1. Doodgaan in Sea of Thieves kost goud

Doodgaan in Sea of Thieves kost goud

Je geld én je leven

In een toekomstige update verliezen spelers goud als zij dood gaan in Sea of Thieves.

Dit staat op de Sea of Thieves-website. Spelers moeten de kapitein van de Ferry of the Damned betalen om weer boven water te komen. Hoeveel dit kost hangt af van hoe de speler sterft. "Hoe makkelijker het te voorkomen was te dat je dood ging, meer het de kapitein stoort, en hoe meer je hem moet betalen", meldt ontwikkelaar Rare.

Spelers worden echter niet gestraft als ze vermoord zijn door een andere speler. Dit is om de impact van trollende spelers niet te vergroten. Na het sterven spawnen spelers namelijk in de buurt van waar ze Davy Jones voor het eerst tegenkwamen en hier maken sommige mensen misbruik van door iemand herhaaldelijk neer te schieten. Als dit vervolgens ook nog steeds goud zou kosten zouden slachtoffers hier behoorlijk geïrriteerd door kunnen raken.

De goudprijzen om terug tot leven te komen zijn nog volledig onbekend. Ook is er nog niets bekend over wanneer deze update zal komen.

Sea of Thieves

Dat er geen goudbetaling is als je vermoord wordt, is niet de enige manier waarop Rare trollen probeert af te stoppen. Zo kunnen spelers stemmen om een crew-genoot uit hun groep te verwijderen, of hem (tijdelijk) in de gevangenis te stoppen. Dit voelt ook minder negatief dan een speler rapporteren. Zo probeert de ontwikkelaar Sea of Thieves toch leuk te houden als een speler gestraft moet worden. 

Ontwikkelaars houden vaker rekening met negatief gedrag bij het maken van een game. Riot besloot bijvoorbeeld geen voice chat te stoppen in League of Legends omdat ze bang waren dat dit een negatieve impact zou hebben op de game-gemeenschap. 

Wil je meer weten over wat bedrijven doen aan 'toxic' gedrag? Dan vind je dit artikel misschien wel interessant. 

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Spelers worden echter niet gestraft als ze vermoord zijn door een andere speler: Ik kreeg even hartkloppingen, tot ik dit stuk las. Dan valt 't allemaal wel mee. De game zelf heb ik niet al te veel tijd in gestopt, sinds ons schip vol kippen tot zinken werd gebracht na ietwat te lang kippen zoeken..
  • @Gaaiz Hahaha blij dat ik daar niet bij was!
  • @Gaaiz
    Ik zou meteen m'n controller door de TV heen gooien.. XD
  • Na het lezen van de titel: 'O nee, f*ck…'
    Na lezen van het verhaal: 'Vette shit!'

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren