1. Westerse versie Dragon Quest 11 blijft intact

Westerse versie Dragon Quest 11 blijft intact

Alleen dialogen worden aangepast

Er is door Square Enix aangekondigd hoe Dragon Quest 11 vorm gaat krijgen in relatie tot de Japanse versie. Veel mensen waren namelijk bezorgd dat veel content werd weggelaten.

Hokuto Okamoto vertelt in een interview dat alleen dialogen worden aangepast. Op deze manier worden specifieke referenties naar Japanse cultuur vermeden. Okamoto noemt bijvoorbeeld de referentie naar een Magic Slot, een soort van gokspel, maar specifiek voor Japanse cultuur.

Voor de rest blijft het spel veelal hetzelfde in vergelijking met de Japanse versie. De interviewster haalt zelf het Puff Puff voorbeeld aan. Puff Puff is een speciale aanval waar een vrouwelijke personage een tegenstander charmeert, die dan voor een aantal beurten afgeleid is. Deze move wordt dus in de Westerse versie intact gelaten.

Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age is vanaf 4 september beschikbaar in het Westen op pc en PlayStation 4. Het spel kwam wel uit voor de 3DS in Japan, maar dat zal niet gebeuren in het Westen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Mooi om te horen en vooral mooi om te horen dat ze niet zwichten voor de SJWs en feministen ( a.k.a. de feminazi's)

    Er is echt totaal niks mis met bijvoorbeeld deze speciale aanval.
  • @coola

    Inderdaad. Alsof vrouwen hun charme niet gebruiken in irl om een man aan de haak te slaan ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren