1. Doodgaan in Sea of Thieves gaat toch geen goud kosten

Doodgaan in Sea of Thieves gaat toch geen goud kosten

Geplande update gaat niet door

Een update voor Sea of Thieves zou er voor moeten zorgen dat elke keer dat spelers doodgaan, ze goud moesten betalen. Deze update gaat nu niet door, laat Rare weten.

Een aankomende update genaamd Death Cost had er voor moeten zorgen dat elke keer wanneer spelers sterven, ze in-game goud hadden moeten betalen om verder te kunnen spelen. Daarnaast had de manier waarop spelers doodgingen bepaald hoeveel goud het had gekost.

Spelers zagen deze update niet zitten. Ontwikkelaar Rare heeft geluisterd naar de kritiek en meldt nu dat de update niet door gaat. "We hebben een fout gemaakt qua berichtgeving rondom dit idee en we laten het nu voor wat het is. Bedankt voor de eerlijke feedback en discussies."

Sea of Thieves is sinds kort verkrijgbaar voor Xbox One en Windows 10.

"Het is verstandig dat Rare heeft besloten deze update niet door te laten gaan. Er was behoorlijk wat kritiek van spelers. Daarbij kan de studio zich beter richten op klachten die spelers op dit moment hebben rondom de game, zoals het toevoegen van meer content. Op die manier creëert de ontwikkelaar een online game waarin spelers graag blijven vertoeven en tonen ze flexibel te zijn en te luisteren naar wat fans willen." - Michel Musters

Sea of Thieves

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Vond het juist een goed idee, maar oke. :)
 • Beetje vaag. Dood gaan heeft nu dus totaal geen nadeel tijdens het spelen?
 • @Paulus-rs Je hebt een cool-down van 20 seconden, waarin je tegenstanders je boot zouden kunnen leeghalen.
 • Jammer. Ik vraag me af hoeveel mensen dit geen goed idee vinden. De meerderheid of gewoon de schreeuwers :/
 • Ik speel het nog steeds met zeer veel plezier. Ondanks de matige reviews is dit voor mij best een verrassing
 • @kaassouflee30 Ik ook! Vermaak me er prima mee.
  Ben nu level 11-17-8 ofzo geloof ik.
 • @Robskeee

  Ik ook zo iets.. Had hoger kunnen zijn maar ik en mijn maat werden gisteren bestolen door een andere crew. Vind wel de combat werkt niet heel fijn vooral als je tegen andere vecht.. Maar ga nu vrijdag weer verder
 • Tjah, als het 1 van de weinige unieke games op je console van keuze is. Zou ik ook er alles uithalen wat er is 👍
 • @El hunterr Heeft weinig te maken met een console van keuze. Ik haal gewoon veel plezier uit de game. Ik speel niet een game omdat dat nou net op mijn favoriete console is, ik speel waar ik zin in heb. Of dat nou Zelda op de switch, Horizon op de Ps4Pro, of Sea of Thieves op de Xbox is.
  Typische fanboy opmerking van ShadowhunterzZ. ;)
 • @Robskeee

  Niet echt een fanboy reactie. Dus waar je frustratie zit als ik reageer op de xbox game weet ik niet. Maar het is zeer kinderachtig.

  Het is een unieke game net zoals Zelda of Horizon. Dan haal je er toch alles uit wat erin zit ? Dus dan boeit het geen reet of de reviews matig zijn ?
 • @kaassouflee30

  Ik ben het met je eens. De combat is een beetje crappy. Ik vind het niet erg dat het simpel is, maar het werkt niet intuitief, vooral melee.
 • @fukushu
  En het duurt letterlijk meer dan een halve seconde voordat je vechtactie uitgevoerd wordt, na het indrukken van de rechter trigger.
  Die delay kan erg vervelend zijn.
 • Dit is een zeer goede beslissing. Goud vragen voor doodgaan maakt het spel niet leuker. Je moet geen negatieve consequenties in het spel brengen voor doodgaan, maar positieve consequenties voor het blijven leven. Doodgaan is een deel van het spel. Je wint er niks mee door het te gaan bestraffen. Alleen dat het voor sommige mensen een funnel wordt waardoor al hun geld verdwijnt en ze stoppen met spelen. En Rare geeft mensen al niet zoveel redenen om te blijven spelen op lange termijn, apart van de grinders en player hunters.
 • @fukushu
  Aan de andere kant is het wel zo je beter je best gaat doen en beter oplet als je weet dat er consequenties hangen aan doodgaan (al is het maar iets kleins, bv. 30 gold, o.i.d.). Ik hou daar persoonlijk wel van. Het maakt je toch net iets scherper, wat de speelsessie ten goede kan komen. :)
 • @Piet S.

  O, dat zeker. En in alle eerlijkheid ga ik niet vaak dood. Maar bijvoorbeeld in combinatie met de health en waves van skeletten bij sommige quests, het feit dat alles en iedereen je quest kan verstoren, de lage hoeveelheid kogels je bij je kan hebben, de relatief korte lengte die je onder water kan blijven, je health, oxigen en attackpower dat allemaal vast staat, kom je in situaties dat erg oneerlijk aan zou kunnen voelen als je niet alleen continu kapot wordt gemaakt maar ook je kills en loot van je af worden genomen. Dat doodgaan nu niets kost staat direct in contact met allemaal andere zaken in de game die anders ook veranderd zouden moeten worden.
 • @fukushu
  Precies. Na een aantal gameplay gerelateerde aanpassingen (die naar mijn mening nog wel nodig zijn), zou dit idee (consequenties na doodgaan) veel beter uit de verf komen. :)
  Verder kan ik zowel de voor- als tegenstanders van het idee begrijpen.
 • @ Piet S.

  Ach, we gaan het allemaal wel zien :) Ik vermaak mezelf er best mee en (durf ik het te zeggen?) het kan alleen maar beter worden ;)
 • @fukushu
  Helemaal mee eens. :)
 • Ondanks alle negatieve reviews vind ik het een zeer vermakelijk spel. Ik vaar dan ook altijd bijna met vrienden en soms in mijn eentje. Ik denk zelf dat men teveel verwachtingen had. Maar voor mij is elke reis uniek en zijn we echt flink op schatten aan het jagen. En dan maar duimen dat we alles heelhuids terug kunnen brengen. Anders is het een waardeloos avondje als je hele buit te onder gaat :).
 • @Grombeer Inderdaad ja, ik ga altijd kijken of er een outpost in de buurt van mijn opdrachten zit, zodat ik een mooie tussenstop kan maken om alles in te leveren. Ik ga niet met meer dan 5 skulls of chests rondvaren. Dat heb ik helaas wel geleerd op de pijnlijke manier.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren