1. Doom Eternal komt alleen nog digitaal naar de Switch

Doom Eternal komt alleen nog digitaal naar de Switch

Een nieuwe releasedatum ontbreekt nog altijd

Doom Eternal moet nog altijd op de Nintendo Switch uitkomen, maar wel alleen nog digitaal.

Dat heeft Bethesda laten weten aan IGN. De game stond oorspronkelijk gepland op dezelfde releasedag als alle andere versies, maar werd toen voor onbepaalde tijd uitgesteld. Besthesda verzekert fans inmiddels dat het spel nog steeds naar Switch komt, maar dus wel alleen digitaal. Een nieuwe releasedatum is nog niet gegeven.

In Doom Eternal ligt een grotere focus op het wisselen van wapens. Ook zijn er meer vijanden tegelijk op het scherm aanwezig. Spelers kunnen een grijphaak, de Meat Hook, gebruiken voor het snel voortbewegen in de spelwereld. De game is beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Doom Eternal

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat een topgame, zeker de moeite waard om te checken.
 • Benieuwd naar de reden.

  Te grote game dus carts waren te duur? Of gaan ze voor cloud? We zullen zien.
  Of is microsoft aan het plagen nu het de touwtjes in handen heeft
 • @Newgamessuck

  Is er überhaupt eigenlijk een game op de Switch die 2 carts gebruikt door gebrek aan ruimte? Want zal mij niks verbazen als dit de reden is idd. MS en Nintendo lijken op verrassend goede voet met elkaar te zijn trouwens. Ik hoop nog altijd op het uitlenen van IP's tussen die twee. Banjo voor Nintendo, en bijvoorbeeld Zelda naar MS. Ik zou wel eens een echte wat meer realistisch ogende Next-gen Zelda willen zien met de gameplay van BotW (zonder breekbare wapens dan, dat was kut).

  Zal wel nooit gebeuren, helemaal zo'n grote IP als Zelda niet, maar een man mag dromen hebben vind ik.
 • @benjaminben

  De grootste card is 32gb. Aankomend voorjaar komt de 64gb card.

  Ook zijn er een aantal games die een 16gb card gebruiken icm een extra download. (LA noire bijvoorbeeld)

  Ruimtegebrek is dus niet de reden. Outerworlds zou ook eerst alleen digital verschijnen maar na een shitload aan kritiek ging Microsoft alsnog om. Zou nu zomaar weer kunnen gebeuren.

  Uitlenen van ip’s lijkt mij niet onmogelijk. Maar dan moeten ze wel gelijkwaardig zijn. Er zit echter niks in de stal van Microsoft wat kan tippen aan Mario en Zelda. Nintendo is niet gek natuurlijk.

  Je grootste kans ligt bij de kleine Nintendo ip’s in dat geval. Denk aan eternal darkness bijvoorbeeld. Maar zelfs dat zie ik nooit gebeuren. First party is wat Nintendo uniek maakt, hun selling point en de kwaliteit. Dat ga je nooit uitlenen. Wat win je er mee? Niks.

  Over een paar jaar heb je een next gen Zelda. Daar zal je wel een Switch 2 voor moeten kopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren