1. Doom Eternal-componist weigert nieuwe game te componeren

Doom Eternal-componist weigert nieuwe game te componeren

Ontevreden over uitgekomen soundtrack

Mick Gordon, de componist van Doom 2016 en Doom Eternal, weigert een nieuwe Doom-game te compeneren. Dat blijkt uit een privé-gesprek op Facebook en een reactie op YouTube.

De Doom-franchise staat bekend om diens heavy metal-muziek als soundtrack. Mick Gordon was verantwoordelijk voor de laatste twee delen in de franchise en zijn werk werd over het algemeen goed ontvangen. Nu lijkt het er alleen op dat Mick Gordon geen zin meer heeft om met ID Software samen te werken. Een Redditgebruiker vroeg op Facebook of Mick Gordon openstond om met de muziek voor de nieuwe Doom-game aan de slag te gaan. De componist gaf het volgende antwoord: “Ik betwijfel of wij ooit nog gaan samenwerken.”

Doom

De reden hiervoor is de onlangs uitgekomen publieke-versie van de soundtrack van Doom Eternal. De kwaliteit op de publieke soundtrack is een stuk minder dan die in de game zelf. Twittergebruiker @thatACDCguy vond uit hoe dit komt. Volgens de Twitteraar zijn de wavelengths van de soundtracks totaal verschillend. Hier is Gordon kort gezegd niet blij mee, wat blijkt uit een reactie die hij plaatste bij een cover op YouTube. “Leuk weetje: Al die stomme ‘time signature changes’ zijn gedaan door iemand van marketing die totaal geen benul heeft van muziek. Wel een gave cover trouwens.” Hiermee lijkt de componist aan te geven dat hij niet verantwoordelijk was voor het mixen van de soundtrack voor de publieke versie.

ID Software heeft nog niet op de berichten gereageerd. Doom Eternal is nu uit voor de PlayStation 4, Google Stadia, Xbox One en pc.

Doom

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Mooizo, weg met die overgewaardeerde kut-herrie en een échte soundtrack voor het volgende deel.
 • @Keesje_NLNL

  Je maakt een grapje mag ik hopen.
 • @Keesje_NLNL

  En wat voor genre mag die soundtrack dan worden ? Rap/hiphop past totaal niet bij doom. En hardcore en alle varianten daarvan past bij geen een game, want als er een genre is waar je oren van gaan bloeden is het wel hardcore.
 • @Meta_coola

  Het moet zeker metal zijn, maar moet eerlijk zeggen dat ik dit ook niet echt wat vond.
 • @blasterjackson
  Nee, het hoeft helemaal niet metal te zijn. En wat het dan wel moet worden; In ieder geval ook geen rap/hiphop.
  Wat dan wel? Iets dat niet alleen genietbaar is voor 5% van alle gamers. Iets dat meer bij een film hoort, waar emoties in zitten en thema's. Ik begrijp dat dat wat zweverig klinkt, maar een goede soundtrack hoort je mee te nemen naar een bepaalde game-wereld. Daarnaast heb ik het over ingame-soundtrack en niet dat overgeefsel dat in de trailers wordt gebruikt.
  Sowieso ben ik niet blij met de weg die deze Doom is ingeslagen (van Arena naar Arena met wat platform-elementen ertussen, ik wil een Doom spelen met een verhaal een doel, met karakters, gebaseerd op (natuurlijk) keiharde horror. Neem de Dead Space-serie als voorbeeld. Doom is nu niets meer dan een platformgame met bloedmooie graphics. Doom definieert zich daar niet mee maar holt zichzelf uit tot er werkelijk NIETS meer over is.
  Edit: DIT zijn goede soundtracks:

  https://www.youtube.com/watch?v=R0-IPe7rP1E

  https://youtu.be/JYVMnLUZu9Y?t=328

  https://www.youtube.com/watch?v=LuZy6A9luhU&list=PLH0TxkFy5kFGw9BBbmoCn44bzzAUB3c46

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren