1. Donkey Kong Country verschijnt volgende week op Nintendo Switch Online

Donkey Kong Country verschijnt volgende week op Nintendo Switch Online

Ook Natsume Championship Wrestling en The Immortal komen er aan

Volgende week komt Donkey Kong Country naar Nintendo Switch Online.

Donkey Kong Country verscheen oorspronkelijk in 1994 op de Super NES en is ontwikkeld door het Britse Rare. De game blies nieuw leven in de Donkey Kong-franchise en biedt bij wijlen uitdagende platformactie op het eiland van de vriendelijke aap. Spelers besturen zowel Donkey als Diddy Kong - er kan tussen het tweetal gewisseld worden, en wanneer één van de twee door een vijand geraakt wordt, neemt de ander het over.

Donkey Kong Country verschijnt op 15 juli op de SNES-app op de Switch. Op diezelfde dag komt ook de worstelgame Natsume Championship Wrestling op de SNES-app uit. Tot slot verschijnt die dat de actiegame The Immortal op de NES-app, waarin spelers met een tovenaar door een gevaarlijke kerker moeten lopen.

De SNES- en NES-apps kunnen alleen gedownload worden door Switch-eigenaren met een Nintendo Switch Online-abonnement. Eenmaal abonnee, kan men deze apps zonder verdere kosten downloaden en een breed aanbod aan NES- en SNES-games spelen. Zodra men niet meer lid is van de dienst, wordt ook de toegang tot deze apps en games ontnomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kijk dat is tof. Eindelijk weer een reden om die app weer eens op te starten!
 • Pfff maar waarom ze nou The Immortal perse willen toevoegen? Dat is echt een hele tergende game.
 • @Meccorr
  De NES versie heb ik nooit gespeeld, maar de Megadrive versie is best gaaf (wel heel moeilijk).

  Moet je btw de Immortal aflevering van de AVGN eens kijken ;)
 • @mole28

  Ik vond dat echt zo'n kutaflevering he
 • @benjaminben
  Ik vond hem juist geweldig! Één continous shot die ze 9x overnieuw moesten doen voor ze het goed hadden. Moet je de making of maar eens kijken hoeveel werk ze met die ene aflevering hebben gehad ;)
 • @mole28

  Ja zal wel ;) maar ik vond hem alsnog geen reet aan. Ben meer van zijn minder experimentele en wat meer traditionele afleveringen ; niet te veel sketches (nostalgia critic kijk ik om al zijn boring sketches al helemaal niet meer), niet te veel gast personages (al die reviews met die nerdvrienden van hem vind ik ook geen hol aan, heb liever zijn scripted folm reviews die hij in zijn eentje doet, zoals met MM) en ook mag de game een lekker oudje zijn.

  Maar das mijn voorkeur ;)
 • @mole28

  Ik vond dat echt zo'n kutaflevering he
 • Er gaan geruchten over een Nintendo Direct in juli. Zou dit een kleine hint zijn naar een nieuw deel in de franchise…? Ik hoop het in ieder geval :)!
 • @Jorn6810
  Oeh ik hoop het ook… Tropical Freeze werd voor mij totaal onverwacht een van de beste platformgames van deze generatie. En DK-games zijn een van de enigen die vrouwlief in coop ook kan waarderen, waardoor we een DK altijd samen uitspelen op een tweede save.

  Ik heb inmiddels wel weer zin! 8-)
 • Kaaaaaaaaaassssss!!!!!😀😀
 • @benjaminben

  Hahaha ja schrijft het hier. Het is werkelijk een schande hoe Nintendo met de Dk franchise is omgegaan de laatste jaren. Al ruim 6 jaar geen nieuwe titel. Geen nieuwe racebaan in mk8. Geen Diddy in mk8. Geen nieuwe stage in Smash. Dus tijd dat Nintendo wat liefde geeft aan deze franchise.

  En hoe kunnen ze Dk extra liefde geven. Nou een nieuwe Dkc die af is gemaakt voor de corona crisis door Retro studios. Koop Playtonic op en maak van hun de Dk studio.

  Zorg dat bij een van de Dlc characters een Smash X Tropical freeze is. Dixie of Cranky. Of allebei Dixie de echo van Diddy en Cranky nieuwe fighter.


  En misschien hebben ze Ubisoft een 2e rabbids game laten maken. Maar dan volledig met Dk characters. En als laatste voeg zsm dkc 2 en dkc3 aan de snes app toe. Nu sprak mij Dk hart even haha.
 • @smaakmaker

  Ik vond Tropical Freeze echt geweldig. Die wil ik binnenkort nogmaals spelen. Ik ben nu bezig met Rabbids. Erg vermakelijke game, maar moet wel zeggen dat het vooral leuk is voor af en toe een half uurtje ofzo.

  Ik had de complete editie incl. DK uitbreiding laatst gekocht, dus ik ben benieuwd hoe die is. Van mij hoeft er niet direct een vervolg van te komen zoals ik er nu tegenaan kijk (ben ergens in de derde wereld).

  Van mij mag er wel een nieuwe DKC komen!
 • @Luigi1985

  Ja echt tijd voor een nieuw deel dus laten we hopen dat er meer dk liefde komt de komende tijd.
 • @smaakmaker

  Goeie ideeën, Playtonic opkopen lijkt me niet voor de hand liggend, die lui waren wel bij Nintendo gebleven als ze dit destijds hadde gewild. Franchise aan ze uitlenen wellicht wel, YL:TIL was een hele goede DKC game namelijk ;) ze kunnen het nog steeds qua 2d platvormers ;)
 • @benjaminben

  Ze hebben aangegeven dolgraag aan een nieuwe dkc te willen werken. En ja denk dat er andere dingen speelde. En dat is verleden tijd.
 • Nu nog Super Mario RPg en Earthbound ;).
 • Werd eens tijd!! Nu 2 en 3 nog en dan hoor je mij niet meer klagen :P
 • Ik ben ook heel erg blij met dit nieuws. Hier begon alle liefde voor gaming, de alle eerste minuten gespeeld op 6 december na Sinterklaas nog voor schooltijd.

  Nu word ik weer net zo blij als toen, als ik de geniale soundtrack aan het luisteren ben.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren