1. Doom-componist werkt niet aan aankomende Doom Eternal-uitbreiding

Doom-componist werkt niet aan aankomende Doom Eternal-uitbreiding

Relatie tussen componist en ontwikkelaar lijkt te beschadigd

Mick Gordon, de geprezen componist van muziek uit de Doom-games, werkt niet aan de aankomende uitbreiding voor Doom Eternal.

Dat laat producent Marty Stratton weten in een open brief namens id Software. In de brief meldt Stratton dat Mick Gordon ondanks tegenstrijdige berichten alle tijd en creatieve vrijheid heeft gekregen om aan de soundtrack van de game te werken.

Vorige maand werd Gordon via Facebook door een fan gevraagd of hij de soundtrack van een volgende Doom-game ook zou maken, waarop hij reageerde dat hij betwijfelde of hij ooit nog met de ontwikkelaar zou samenwerken. Gordon bleek boos te zijn om de lagere kwaliteit van de publieke versie van de Doom Eternal-soundtrack die onlangs was uitgekomen, ten opzichte van de kwaliteit van de muziek in de game zelf.

"Ondanks het talent hebben we moeite met samenwerken wat betreft de productie en ontwikkeling", legt Stratton uit in de open brief. "De communicatie over deze problemen hebben het vertrouwen in elkaar afgebrokkeld. Voor id is het een onhoudbaar patroon van onzekerheid en risico geworden."

Hoewel Stratton in de brief niet zegt dat er nooit meer samengewerkt gaat worden met Gordon, gaat hij definitief niet aan de slag met de aankomende uitbreiding.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Na het lezen van de brief kan ik echt niet geloven hoe onprofessioneel Mick Gordon is geweest. Deadlines niet respecteren, uitstel vragen en grote beloftes maken. Verlengde uitstel krijgen en nog steeds niet aan de lagere beloftes van het begin voldoen. En nu het slachtoffer spelen. Zijn werk is goed, maar de professionaliteit en betrouwbaarheid van een artiest is ook een groot deel.
  • Mooi, dan kan de serie DOOM nu een totaal andere richting op. Met een ander verhaal, minder cartoony vijanden, serieuzer en een échte componist die een dijk van een griezelige soundtrack schrijft.
  • @Keesje_NLNL Doom 3 was de uitzondering, niet de regel.
  • @Heer Mida Helaas wel ja, en ik zou willen dat Doom weer die kant op gaat.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren