uit te zetten is voor mensen die eindeloos zoeken gewoon tof vinden.
 • @xevulutionx

  Ik begrijp het ook. Ik heb er echt super lang over gedaan (ben altijd bang dat ik iets mis, dus ik ga super vaak terug naar elke plek) en tegen het einde vond ik het op en neer reizen wel een beetje repetitief worden.

  Desondanks ga ik deze waarschijnlijk wel weer kopen.
 • @xevulutionx

  Wel goed idee dat oplichten idd. Probleem is dat ik thuis 3 kids heb en een full time baan. Quality time voor mijzelf om te gamen is schaars en het laatste waar ik dan zin in heb is doelloos zoeken waar ik heen moet.

  Daarom was celeste ook zo ideaal voor mij. Direct in de actie en direct weer proberen als iets niet lukt. Kunt kleine speelsessies doen. Daar hou ik van.
 • Vond het geen toffe game. Ori vond ik vele malen beter.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren