1. Bethesda voegt Doom en Rage toe aan Xbox Game Pass

Bethesda voegt Doom en Rage toe aan Xbox Game Pass

Schietgeweld van Bethesda

Bethesda heeft Doom (de versie uit 2016) en Rage op Xbox Game Pass geplaatst.

Dat kondigde het bedrijf aan tijdens de presentatie op QuakeCon 2018 dit weekend. Doom bevat tevens de multiplayer van de game. De games zijn waarschijnlijk op de service gezet omdat er vervolgen voor beide titels vervolgen in de maak zijn.

Xbox Game Pass kost 10 euro per maand, en spelers kunnen daarmee onbeperkt de meer dan honderd games op de service spelen.

Doom 4K

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Oh nice, Doom nog nooit een kans gegeven.
 • @Robskeee

  Doen! hou het wel bij SP, anders krijg je een vieze nasmaak
 • @Bware Haha goeie tip.
 • Gaan hier nou ook nog regelmatig weer titels weg, of worden er eigenlijk voornamelijk extra/meer titels toegevoegd?

  Ik zie namelijk altijd staan dat er meer dan 100 titels beschikbaar zijn, maar met alle toevoegingen zou ik verwachten dat er eens: "er zijn meer dan 200 titels beschikbaar" zou staan oid ;)
 • @naapert Er zijn momenteel te zijn 213 games te spelen via gamepass.
  https://www.eurogamer.net/articles/2018-08-01-xbox-game-pass-games-list-price
 • @naapert Er gaan inderdaad wel eens titels weg maar ze blijven er vaak wel een heel lange periode staan. Ik heb nog niets binnen 6 maanden zien vertrekken (misschien hele kleine games die niet opvallen? ) en veel van de titels staan er al sinds de eerste maand op.
 • GamePass is een geweldige service van Microsoft.
 • @CerandoX.nl

  Klopt alleen is kapot zonde dat Microsoft deze generatie niet de first party titels kwaliteit van Nintendo en Sony heeft weten te benaderen
 • OT: Microsoft loopt met deze service zeker voor op haar concurrenten. Ook op het gebied van cross-platform doen ze het buitengewoon netjes.

  @kaassoufleeisback

  dat valt nog wel mee… en ik zal je nog wat vertellen; switch en ps3 zijn al te emuleren, en er zijn al werkende games van de PS4. Het grappige is dat zelfs de OG xbox nog niet software-matig te emuleren is, wat het backwards compatibility program van MS alsmaar interessanter maakt.
 • @Bware

  Valt wel mee? Kijk alleen wat er dit jaar uit is gekomen dramatische sea of thieves en state of decay 2. En weer komen ze de komende tijd met Halo Forza en Gears. Enige waar in ze uitblinken is de indie games. Maar voor de rest melken ze Forza halo en gears compleet uit
 • @kaassoufleeisback Melken ze Halo uit? Ik denk juist dat de fans echt toe zijn aan een nieuwe Halo in 2019. Dramatische state of decay en sea of thieves valt ook wel mee he. Het is geen God of War inderdaad maar er zit ook nog iets tussenin he.
 • @Robskeee

  Halo ja waarom weer met Halo komen in 2019 of 2020. Waarom dit jaar weer met Forza en volgend jaar weer gears. En tel daarbij op dat die series niets innoverend doen En ik ben er wel klaar mee.

  En Sea of thieves ook tijdje gespeelt het was vooral voor mij een game die leuk was om met een maat bij te kletsen. Maar combat ruk lege eilanden saaie missies. Dus nee was niet veel goeds aan. State of decay 2 grafisch een drol en daarbij vol met bugs en glitches.
 • @kaassoufleeisback

  Ah, zijn we overgestapt van het zeuren over de hoeveelheid Nintendo games, naar het zeuren over Xbox exclusives? ;-)

  Laten we trouwens gewoon eerlijk tegen elkaar zijn. Sea of Thieves heb je niet gespeeld. Lijkt me sterk dat jij een maat hebt om mee bij te kletsen namelijk. Of je psychiater moet toevallig een Xbox hebben? :-P
 • @kaassoufleeisback

  Je kan een slecht aanbod niet vergelijken met een goede service. Appelen en peren.

  Er zijn er hier die regelmatig een bekende quote verkeerd opvatten. Die gaat over het game-aanbod en niet over de foei foei foei service. Achja.
 • @Don Carpaccio

  Als de service die veel games goedkoop aanbied die weinig tot geen kwaliteit hebben zeker exclusief gezien.. Schiet zo gamepass nog weinig op.
 • @kaassoufleeisback

  Eens, vooral dit jaar zijn ze wel een beetje de weg kwijt. Maar daarentegen zijn alle 1st party titels voor maar 10 euro p/m te spelen en vaak ook nog de eerste maanden gratis. Ok, er zit geen bloodborne, TLOU of GOW tussen, maar Single-player games hebben geen haast naar mijn mening

  Bewerkt: Dat is trouwens wel een leuk onderwerp; Waar zijn de multiplayer PS exclusives?
 • @Bware

  Waarom moet Sony die hebben. Gamen doe ik vooral om Single-player ervaringen te krijgen. En multiplayer games daarvoor speel ik Smash of fifa dat soort games
 • @kaassoufleeisback

  Dat vraag ik omdat jij aankomt met het uitmelken van Forza, Gears en Halo, terwijl deze games na de single-player nog veel multiplayer content bieden.
 • @kaassoufleeisback

  Het zal je misschien verbazen, maar jij bent niet de enige met een XBOX in huis he. Misschien intresseren Multiplayer games jou niet zo erg, maar jij bent niet de enige waarvoor die games ontwikkeld worden.
 • @Shuckle

  Ik geef wel om multiplayer games maar het gaat erom dat Xbox nog steeds geen Sony en Nintendo kwaliteit first party games weet te maken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren