1. 'The Dragon Prince-game moet teleurstellende Avatar-games doen vergeten'

'The Dragon Prince-game moet teleurstellende Avatar-games doen vergeten'

The Dragon Prince-game wordt een multiplayer-game

Na het succes van het eerste seizoen van animatieserie The Dragon Prince op Netflix, is onlangs bekendgemaakt over de bijbehorende game. De game moet de 'teleurstellende' Avatar-games doen vergeten.

Aan het roer voor de nieuwe game staan Wonderstorm-medeoprichters, Justin Richmond; regisseur van Uncharted 3 en Justin Santistevan, voormalig producer van Riot Games. Beiden zijn schrijvers van The Dragon Prince en leiden een groep gameontwikkelaars en designers ingehuurd. De mensen die zijn ingehuurd hebben onder andere meegewerkt aan Atari, Naughty Dog en Supercell en werken samen aan de game en animatieserie.

the dragon prince

Het verhaal van The Dragon Prince-game speelt zich af in het universum van de animatieserie, waarin spelers zelf gebieden ontdekken. Het wordt geen één-op-één kopie van het verhaal van de The Dragon Prince, maar uitbreiding van de serie. De game wordt een 'vecht- en multiplayer-game, maar krijgt geen breed gameplay-platform als Fortnite of World of Warcraft.'

Spelers kunnen hun favoriete personage uit de serie kiezen om mee te spelen. Ook worden er nieuwe personages verwacht die geïntroduceerd gaan worden in het tweede seizoen van The Dragon Prince. Ieder personage heeft zijn eigen set aanvallen en eigenschappen. Zo gebruikt het personage Viren duistere magie als kracht en heeft Rayla meer snelheid-aanvallen. Om een goed team te bouwen moeten spelers elkaar aanvullen met ieder zijn eigen krachten en strategieën. Ook hebben de personages ieder een eigen ultieme-aanval, die gebruikt kan worden, wanneer deze is opgeladen.

Schrijver van The Dragon Prince, Aaron Ehasz heeft door de jaren geleerd dat meerdere fans teleurgesteld kunnen worden wanneer een populaire tv-serie niet tot zijn recht komt in een game. "Toen de fans helemaal lyrisch waren van Avatar: The Last Airbender, maar ze helemaal niet positief waren over de merchandise of games, dan doet dat zeker pijn," zegt Ehasz. "Dit heb ik nooit kunnen loslaten, dus toen we dit opnieuw wilden doen met The Dragon Prince, hebben we ervoor gezorgd dat we gaan samenwerken met de juiste partners en het beste ontwikkelingsteam," aldus Aaron Ehasz.

Voor alsnog is er nog geen releasedatum voor The Dragon Prince-game bekendgemaakt. Het tweede seizoen van The Dragon Prince is vanaf 15 februari te zien op Netflix.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren