1. PlayStation Downloads beslaan 2,7% van totale internetverkeer

PlayStation Downloads beslaan 2,7% van totale internetverkeer

Netflix is koploper

Alle downloads op PlayStation-consoles zijn samen verantwoordelijk voor 2,7 procent van het wereldwijde internetverkeer.

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Sandvine. De website Statista publiceerde een schema gebaseerd op dat onderzoek. Hierop is de statistiek te vinden. Aangezien er geen melding wordt gemaakt van andere consoles, lijkt het waarschijnlijk dat dit cijfer alleen geld voor downloads op PlayStation-consoles.

Overigens staat Netflix bovenaan qua internetverkeer. De streamingdienst is verantwoordelijk voor maar liefst 15 procent van al het internetverkeer wereldwijd. Kort daarna volgen HTTP media streaming met 13,1 procent en YouTube met 11,4 procent.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • HTTP Media Stream van Apple? Ik vind vooral de cijfers van Netflix erg indrukwekkend! Maar de cijfers voor Playstation Download mogen er ook zijn. Zo zie je dat meer en meer mensen overstappen naar het digitaal aanschaffen van games.
 • @Gaaiz
  Betwijfel het of het puur door digitale aanschaf komt. Persoonlijk denk ik eerder door patches die iedereen moet downloaden.
 • @ShadowhunterrX

  En niet te vergeten het data verbruik wat online gaming met zich meebrengt.

  Het zal iig niet puur aan digital liggen want ik ken maar weinig mensen die digitaal games kopen. Natuurlijk is mijn ervaring niet leidend naar toch…
 • @Ramirez
  Zal uiteraard ook data zijn door wat jullie aan geven, maar uit diverse items blijkt wel dat digitaal populair wordt (zoals digitaal verkooprecord Black Ops 4). In mijn omgeving wordt vrijwel alleen maar digitaal gekocht, dus dat zal weer per persoon verschillen.
  Ik vind het simpelweg veel gemakkelijker en kan gelijk mijn games "sharen" met een vriend. Nadeel is dat je geen mooie fysieke collectie hebt en dat je de games niet kunt verkopen, maar daar kan ik mee leven.
 • @Gaaiz
  Black Ops 4 is digitaal een betere deal dan fysiek. Ik heb de Digital Deluxe Edition gekocht. Daarnaast is het een online game, dus maakt het sowieso niet zoveel uit. De disc is een key, niets meer dan dat. :-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren