1. 'Doom Eternal leverde in eerste negen maanden 450 miljoen dollar op'

'Doom Eternal leverde in eerste negen maanden 450 miljoen dollar op'

Aldus een voormalige id Software-werknemer

Het vorig jaar uitgekomen Doom Eternal zou in de eerste negen maanden na lancering meer dan 450 miljoen dollar - omgerekend zo'n 374 miljoen euro - aan omzet hebben opgeleverd.

Dat claimt David Saunders, een voormalige id Software-medewerker die als product management lead in dienst was. Het bericht op LinkedIn waarin hij dat meldde is inmiddels weer verwijderd - vermoedelijk omdat het informatie betreft dat id Software of uitgever Bethesda niet officieel naar buiten wilden brengen. Op plekken als ResetEra is een screenshot van het bericht te zien.

Het complete bedrag is waarschijnlijk afkomstig van alle platformversies van de game, inclusief de verkoop van de seizoenspas waarmee spelers toegang kregen tot de vorig jaar verschenen uitbreiding The Ancient Gods. Doom Eternal heeft verder geen microtransacties.

De shooter Doom Eternal volgt het vorig decennium verschenen spel Doom op en kwam afgelopen maart uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Eind vorig jaar verscheen de game ook op de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren