1. DreamHack stelt 100.000 euro beschikbaar voor de eDivisie

DreamHack stelt 100.000 euro beschikbaar voor de eDivisie

Wedstrijden worden voortaan live uitgezonden

DreamHack heeft bekendgemaakt dat ze een samenwerking met de eDivisie aangaan. Het productiebedrijf stelt maar liefst 100.000 euro beschikbaar voor Nederlandse Fifa-organisatie. Het idee is om de Nederlandse Fifa-scene naar het volgende niveau te tillen.

DreamHack is geen vreemde in de esports-scene, het productiebedrijf heeft de Zweedse en Deense Fifa-competities bijvoorbeeld ook in handen. In de eDivisie spelen een aantal wereldtoppers en DreamHack is ervan overtuigd dat hun inbreng de Nederlandse inbreng in de wereld kan vergroten.

Komend seizoen beschikt de eDivisie over een prijzenpot van 100.000 euro, afkomstig van DreamHack. Dit prijzengeld wordt verdeeld over twee seizoenen. Dit betekent dat er per seizoen 50.000 euro op het spel staat. Naast de verhoogde prijzenpot, is DreamHack van plan om de eDivisie-wedstrijden live uit te zenden. Voorheen werden wedstrijden eerst gefilmd en gemonteerd voordat deze op televisie werden uitgezonden. Het nieuwe plan is om de wedstrijden gedurende een periode van elf weken, twee dagen per week uit te zenden. Het is vooralsnog onbekend op welk platform dit gaat gebeuren. Daarnaast wordt er een speciale eDivisie-studio aangewezen waar tweehonderd mensen de Fifa-wedstrijden live kunnen bijwonen.

eDivisie

Het eerste eDivisie-seizoen gaat eind oktober van start.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren