1. Donkey Kong Country 2 verschijnt later deze maand op Switch

Donkey Kong Country 2 verschijnt later deze maand op Switch

Ook Mario's Super Picross komt er aan

Vanaf 23 september is Donkey Kong Country 2 verkrijgbaar via de Nintendo Switch Online-dienst.

Switch Online-abonnees hebben toegang tot twee apps waarin NES- en SNES-games onbeperkt gespeeld kunnen worden. Eerder dit jaar werd de klassieke Rare-platformer Donkey Kong Country al aan de SNES-app toegevoegd, en vanaf 23 september is het vervolg aan de beurt.

Donkey Kong Country 2 is volgens veel spelers nog sterker dan het eerste spel. Gamers besturen Diddy en Dixie Kong en verkennen het eiland van de Kremlings. Er zijn weer diverse nieuwe dierenvrienden in het spel om de reis makkelijker te maken.

Naast Donkey Kong Country 2 worden er op 23 september nog meer games toegevoegd. Op de SNES-app gaat het om de beat 'em up The Peace Keepers en de puzzelgame Mario's Super Picross, en op de NES-app is het de Contra-achtige actiegame S.C.A.T: Special Cybernetic Attack Team.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ben de eerste game aan het herspelen, maar het valt mij nu pas op hoe misleidend de graphics kunnen zijn bij het platformen. De hit-boxes van zowel de vijanden als de platformen zelf zijn soms vrij lastig in te schatten (wanneer raak ik een vijand, wanneer ga ik over de rand etc.). Een geweldige game, maar ik merk dat de oude Mario-games en sowieso pixelart platformers mijn voorkeur hebben als het gaat om inschatten en overzicht.
 • @benjaminben

  Donkey kong had voor die tijd ongeevenaarde graphics. Dat maakte de game zo populair en gewild toen. Qua gameplay vond ik de donkey kong country games toen al minder dan de Mario serie.

  Zelf geen zin om te herspelen. Koop liever een leuke 2d indie game die wat moderner aanvoelt…..Damn mijn naam :(
 • @Newgamessuck

  Jouw naam komt idd echt niet overeen met je reacties :p

  Maar DKC destijds nooit gespeeld, ben geen fan van jungle-thema's. Was sowieso meer een MS-Dossertje ; Keen 4 en Dreams, Crystal Caves, Duke Nukem side scrollen, Monster Bash, Prehistoric 2, Prince of Persia, Outrun, Wacky Wheels… Goeie tijden :D
 • @benjaminben

  Keen en PoP waren vet ja.

  Ik geniet nog steeds meer van 2d platformers dan 3d en grphics doen mijn weinig, maar……..Moderne controls en meer fps van de huidige tijd is gewoon beter.

  Hou van oldschool achtige games in een nieuw jasje. Bijvoorbeeld Celeste is tegenwoorden (nog steeds) mijn fav game. Oldschool uitstraling met vloeiende moderne gameplay.
 • @Newgamessuck

  Celeste, Stardew Valley, Kingdom voor de Switch ; allemaal tof :D Laat Kaas het niet horen, die vindt het lui en lelijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren