1. Drie nieuwe Activision-games moeten dit jaar uitkomen

Drie nieuwe Activision-games moeten dit jaar uitkomen

Eén Call of Duty-game

Dit jaar moeten er drie nieuwe Activision-games gaan uitkomen. Dat maakte de uitgever bekend tijdens een winstbespreking.

Activision Blizzard COO, Daniel Alegre, meldde tijdens de winstbespreking dat ze van plan zijn om een grote hoeveelheid content uit te brengen in de rest van het jaar. “Hieronder valt de volgende premium release van Call of Duty, twee titels gebaseerd op bestaande franchises van Activision, World of Warcraft: Shadowlands-uitbreiding en het regionale testen van nieuwe mobiele titels,” vertelde Alegre.

Hij liet ook weten dat er nog nooit zoveel spelers op zoek zijn geweest naar verbinding met elkaar door middel van 'epische entertainment': “Onze missie is om die content te brengen op een manier die het beste bij onze spelers past.”

Dat er nooit zoveel spelers Activisions content gebruiken is ook te zien in de financiële resultaten. Alegre liet weten dat ze hun financiële doelen hebben ruimschoots hebben gehaald, voornamelijk met dank aan Call of Duty: Modern Warfare. Volgens Alegre zijn de maandelijkse actieve gebruikers van Activision meer dan verdubbeld vergeleken met vorig jaar. Meer dan de helft van deze actieve spelers is te danken aan Call of Duty: Warzone. De battle-royale van Call of Duty haalde op zichzelf al meer dan zestig miljoen spelers binnen: “De lancering van Warzone op 10 maart heeft het bedrijf naar een nieuw level getild. De game maakt het mogelijk voor talloze nieuwe spelers van over de hele wereld om Call of Duty gratis te ervaren.”

Activision laat weten dat er voor het tweede kwartaal van 2020 twee nieuwe seizoenen komen naar Modern Warfare en Warzone. “We blijven investeren in Warzone. Dat gaan we doen door middel van content, evenementen, nieuwe modi, nieuwe speelmanieren en er komt nog een ton aan nieuwe content aan in de toekomst”, stelde ook Rob Kostich, directeur van Activision.

Ook Call of Duty: Mobile kan nog steeds nieuwe content verwachten in de aankomende maanden. “Call of Duty: Mobile blijft een kritiek deel van onze toekomstplannen,” zei Kostich, “een belangrijk punt om in te investeren.”

Wanneer de drie games officieel aangekondigd gaan worden is nog niet bekend. Het laatste gerucht rond de nieuwe Call of Duty-game is dat het niet gaat om een nieuw deel in de Black Ops-franchise.

Modern Warfare 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

  • leuk maar dit artikel gaat infeite allen over COD hoe staat het met diablo 4
    wat is de status daarvan COD is leuk voor even maar ben meerr geintreseerd in Diablen en de neiuwe WoW uitbreiding

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren